Microsoft'tan herkese bedava PC bakımı!

CHIP Online
23-03-2009, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft'un PC'nizi hem virüslerden koruyan hem de performansını artıran bedava hizmeti burada...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... C-bakimi_11663.html

Resimlerle: Microsoft tarihinin en önemli 10'u...

Daha önce sistemlerdeki sorunları çözmek için pek çok farklı yazılım piyasaya çıktı. Aralarında en ünlüsü ise Norton Utilities olmuştu. Fakat aslında Microsoft'un da sistem temizliği konusunda bir alternatifi var, üstelik ücretsiz: OneCare...

Servisin yapabildikleri sadece online virüs ve zararlı taraması ile sınırlı değil; sabit diskinizdeki çöpleri temizlemek ve hatta PC'nizin performansını artırmak da OneCare'in görevleri arasında...

http://safety.live.com adresinden ulaşabileceğiniz bu ufak servisin tek eksisi, Internet Explorer'dan başka tarayıcı ile çalışmıyor olması. Fakat IE kullandığınız taktirde birkaç basit adımla sisteminizi baştan aşağıya temizleyip, daha iyi çalışır hale gelmesini sağlayabiliyor.

Bunun için ilk yapmanız gereken "Tam Hizmet Taraması" tuşuna tıklamak. Bundan sonra gerekli araçları bilgisayarınıza indirmeye başlayacak. Fakat pop-up pencerelerin engellenmediğinden emin olmalısınız. Eğer XP değil, Vista kullanıyorsanız karşınıza yazılımın BETA sürümü olduğuna dair bir uyarı gelecek. Yükleme tamamlandıktan sonra eğer vakit sınırınız yoksa Tam Tarama'yı seçin, vaktiniz yoksa Hızlı Tarama daha uygun olacaktır. Ardından karşıdan yeniden gerekli dosyalar yüklenecek.

Bundan sonra ise tarama işlemi başlayacak. Sisteminizin durumuna göre tarama işlemi 20 dakika ile 3-4 saat arası devam edebilir. Bu yüzden en iyisi işlemi akşamdan çalışır halde bırakıp, sabah kalktığınızda güne tertemiz bir sistemle başlamak olacaktır.

Tüm konu: Microsoft'tan herkese bedava PC bakımı!

Resimlerle: Microsoft tarihinin en önemli 10'u...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: OneCare'i nasıl buldunuz?

ariell
23-03-2009, 12:08   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

temizlik ve ayarlar kısmı güzel. ama koruma kısmı hata veriyo. tarayıcım ve işletim sistemim yüksek olmalıymış:(((

onlineTR
23-03-2009, 12:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,947 mesaj

ıyıde bu yenı bısey degıl kı yenımı duydunuz???

MBTGROUP
23-03-2009, 12:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Çoooooook uzun zamandır kullanıyorum ve başkalarınıda çok tavsiye ettim .Gerçekten iyidir.

MBTGROUP
23-03-2009, 12:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,727 mesaj

Ayrıca Microsoft'un kötü yazılım temizleme aracıda var.

Mustafa@PC
23-03-2009, 17:18   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

windows defender beni hayal kırıklığına uğratmıştı hala beta galiba ayrıca bu uygulamada uzun süredir var çeşitli optimizasyon progrmalrını bilmeyen arkadaşlar için iyi bi uygulama...

trinity
23-03-2009, 17:21   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj

güzel bir sistem kurulmuş

Hayalet 26
23-03-2009, 19:11   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj

Daha önce kullanmıştım.İşe yaradığını söylemek hayalcilik olur.Microsoft un exploreri gibi buda biraz tırıvırı bir icat...

Fattur
24-03-2009, 00:20   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Yeni birşey değilki.En az yazdan beri var bu.Yazın kullandığımı hatırlıyorum Kahkaha