Microsoft, Windows Xp'den Eminim Bin Pişman

Kapalı Hesap (87147)
22-07-2009, 13:39   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 1
154 mesaj

Önecelikle kulağa çok saçma gelebilir ancak windows Dowland uygulamalarından görülüyor ki Windows Vista ve Windows 7 her zaman için Xp ile birlikte bulunacak...
şimdi ne demek bu;
windows 7 reklamlarına bakarsanız windows Xp kadar hızlı ve işlevsel ortada Vistadan söz bile edilmiyor sanki windows 95 miş gibi saklanıyor dahası yakında kapılarımızı çalarlarsa şaşmayın;
-ııı efendim biz MS'den bu evde Windows Vista varmış onu alıp yerine windows Xp Gibi hızlı ve işlevsel olan yeni ürünümüz evet yeni olan ürünümüzün Rc sürümünü veriyoruz kabul edermisiniz diye gelirlerse harbiden şaşmayın çünkü buna az kaldı neden mi Windows 7 daha RC sürümlerinden öteye gitmeden bilgisayar firmaları;
- Windows 7 çıkar çıkmaz Vista ultimate niz güncelenecek.
Sanki vista nın büyük bir ayıbı açığı varmış gibi hiç bunlar vista çıkarken olmadı! Xp hakkında böylesine hakaretler duyulmadı bunun içindir ki MS Xp den bin pişman çünkü işine tek  Vista için para kaynağı teşkil etmesidir, size daha korkunç olanı söyleyeyim bir gün gelirde şimdi nasıl vistayı bitirmek istiyorsa MS, Xp için kendi virüslerini bile çıkarabilir çünkü yatırılmış milyarlarca dolar bütçe ile hazırlanan sistemlerin kar payı olmalı...Hatta şimdiden bile başladı güncellemeler 2012 ye kadar falan..
Bu tıpkı şuna benziyor camcının ara sıra cam kırması gibi :D
veya lastikçilerin genelde yaptıgi bir şeydir ara sıra müşterilerinin lastiklerini indiri vermek dikkat edin sokağiniza veya mahallenize yeni bi lastikçi gelse ertesi haftelarda arbanızın yıllarca duran lastiği bir sabah ansızın sönmüş olarak karşınıza çıkar
sırası gelmişken işletim sisteminin içine böylesine dalmışken şunuda kaçırmamakta fayda var
sözlerime inanmakta güçlük çekenler için söylüyorum Xp piyasadaki ikinci en pahalı sistem tabi normal kullanıcılar için.Buyrun;
http://www.cdsiparis.com/c-28-isletim-sistemleri.aspx
sanıyorum ki böyle olmasının da tek bir sebebi vardır yani en pahalı olmamasının elbetteki vistaya harcanan bütçe ile Xp ye harcanan bütçe arasında dağlar kadar farkın olmasıdır.
şunuda netleştirmekte fayda var Apple Gibi Bilgisayar firmaları değil işletim sistemleri kendi web tarayıcılarını bile yapamazlar.(bunun altında büyük laf vardır anlamayan sussun lütfen) sadece anlayabilmeniz için bir şey söleyeyim adı üstünde şirket değilmi bu bahsettiğimiz Apple,Hp,IBM
gibi dahalarını ancak bu üçüne çok dikkat edin daha 10 sene öncesineçe hepsinin kendi işletim sistemleri vardı bir şekilde yine ms ye yazdırılıyordu ancak günümüze kalan tek bu tarzda ki bilgisayar firmalası apple'dır çünkü Ms'nin eski ortağidir sonunda para oldukdan sonra aradaki rekabet sizin içindir:) 
 neden Hp ve IBM MS'ye direk olarak geçiş yaptı;
çünkü MS ye yazdırdıkları işletim sistemleri kar düzeyine geçemediğindendir apple bunda niye hala direniyor bunu şöyle düşünebiliriz;
nasıl ki iki ayrı kasap dükkanı birbirlerine nasıl faydalısa buda öyle Ms kendi rakibini kendisi oluşturuyor bir bakıma...umarım faydalı olmuşumdur

