Microsoft'tan yeni servis: SkyDrive

CHIP Online
29-05-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

SkyDrive: Microsoft, 'SkyDrive' hizmetiyle internet üzerinde herkese 5 GB boş alan veriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... -SkyDrive_7095.html

Resimlerle: Windows SkyDrive

Bu servisle 5 GB'lık boş alanı diledikleri gibi kullanabilecek olan internet kullanıcıları arkadaşları ile dosya transferi gerçekleştirebilecekler. CHIP Online, Microsoft'un bu yeni servisi 'SkyDrive'i sizler için inceledi.

Google, AOL ve RapidShare'den sonra Microsoft SkyDrive ile internet üzerinden kullanılabilen hard disk sistemini internet kullanıcılarına sundu.

Microsoft, bir süredir internet üzerinde web alanı sunacak olan SkyDrive hizmeti üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu ve kullanıcılarına mevcut web alanı sunan servislere (Rapidshare gibi) göre daha çok fonksiyona sahip olacağını dile getirmişti.

Örneğin tatil resimlerinizi ve videolarınızı olabildiğince çabuk bir şekilde arkadaşlarınızla paylaşmak istediğinizde bunu kolayca yapabileceksiniz. Seyahatteyken arkadaşlarınızla resim ve videolarınızı paylaşmak isteyebilirsiniz. Bunun için belki elinizde bulunan e-mail servisinizi kullanacaksınız ancak o da ne, e-mail'iniz dosya boyutu fazla olan resim ve videolarınızı arkadaşlarınıza gönderemiyor. Böyle bir durumda ya bu resimlerden birkaçını gözden çıkarmak zorunda kalacaksınız ya da dosyaları arkadaşlarınıza göndermek için farklı yollar arayacaksınız.

Ancak artık telaşlanacak bir durum yok, zira Microsoft'un yeni hizmete sunduğu SkyDrive, 5 GB'lık kapasitesiyle bu konuda kullanıcıların imdadına yetişiyor. SkyDrive'den alınacak bir link ile bu linki e-mail ile arkadaşlarınıza gönderebilir, resim ve videolara arkadaşlarınızın daha kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Hizmetin bir diğer önemli özelliği ise kullanıcıların farklı yetkilerle donatılabilmesi. Diğer bir deyişle örneğin 'Reader' yani 'Okuyucu' olan kişiler SkyDrive üzerindeki dosyalara sadece erişebilirken, buradaki dosya ve klasörler üzerinde değişiklik yapamıyor. 'Contributor' olan kişiler ise söz konusu kayıtları değiştirebilme yetkisine sahip.

Ancak bu hizmetten faydalanılabilmesi için kullanıcıların bir Windows Live ID hesabı edinmesi gerekiyor.


Tüm konu: Microsoft'tan yeni servis: SkyDrive

Resimlerle: Windows SkyDrive


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz internet üzerinden resim, video ve müzik dosyalarınızı hangi araçla arkadaşlarınızla paylaşıyorsunuz?