Microsoft'u bekleyen en önemli tehlike

CHIP Online
15-04-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Microsoft ve en önemli ürünü Windows, 4 yıl içerisinde yok olmaya başlayabilir!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... -tehlike_39603.html

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Gartner'ın yayınladığı bir tahmin raporuna göre, tablet ve akıllı telefon piyasasında tutunamazsa Microsoft, 4 yıl içerisinde aşağı sıralara gerileyebilir ve söz sahibi önemli şirketler listesinden çıkabilir. İnsanların çoğu bilgisayar yerine tabletleri tercih etmeye başladı. Bunun sonucu olarak 2017 yılına kadar Microsoft'un işletim sistemleri, yani Windows ve Windows Phone'un, Apple'ın iOS payına eş değer olacak biçimde gerileyeceği tahmin ediliyor.


Bu araştırmayı yapmış olan Carolina Milanesi'ye göre Microsoft, eğer oluşan pazarda ilgileri üzerine çekemezse, Android ileride "Windows'un toplamnın 3 katı fazlası" bir satışa ulaşabilir. Milanesi , PC sahibi olmayan çoğunluğun "Android ya da iOS bazlı tabletleri satın aldığı" görüşünde; bunun, geliştiricilerin daha çok satılan sistemlere odaklanmasına sebep olacağını ve bunların içinde de Windows olmayacağını söylüyor.


Gartner 2017 yılına kadar Android cihazların diğer cihazlardan çok fazla sayıda piyasada olacağını tahmin ediyor (2014 yılında bu rakam 1 milyardan fazla olacak). 2015 yılında ise tabletlerin satış rakamının PC'lere göre daha fazla olacağı da ifade ediliyor. Milanesi ayrıca, "tablet ve telefon piyasasında tutunmak Microsoft'un kaderini belirleyecek" diye ekliyor.


Tabi tüm bu anlatılanlar sadece bir analistin öngörüleri. Microsoft tüm servislerini aynı çatı altına almak ve Windows Blue'yu geliştirmek için çok çaba sarfettiği biliniyor. Bunun Android ve iOS ile savaşına etkisinin nasıl ve ne şekilde olacağı merakla bekleniyor.

Tüm Konu: Microsoft'u bekleyen en önemli tehlike

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Kaynak: www.chip.com.tr