Microsoft Turkey Gözüyle - Windows 7 RC

Turkish Developer
30-04-2009, 19:55   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Merhaba..

Windows 7 RC yi Artık Duymayan Kalmamıştır Muhtemelen.
Kimileriniz Torrent Sitelerine Düşmüş Windows 7 'nin RC (Release Candidate) Sürümünü Kurmuş ve Gözlemlerken, Kimi Meraklı Kullanıcılarda Public 5 Mayıs Tarihini Bekliyorlar. 5 Mayısta Windows 7 RC  '' www.microsoft.com/windows7 '' Adresinden İndirilebilecektir.

Windows 7 RC - Resmi Olarak; Bu Gün İtibariyle, Microsoft - MSDN - Ağı /  Microsoft Partnerleriyle Tanışmaya Başlıyor.
Buda Bazı İlkleri Beraberinde Getiriyor. Özellikle Türkçe Kullanmak İsteyen Kullanıcılarımız Gibi.

''İlkler'' Dedik, ve Windows Ürünlerinin RC Sürümlerinde  Türkçe RC Olarak İlk Defa Windows 7 RC ile Çıkıyor Olmasıdır.

Windows 7 RC Türkçe İşletim Sistemindeki Duvar Kağıtlarında; Nemrut Dağı -  Kız Kulesi - Sümela Manastırı ve Yanı Sıra Turistik Yerler Ekranımızı Kaplayacak.Sadece Görünüm ile Sınırlı Değil, Türkiye ye Has, Ses ve Müzikler de Bu İşletim Sisteminde Yer Alacak.

3 Yıl Önce Büyük Hazırlıklar ve Umutlarla Başlanan Vista - Hem Kullanıcıları Hemde Yazılımcı Firmayı Memnun Bırakmamıştı. ve Vistadan XP ye Ciddi Bir Geçiş Gözlemlenmişti.

XP Kullanıcıları Emektar İşletim Sisteminden Bir Türlü Vazgeçmek İstememeleri İçin de Yazılımcı Firma, XP Mod Ortamında Kullanım Sağlanması İçinde Windows 7 de Karar Kıldı.ve Kardeş Kardeşe Birlikte Kullanıcılarına Kullanım Keyfini Yaşatacaklar Diyebiliriz.

RC Olmasına Karşın , Oldukça Hızlı-Akıcı- Sorunsuz Stabil Bir İşletim Sistemi, Tıpkı BETA da Olduğu Gibi Bu İşletim Sisteminde de Memnuniyet Sağlayacağı Şimdiki Yorum ve Değerlendirmelerden Ortaya Çıkıyor.

Çok Değerli , Kıymetli ve Saygın Microsoft Turkey Genel Müdürümüz Sn. Çağlayan ARKAN ; '' Microsoft Bu Zamana Kadar, Yapmış Olduğu Yatırımların En Büyüğünü Windows 7 ye Yapılmış Olduğunu '''
'' Bunu Ayrıca CİO ların Bile Sabırsızlıkları Bekledikleri,Bireysel Kullanıcı Kitlesinde Bir Çok Yeni ve Çarpıtıcı Değişiklikle Sınırlı Kalınmayacağı,Kurum - Kuruluş - Kurumsal Alanda da Professional Özellikler, Yüksek lt Yapısıyla da Büyük katkı Katıp, Bu Alanda da Bakışı Değişecektir '' Diye Sözlerini Belirtti... Sağlanan Bu Ayrıcalık İçin Bu Denemleri Birebir Yaşanması İçinde Denemeye Davet Ediyor Olduğunuda Hatırlatmakata Fayda Var :)

Bu İşletim Sistemi Türkiyede Şimdiden 4 Büyük Banka nın Talep Ettiği ve Bu Yönde Geçişlerin Başlatıldığınıda Microsoft Ürün Müdürü Sn. Suavi Alper MESTÇİ Tarafından  İfade Edildi...

(Microsoft Turkey - 21 Nisan / Sheraton Otel - Ankara )
Steve BALLMER

Windows 7 nin Kısa ve Öz Tarihini Yansıtan İlgili Konu İçinde Link Ziyaret Edebilirsiniz.