şu Apple değil işletim sistemi kendi web tarayıcısını bile çıkaramaz lafıma gelince bi şunları yanıtlayın bakalım
soru 1) apple'ın kendi arama motoru var mı?
soru 2) apple'in Windows live  Messenger veya benzeri bir türevi var mı?
soru 3)Windows 'un hehangibir uygulaması için Apple desteği var mı?

yok değil mi.hade kolay gelsin

Copyright © 2009 By jnsnh

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (87147) ~ 22 Temmuz 2009 16:51
GameRMan
22-07-2009, 16:28   |  #2  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,045 mesaj

vaLLa Onu Bunu BiLmem De XP daha bi 10 Sene gider Olmazsa Olmazlardan ADamlar Yapmışlar , Her ne kadar Vista Kullansamda XP de gayet iyi hatta çok iyi :)

Toxic
22-07-2009, 18:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

xp nin 10 yıl kadar yaşayacağını pek sanmıyorum ama xp zamanının en İYİ işletim sistemi

stalone
22-07-2009, 18:57   |  #4  
stalone avatarı
Yıllanmış Üye
264 mesaj

2014 e kadar...xp

HugOBoss___
22-07-2009, 19:10   |  #5  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj

eğer microsoft pişman ise emin olun vista dan dolayıdır pişmanlığı... microsoft un ofisinde  yön tabelasındaki vista ismini bile kaldırmış adamlar... o kadar yanii..:)

HugOBoss___
22-07-2009, 19:16   |  #6  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj
Alıntı: stalone  
2014 e kadar...
forever xp..!! desem abartmış olur muyum..?  :)

HugOBoss___
22-07-2009, 19:30   |  #7  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj

şu Apple değil işletim sistemi kendi web tarayıcısını bile çıkaramaz lafıma gelince bi şunları yanıtlayın bakalım

yok değil mi.hade kolay gelsin

Copyright © 2009 By

apple nin kendi arama motoru: safari,  apple, yahoo messenger ve google talk microsoft ile rekabet bile edemezken neden anlık mesajlaşma programı çıkarttsınki... live messenger in mac os desteğide mevcut bu arada..

Kapalı Hesap (53751)
22-07-2009, 19:52   |  #8  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj
Alıntı: jnsnh  

Mac OS'un UNIX tabanlı olması haricinde Apple babalar gibi kendi web tarayıcısını da, işletim sistemini de, ofis yazılımını da, fotoğraf düzenleme, ses düzenleme ve kurgu yazılımını da çıkarmıştır. Burada donanım kısmına değinmiyorum.

1) Apple'ın neden arama motoru olmalı? Bunu biraz açıklarsan sevinirim, ayrıca arama motorlarına bu kadar taktıysan Google denilen arama motoru senin arama motoru yok dediğin Apple'ın web tarayıcısının motorunu kullanarak tarayıcı çıkarmıştır. Bence hız ve sadelik konularında çakmasından öteye de gidememiştir.

2) iChat, bu tabii yazılım olarak, Windows Live servisi gibi bir şey soruyorsan MobileMe.

3) Apple neden Windows uygulamaları için destek versin? Bu arada gene ne demek istediğin tam anlaşılmıyor. Adobe Creative Suite, Microsoft Office gibi yazılımların Mac OS sürümleri zaten mevcut bahsettiğin bu tarz bir şeyse...

Kapalı Hesap (140385)
22-07-2009, 20:27   |  #9  
Kapalı Hesap
204 mesaj

forNever xp Kahkaha
ikspi ömrüm boyunca gördüğüm en berbat os

işletim sistemlerine kişisel bakmayın genel bakın
sizin arkeoloji müzesine layık bilgisayarlarınız varsa suçlu sizsiniz microsoft değil

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (87147) ~ 22 Temmuz 2009 20:30
ErKaN-23
23-07-2009, 08:23   |  #10  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
931 mesaj

Tam tersi microsoft xp ile gurur duyması lazım milyon dolarlık win7 ye karşı kıyaslama yapılıyor ama zamanında xp microsofta milyon dolarlar kazandırdı hatta satışına önem verse belki hala kazandırmaya devam eder.

herkesin bir bildiği var ki bir işeletim sistemini kullanıyor milletin kafası karışıyor bu işletim sistemi muhabbetlerinden bırakın beyler isteyen istediği sistemi kullansın yani benim anlamadığım birlerinin xp kullanması pardon ikispi olacakmış neden başka birlerine batıyor hatta acıtıyor inanın anlamış değilim ha bırakın kullansın zayıf işletim sistemin ceremesini daha sonra kendi çeker güvenlik yok biley yok.........

