Microsoft'un reklamlarına Apple alternatifi

CHIP Online
16-04-2009, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

İzleyin: MS'in reklam kampanyası Mac'çileri kızdırdı; onlar da intikamlarını bu video ile aldılar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... ernatifi_12161.html

Sizlere daha önce Microsoft'un son tanıtım kampanyası olan Laptop Hunters (Laptop Avcıları) serisinin daha önce yayınlanan reklamlarını sunmuştuk. Ve [url=""]tahmin ettiğimiz gibi[/url] bu reklamlar Mac'çileri gerçekten de kızdırdı. Macintosh hayranları da bu reklamlara kendi çektikleri bir video ile karşılık verdiler. Videonun yıldızı Frank ve o sokaklarda yaşıyor...

Frank'in macerası diğer reklamlardaki gibi başlıyor. Videoya göre Frank 1000 doların altında bir bilgisayar arıyor. "Bilgisayarlardan pek anlamam, zaten evsizim" diyen Frank ilk olarak bir Apple mağazasına giriyor. Macbook Air'e hayran olan Frank'in ne yazık ki parası bu laptop'a yetmiyor. Oradan Windows yüklü laptop'ların olduğu bir mağazaya geçen Frank burada gördüğü bilgisayarlardan ise hiç hoşlanmıyor. Videonun en can alıcı noktası ise Frank'in kameraya dönerek "Fakir olabilirim ama geri zekalı değilim" dediği görüntü. Sonunda ise 1000 doların altında bir laptop'ı almak zorunda kalan Frank, o bilgisayarı alternatif bir amaçla kullanıyor.

Tüm konu: Microsoft'un reklamlarına Apple alternatifi

İzleyin: Mac'in intikamı acı oldu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Mac'in intikamını nasıl buldunuz?

Fattur
16-04-2009, 18:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

PC ye yaramış aslında...

Süleyman.
16-04-2009, 18:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Reklam filmi kötü, başarısız.

Tırtıl
16-04-2009, 18:23   |  #4  
Denetmen
1,579 mesaj

Hehe, güzel fikir ama tabii ki buna çocuklar bile inanmıyor artık. Burada değil de, maksat Amerika'dakilerin gözünü açmak. Hey! Aynı alete 3 katı para veriyorsun salak! şeklinde uyarıyor en azından MS'in reklamları...

Son Düzenleme: Tırtıl ~ 16 Nisan 2009 18:24
yeshilus
16-04-2009, 18:32   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

bnce gayet başarılı, windows kullanmama rağmen hiç sevmiyorum.. 1 defa mac kullanınca vistanın yüzüne bakası gelmiyor insanın.. işletim sistemi, performans, kalite, aralarında dağlar kadar fark var.. bir sonraki bilgisayarım kesinlikle mac olacak.. mac kullanan zaten bilir, sözüm windows kullanıcılarına..

Tırtıl
16-04-2009, 18:46   |  #6  
Denetmen
1,579 mesaj
yeshilus
bnce gayet başarılı, windows kullanmama rağmen hiç sevmiyorum.. 1 defa mac kullanınca vistanın yüzüne bakası gelmiyor insanın.. işletim sistemi, performans, kalite, aralarında dağlar kadar fark var.. bir sonraki bilgisayarım kesinlikle mac olacak.. mac kullanan zaten bilir, sözüm windows kullanıcılarına..
Uzaktan hep öyle geliyor. İş yerimde mecburen Mac kullanıyorum. Hiç bir şey toz pembe değil. Hem de hiç değil.

Süleyman.
16-04-2009, 19:15   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Mesela eskiden bizim grafiker arkadaşlardan hatırladığım bir Mac ayrıntısı: Küçük bir hata olsa, sorun çözülmüyor, garanti kapsamı vs. sorunları nedeniyle program ekleyip kaldıramıyorsunuz bile neredeyse. Hemen Bilkom muydu? Teknik servis...

yeshilus
16-04-2009, 19:20   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Tırtıl
Uzaktan hep öyle geliyor. İş yerimde mecburen Mac kullanıyorum. Hiç bir şey toz pembe değil. Hem de hiç değil.
dostum ne derece mac kullanıyorsun bilmiyorum ama bi çok özelliği aşırı cezbetti beni, mesela boot denen bişey yok gibi bişey:)) mavi ekran yok, res atmak 5 sn, time machine gibi süper ötesi bi özelliği var.. mesela unix alt yapısı var yani göçmemeye kararlı bi sistem:D bi de windows gibi ayrı ayrı yükleme derdin çok az oluyor, komple bi platform veriyor adamlar sana.. usb aygıtlarında irq olayı yok çat diye tanıyor herbişeyi.. yazıcı bağladın general pnp printer olarak kullanıma hazır:) komple düzenli her ay güncellemesi var, yeni sürümlere çok ucuz geçebiliyorsun resmen.. sırf xp- vista arasında 4 adet sürümü çıkmış mac OS'un:)) sistem herbişiyi kendi içinde barındırıyor adobe reader kurmana bile gerek yok yani:) ayrı pencerede windows açabiliyorsun var mı daha ötesi ya:D adamlar resmen windows'a programcık muamelesi yapıyor:)))) daha ne diyeyim artık..