TURKİSH DEVELOPER

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 30 Nisan 2009 20:06
_Neo_
30-04-2009, 23:19   |  #2  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
806 mesaj

Güzel bir yazıydı.Teşekkürler.Tüketici için hayırlısı ne ise o olsun.Win7 bekliyoruz:)

Kaya Erdoğdu
01-05-2009, 00:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,281 mesaj

gerçekten bu kez başardılar :)

tayartekin
01-05-2009, 11:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
802 mesaj

bence bu sefer windows 7 xp yi devirecek

Turkish Developer
01-05-2009, 12:36   |  #5  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj
k4y4
gerçekten bu kez başardılar :)
Bir İyi Bir Kötü Gider Herşey Bilirsiniz. :)
Ne Herşey Her Daim İyi Gider, Nede Herşey Her Daim Kötü.

Eski Kullanıcılardansanız, Geriye Dönüp Baktığınız İşletim Sistemlerinde Bunu Farkedebilirsiniz.

Bu Tabuda Belkide Bir Nevi- (Henüz Adı Resmi Olarak Yok) İlerdeki Olası Windows 8 ile Kırılır :)

Tüm Konu Katılımcıları ve Okurlara Teşekkürler.

YG-4557
01-05-2009, 13:39   |  #6  
Yeni Üye
40 mesaj

Şu ana kadar Windows 7 hakkında hiç olumsuz bir durum söz konusu olmadı. Herkeste beklentileri karşılayacak bir işletim sistemi olması yönünde bir hava var. Öyle de olacak gibi görünüyor. Denemek istiyoruz bakalım...

mustafaasil66
02-05-2009, 16:35   |  #7  
Yıllanmış Üye
373 mesaj

Hemen geçmek istiyorum çıksada alsak win 7yi

TuncaBozkurt
02-05-2009, 18:09   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Windows 7'ye çıktığı anda ben de geçeceğim ama bence 7, XP'yi deviremeyecek. En azından en başlarda. Neden mi? Vista'nın en büyük eksikliği kaynak canavarı olması değil miydi? Windows 7'nin istediği minimum sistem gereksinimlerinin Vista'dan ne farkı var?

Selçuk İslamoğlu
02-05-2009, 18:14   |  #9  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
tuncab
Windows 7'ye çıktığı anda ben de geçeceğim ama bence 7, XP'yi deviremeyecek. En azından en başlarda. Neden mi? Vista'nın en büyük eksikliği kaynak canavarı olması değil miydi? Windows 7'nin istediği minimum sistem gereksinimlerinin Vista'dan ne farkı var?

Hemen söyleyeyim, XP'den Vista'ya geçişin az olmasının en büyük temeli, kullanıcıların bu fikre hazırlıksız olmasıydı. Başlardaki pazarlama hataları buna ket vurdu. Şimdi ise 2 senelik bir Vista deneyiminden sonra, insanlar artık işletim sistemlerinin sonsuza kadar olmayacağı fikrine daha yatkınlar. Özellikle donanım üreticilerinin, oyun ve yazılım firmalarının artık XP'yi iplememesi nedeniyle bir geçiş hızlanarak yaşanacak. Vista bir nevi günah keçisi oldu, çok sağlam ve stabil sistem olmasına rağmen, başlardaki kötü imaj, hiç kullanmayanların bile dilden dile abartarak dolaşan "masalları"dır Vista'nın hakettiği yere gelememesinin sebebi.

Kısacası tüm curcuna tamamen duygusal bağdan dolayı. Düşünün, bilgisayarların en çok evrimleştiği yıllarda, bir çok insanın daha yeni bilgisayarlar tanıştığı yıllar olan 2000-2005 arası, doğarken gözlerini XP'yle açanlar olduğu için, bu bağ kuvvetli. Değişim toplumlarda çok kolay olabilecek bir şey değildir.

Şimdi XP, bir sınıf daha düşmüş olacak, artık geriye dönük işler kalmayacaktır.