Son Düzenleme: ErKaN-23 ~ 23 Temmuz 2009 08:25
syk23
23-07-2009, 12:13   |  #11  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

Yazdıklarınızda doğruluk payı olan sözler var ancak Microsoft'un Xp'den veya Vista'dan nefret etmesi gibi birşey olamaz. Zaten Vista olayı'nı MS ilk kez yapmıyor. Hatırlarmısınız bilmem ama Windows ME de XP'den kısa bir süre önce piyasaya sürülmüş ve berbat ötesi bir OS olduğu anlaşılmıştı. MS burada basit bir oyun oynuyor her seferinde. Sağlam OS çıkarmadan kısa süre önce temelleri atılmış ancak henüz bitmemiş bir OS yayınlıyor ve yeni bilgisayar bu OS ile birlikte satılıyor. Bir süre sonrada sağlam ve gerçek OS'u yayınlayarak herkesin bu sisteme geçmesini sağlıyor. MS'nin Win7 için çok fazla para harcadığı bence yalan çünkü Vista ve 7 'nin bütçelerini ayrı düşünmek çok saçma. Sonuç olarak bugün Vista kullanan bilgisayarların %90'ından fazlası 6 ay gibi bir sürede Windows 7'ye geçecek. Kazanan veya kaybeden kim? Oda herkesin kendi tasarrufu.

Apple konusunda da birşeyler söylemek istiyorum. Bence MS ile birlikte değerlendirmek çok yanlış. Çünkü farklı kulvarlarda farklı amaçlara hizmet ediyorlar. Herkes bildiği yolda devam ediyor ve her zaman iki firmanında müşterileri olacaktır.

MSNerkiz
23-07-2009, 12:37   |  #12  
MSNerkiz avatarı
Yıllanmış Üye
525 mesaj

Apple ın kendi tarayıcısı var Safari ve gayet de başarılı bir tarayıcı

Trock61
23-07-2009, 13:43   |  #13  
Trock61 avatarı
Yıllanmış Üye
138 mesaj

Evet galiba pişman olacak xp ye windows 7 xp nin yerini almak için uğraşmalı bu kolay olmayacak etrafta çok fazla xp fanatiği var windows 7 eğer hakkını verirse xp sorun olmayacaktır onun için :)

pokemaniac
28-07-2009, 14:42   |  #14  
Taze Üye
8 mesaj
Alıntı: syk23  
Yazdıklarınızda doğruluk payı olan sözler var ancak Microsoft'un Xp'den veya Vista'dan nefret etmesi gibi birşey olamaz. Zaten Vista olayı'nı MS ilk kez yapmıyor. Hatırlarmısınız bilmem ama Windows ME de XP'den kısa bir süre önce piyasaya sürülmüş ve berbat ötesi bir OS olduğu anlaşılmıştı. MS burada basit bir oyun oynuyor her seferinde. Sağlam OS çıkarmadan kısa süre önce temelleri atılmış ancak henüz bitmemiş bir OS yayınlıyor ve yeni bilgisayar bu OS ile birlikte satılıyor. Bir süre sonrada sağlam ve gerçek OS'u yayınlayarak herkesin bu sisteme geçmesini sağlıyor. MS'nin Win7 için çok fazla para harcadığı bence yalan çünkü Vista ve 7 'nin bütçelerini ayrı düşünmek çok saçma. Sonuç olarak bugün Vista kullanan bilgisayarların %90'ından fazlası 6 ay gibi bir sürede Windows 7'ye geçecek. Kazanan veya kaybeden kim? Oda herkesin kendi tasarrufu.

Apple konusunda da birşeyler söylemek istiyorum. Bence MS ile birlikte değerlendirmek çok yanlış. Çünkü farklı kulvarlarda farklı amaçlara hizmet ediyorlar. Herkes bildiği yolda devam ediyor ve her zaman iki firmanında müşterileri olacaktır.

bencede çok haklısın basit ama çok işe yarayan bir taktik bu. Çünkü tanıdığım herkes tam sürümü çıkınca 7'ye geçeceğini söylüyor