1. MS-DOS'u geliştirmeyi kesti.
Şimdi Microsoft MS-DOS'u geliştirseydi sunucularda ve görsellik istenmeyen yerlerde kullanılabilirdi. Görsellik bazı yerlerde kasma yapıyor.
2. Windows Millennium Edition (Me)
Windows Me'ye de desteği erken kesti. Halbuki Me birçok yenilik getirmişti. Bazı kesim Windows Me'yi günah keçisi ilan edip ortalığı yıktığı için destek vermedi. Aslında Me Windows XP ve Vista'dan daha hızlı açılıp kapanıyordu. (Gözlerimle gördüm)
3. DOS ile NT sürümlerini birleştirmesi.
Microsoft DOS ile NT'yi birleştirince çoğu kullanıcının kullandığı dos programları kulanılamaz oldu ve Virtual pc dosbox Vmware gibi programlar çıkana kadar iş işten geçmiş ,kimse kullanmamaya başlamıştı.
NT ve DOS'u birleştirmeseydi ve DOS'u geliştirseydi Windows belkide daha iyi bir yerde olurdu. (Aslında şimdiki haline kötü de denemez.) NT iş alanında ayrı bir şekilde daha iyi geliştirilebilir, DOS sürümlerini de bug'lardan arındırıp daha iyi bir kernel yaparak ev kullanıcılarına sunardı.
4. Windows Phone
Microsoft ilk mobil platform yazılımı Windows CE idi. Minyatür Windows'a benziyordu ama kimse kullanamadı. Bundan ders çıkarıp yepyeni bir arayüz geliştirseydi şimdi belki de Akıllı telefon ve tablet piyasasının hakimi olurdu. Ama bunu daha yeni anlayabildi. En kötü işletim sistemi ise Windows Mobile idi .
5. Windows Vista
Steve ballmer bile itiraf edip Vista'yı şimdiki aklım olsaydı yapmazdım dedi. Vista aslında güzel bir işletim sistemi. Biraz bekleyip geliştirip ve hataları telafi edip 2008 gibi çıkarsaydı şimdi herkes Vista'nın kötü değil , iyi olduğu hakkında konuşacaktı.
6. Çok fazla gereksiz sürüm çıkarışı
Windows Vista çıktığında sürümleri sürümleri 6 tane idi. Yarısından çoğu gereksizdi. Bu adetini Windows 7'de de devam ettirdi. Bu hatasınıı Windows 8'de düzeltti .
Gereksiz : Gerekli :
Starter Ultimate
Home Basic Home Premium
Bussines
Enteripse