Microsoft, Windows XP'nin satışını durdurdu

CHIP Online
30-06-2008, 20:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows XP artık satılmayacak. Şansınız varsa, stoklarda kalan XP CD'lerinden birine ulaşabilirsiniz

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... -durdurdu_7556.html

Microsoft, uzun zamandır beklendiği gibi, Windows XP işletim sisteminin perakende satışını durdurdu. Şirket, stokların tükenmesinin ardından perakende olarak Windows XP   satmayacak ancak üretici firmalarla yapılan anlaşma doğrultusunda 2010 yılına kadar henüz Windows Vista işletim sistemi ile çalışmayan bazı dizüstü bilgisayarlar XP işletim sistemi yüklü olarak kullanıcıya gelecek.

Microsoft Türkiye Windows Ürün Müdürü Alper Mestçi, yaptığı açıklamada, mevcut lisanslı Windows XP kullanıcılarının teknik destek hizmeti almaya devam edeceğini bildirdi. Mestçi, şunları kaydetti: "Yakın zamanda Windows XP için çıkardığımız Service Pack 3 sürümü, bu desteğin süreceğinin göstergesi olmakla birlikte, yine Windows XP için Nisan 2014 tarihine kadar güvenlik ve diğer önemli güncellemeleri sunmaya devam edeceğiz. Windows XP için kesintisiz destek sağlamamızın en büyük nedeni, kullanıcıların uzun seneler boyunca Windows tabanlı bilgisayarlarını koruduklarını bilmemizdir. Bu desteğimiz, bütün kullanıcılarımıza mümkün olan en üst seviyede destek vereceğimizin taahhüdü olarak değerlendirilebilir."

Windows XP'ye teknik destek ya da güncelleme hizmetlerinin sunulması, mevcut XP kullanıcılarını 2014 yılına kadar potansiyel siber saldırılardan koruyacak.

Öte yandan teknik desteği durdurulan önceki sürümlerden Windows 98 ve Windows ME halen bazı bilgisayarda kurulu bulunuyor. Bu işletim sisteminin kullanıcıları, yazılımlarının güvenlik yamaları çıkarılmadığı için çeşitli tehlikelerle karşı karşıya bulunuyor. Microsoft, söz konusu kullanıcıların zarar görmemeleri için Microsoft'un en son işletim sistemi Windows Vista'ya geçilmesini öneriyor.

AA

Tüm konu: Microsoft, Windows XP'nin satışını durdurdu

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: XP'nin satışı ile ilgili uzun süren tartışmaların nedeni Vista mı?

make-believe
01-07-2008, 00:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj

Kesinlikle Vista sebep. SP3'le olgunluğunun zirvesinde bir işletim sistemini Microsoft kurban etmiştir. Tüm kullanıcıların gözünde Windows XP SP3 artık mükemmelliğinin doruğunda bir işletim sistemidir bence. Üstelik her donanımın rahatça çalıştırabildiği bir işletim sistemi de...
Windows XP SP3 hikayesi sürecek...

piRe_
01-07-2008, 00:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj

Verileri işleyemeyen
İçi şişirilmiş
Süper ötesi hantal
Tamamen kullanışsız
Angarya bir yazılım.
neden vistaya geçeyimki.?

Son Düzenleme: piRe_ ~ 01 Temmuz 2008 00:49
iboera
01-07-2008, 02:59   |  #4  
iboera avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj

En oturaklı kullanışlı fazla kullanılarn işletim sistemi xp. Ama tabi linux olsun isterdim doğrusu. windowslar arasında en iyisi XP... o kadar. Vista ya sadece fazla makyaj  yapılmış ve çok fazla reme ve işlemci gücüne ihtiyaç duyan gereksiz bir işletim sistemi.

Haaaydi bakalııııım.

j1647
01-07-2008, 08:34   |  #5  
Taze Üye
3 mesaj

Arkadaşlar windows üzerine konuşmaya niyetim yok. Emin olun sizde artık gereksiz yere kafa yormayacaksınız . Henuz Unix tabanlı bi işletim sistemi ile tanışmadıysanız buyrun benim tercihim olan Ubuntu ile tanışma vakti ;) Buna hazırsanız tıklamanız yeterli.[ https://shipit.ubuntu.com/ ] Bu adresten ucretsiz evinize ubuntu işletim sistemi cd leri taleb edebiliyorsunuz.hizmet budur. ;) FOREVER UBUNTU(LINUX) :)))

tayartekin
01-07-2008, 16:18   |  #6  
Yıllanmış Üye
802 mesaj

bence xp daha iyi. vistada sadece görsel grafik falan daha iyi başka da bi farkı yok. zaten bu yüzden RAM i düşük olan bilgisayarlar vistada kasıo.

kemalemre
01-07-2008, 16:52   |  #7  
Taze Üye
16 mesaj

Tabiki bunun sebebi vista. Vista nın sistem gereksinimlerinin çok fazla olması vistaya talebin az olmasının nedenlerinden biri. Ve çoğu kullanıcı alıştığı ve SP3 le kendini görünürde olmasada yenileyen win XP den ayırılamıyor olması. Ayrıca kullanıcılar alıştığı olmazsa olmaz programların bir çoğunun vista üzerinde çalışmaması ve henüz vista sürümlerirn çıkmaması çoğu kişinin vistaya soğuk bakmasına neden oluyor. Microsoft da en sonunda Xp den elini çekerek herkesi vistaya yönlendirmeye çalışmakta.

Bence Vistaya hantal demek de hatalı olur. Vista yavaş çalışıyorsa bunun sebebi sistemdir. İş parada bitiyor vista için iyi bir sistem şart . Ben toshiba satellite a300 15d kullanıyorum ve şu anda vistanın çalışma hızından gayet memnunum. Ama şunuda söylemek gerekirse çalışmayan program olduğunda ah keşke winXp olsaydı dediğim anlar olmuyor değil. Ama herşey gibi bunada alışacağımıza inanıyorum.

canbazz
01-07-2008, 17:58   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

xp gibisi yok ama malesef vistaya mecbur kalmaa başladık ... ne yapacagız bilmem

ReFeRaNSs
01-07-2008, 18:29   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

microsoft xp nin fişini çekmiş bulunuyor ee nalum windows 7 söylentileri, vistanın  beğenilmemmsi,xp nin satışlarını ve xp ye dönüşleri arttırdı bu yüzden bnce böyle birşey yaptılar birkaç aya kalmaz xp desteği kaybolur xp satılırsa windows 7 yi kim alcak :) öyle değilmi bn bunu şöyle yorumluyorum 'microsft: madem beğenmediniz vistay şimdi xpsiz kalında görelim ... ' microsoft bi bakıma 'ben liderim ne olursa olsun karlıyım diyor'

xRay97
04-07-2008, 18:34   |  #10  
Yıllanmış Üye
506 mesaj

vista ah yakdın bizi :(