Microsoft'tan güncelleme yağmuru!

CHIP Online
13-09-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft, ürünlerini hızla güncellemeye ve açıklarını kapatmaya devam ediyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... -yagmuru_22377.html

Resimlerle: 20 uygulama ile lüks bir Windows!

Microsoft açıklarını bir bir kapatmaya devam ediyor. Yazılım devi Eylül ayında; Windows, Office ve Web sunucusu yazılımı için 9 adet güncelleme yayınlayacağını duyurdu.

Microsoft'un yayınlayacağı bu 9 adet güncelleme, yazılımlarındaki 13 açığı kapatıyor. Bu 9 güncellemeden 4'ünü firma "kritik" olarak nitelerken, geri kalan 5 tanesi ise ikinci seviye olan "önemli" sıfatını uygun gördü.

Microsoft bu aylarda büyüklü küçüklü birkaç tane daha güncelleme daha yayınlamıştı. Ağustos ayında 14 adet rekor güncelleme yayınlayan firma, tam 34 açığı kapatmayı başarmıştı. Microsoft'un bu dokuz güncellemeyi 14 Eylül'de yayınlayacağını da hatırlatalım.

Tüm konu: Microsoft'tan güncelleme yağmuru!

Resimlerle: 20 uygulama ile lüks bir Windows!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Programlarınızı düzenli güncelliyor musunuz?

cbilgen13
13-09-2010, 13:44   |  #2  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,441 mesaj

zaten günde en az 1 tane güncelleme geliyor... sp1 çıksada toplu halde bir seferde tamamını halletsek...

uGuR.uK
13-09-2010, 15:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Alıntı: cbilgen13  
zaten günde en az 1 tane güncelleme geliyor... sp1 çıksada toplu halde bir seferde tamamını halletsek...
onların neredeyse tamamı Windows defender veya ona benzer güvenlik yazılımları için anlık güncelleştirmeler. bu ayda bir çıkartılanlar tüm sistem ve yazılımlarda bulunabilen açıklar için genel yamalar.

cbilgen13
13-09-2010, 16:20   |  #4  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
onların neredeyse tamamı Windows defender veya ona benzer güvenlik yazılımları için anlık güncelleştirmeler. bu ayda bir çıkartılanlar tüm sistem ve yazılımlarda bulunabilen açıklar için genel yamalar.

ee? yani?

uGuR.uK
13-09-2010, 19:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

ee? yani?
yanisi senin yazdığının bu haberin içeriğindekilerle alakası yok, sp1 gelse bile onlar hergün gelmeye devam edicek.

cbilgen13
13-09-2010, 19:55   |  #6  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj

sonuç itibarı ile gelen tüm yüklemeler güncelleme paketi ister KB'lık basit yüklemeler olsun istersen geniş kapsamlı servis paketleri olsun... ben SP1 çıksa bile güncelleştirme paketlerinin gelmeye devam edeceğinin farkındayım..microsoft ve kullanıcılarının kaderi bu... benim anlatmak istediğim her windows 7 kurulumundan sonra can sıkıcı yeni güncelleştirmeler war uyarı penceresinden kurtulmak adınaydı.. SP1 çıkacağı güne kadar gelen tüm güncelleştirmeleri içinde barındırır heralde...bizde taksit taksit yüklemelerden kurtuluruz. anlatmak istediğim buydu.

forumu takip ediyorsan uğur benim bilgisayar konusunda nasıl bir kullanıcı olduğumu biliyorsundur..çünkü takip ettiğim kadarı ile ben senin ne düzeyde bir kullanıcı olduğunu biliyorum...sadece bana o güncellemeler böyle, yayınlayacakları güncellemeler şöyle gibi sanki neyin ne olduğunu bilmeyen sabi kullanıcı edasıyla yaklaşman beni şaşırttı.

sosyalik
13-09-2010, 20:05   |  #7  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Konuya döneyim: Genelde sürekli kullandığım programları güncellerim.2-3 haftada bir kullandıklarımın güncellemelerini gerek görmem.(Tabi çok önemli bir güncelleme değilse...)

uGuR.uK
13-09-2010, 20:30   |  #8  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
sonuç itibarı ile gelen tüm yüklemeler güncelleme paketi ister KB'lık basit yüklemeler olsun istersen geniş kapsamlı servis paketleri olsun... ben SP1 çıksa bile güncelleştirme paketlerinin gelmeye devam edeceğinin farkındayım..microsoft ve kullanıcılarının kaderi bu... benim anlatmak istediğim her windows 7 kurulumundan sonra can sıkıcı yeni güncelleştirmeler war uyarı penceresinden kurtulmak adınaydı.. SP1 çıkacağı güne kadar gelen tüm güncelleştirmeleri içinde barındırır heralde...bizde taksit taksit yüklemelerden kurtuluruz. anlatmak istediğim buydu.

forumu takip ediyorsan uğur benim bilgisayar konusunda nasıl bir kullanıcı olduğumu biliyorsundur..çünkü takip ettiğim kadarı ile ben senin ne düzeyde bir kullanıcı olduğunu biliyorum...sadece bana o güncellemeler böyle, yayınlayacakları güncellemeler şöyle gibi sanki neyin ne olduğunu bilmeyen sabi kullanıcı edasıyla yaklaşman beni şaşırttı.
öyle anladıysan kusura bakma, ne simdi nede daha önce kimseyi öyle asagı gören biri olmadım yazmadımda(en azından isteyerek onu ima ederek yazmadım, ama bazen öyle anlaşılabilio ilk okunuşta maalesef:)