Microsoft, XP'yi bitiriyor!

CHIP Online
28-10-2010, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft sonunda Windows XP'nin fişini kesin olarak çekti, hem de geri dönüşü olmayacak bir biçimde

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/microsoft-xp-yi-bitiriyor_23213.html

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

9 yılı aşkın süre önce bilgisayarlarımıza gelen işletim sistemi Windows XP'ye üreticisinden durdurma kararı geldi. Microsoft artık PC üreticilerinin  yeni sistemlere Windows XP kurmasına izin vermeceyecek.

Bu da artık Windows XP'yi ne kadar çok severseniz sevin, yeni sistemlerde PC üreticilerinden XP kurulu yeni bilgisayarlar satın alamaycaksınız demek.

Ancak yine de XP fanatikleri için bir şans var, bu da aldıkları sistemin işletim sisteminin "alçaltma haklarını" da satın almaları. Bu sayede Windows 7 kurulu bir sistem aldığınızda işletim sistemini Windows XP'ye indirgeyebiliyorsunuz. Ancak bunun için iki işletim sisteminin parasını da ödemeniz gerekiyor. Microsoft bunun bile geçici bir çözüm olacağını ve Windows 7 Service Pack 1'i 2011'in ilk yarısında çıkardığında, kullanıcıların işletim sistemlerini indirgeyemeyeceğini söylüyor.

Tüm konu: Microsoft, XP'yi bitiriyor!

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows XP kullanıyor musunuz?

spring
28-10-2010, 14:51   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
47 mesaj

Evet. Yaklaşık 4 yıldır Windows XP kullanıyorum ama elimde Windows 7'ye geçme imkanı olsa bir an önce XP'den vazgeçerim.

muya7119
29-10-2010, 02:56   |  #3  
Taze Üye
5 mesaj

valla xp tam anlamıyla oturdu bence windows 7 de çok çok iyi fakat daha bence emekleme devresinde basit bir örnek vereyim 64 bit windows 7 ye bir tv kartını tanıtamadık (pegasus dijital tv kartı). orjinal cd sindeki yazılımla tanımıyor çoklu ortam aygıtı olarak görüyor fakat hatalı internette de fazla rağbet gören bir kart olmadığı için herhalde bulamadım. ama tabi diyorum ya bunlar zamanla düzelebilir umuyorum microsoft windows 7 de umarım böyle sorunları da giderir olmazsa windows 8 i bekliyeceğiz

Ahmet Ertuğrul
30-10-2010, 23:22   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Peki XP bu kadar çok kullanılırken, Microsoft XP'yi bitirebilir mi? Ya XP kullanıcıları internette bir platform oluşturup yasal XP işletim sistemleri için güvenlik güncelleştirmesi de yayınlamaya başlarlarsa? Bu kanunlara aykırı olur mu? Ya da XP gerçekten bu kadar çok kullanılıyor mu? Böyle bir kâr gütmeyen online topluluk oluşursa Microsoft bunu yasaklattırabilir mi? Yani Linux toplulukları gibi?

Semih Özyurt
30-10-2010, 23:28   |  #5  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

Hala Anlayabilmiş değilim bazı netbook üreticileri netbook'un yanında niye xp veriyorlar madem  bitiriceksin xp'yi windows 7 kur sat niye millete 2 kere para verdiriyorsunuz?

kyotoprotokolü
30-10-2010, 23:31   |  #6  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Windows için kimse grup oluşturup iyileştirmek için uğraşmaz.
Hem parayı vereceksiniz hemde siz uğraşacaksınız. olmaz öyle şey.

Windows 7 daha benim senmedim. Xp 10 yıldır yapılan güncellemeler ve 3 service pack ile hala daha kararlı bir durumda.

Çoğu kullanıcı daha geçmediği için. Window elini çabuk tutmaya çalışıyor. Para biran önce gelsin istiyor olmalı. Ki temmuzda zaten Xp service pack 2 desteği çekildi.

bosluk
30-10-2010, 23:45   |  #7  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Yani, sonuçta hepimizde çokar yüz liralık işlemcilere, ekran kartlarına, vs..'ye habire verecek para yok. Adamın 1 GB'tı geçmeyen hafızası, 5-6 senelik ekran kartı, Pentium 4 ya da en fazla Amd X2'si varsa kafayı peynir ekmekle mi yedi ki 7'ye geçsin? Üstelik hadi Microsoft'u anlıyorum, adamlar tabiki para kazanmak istiyorlar; benim anlamadığım orada burada sürekli 7 şakşakçılığı yapan yeni yetmeler? Yahu isteyen XP kullanır, isteyen linux'a geçer, isteyen de 7'yi kurar - ki zaten tüm donanımları yeniyse ne işi olur XP'yle bilmemneyle...

kyotoprotokolü
30-10-2010, 23:56   |  #8  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Aynen geliyor birkaç kişi Windows 7 mükemmel vs.
Etrafta yazılıyor ya windows 7 bomba gibi geliyor diye bunlara göre herkes yorum yapıyor.
Ha böyle yorumları yapanlarda orjinal windows 7 alsalar bari Korsan alıyorlar.

sonrada diyorlar windowstan başkası hikaye.

bosluk
31-10-2010, 00:01   |  #9  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

:))) bizce hava hoş aslında. Bunu yazan arkadaşlar versinler ellerindeki işlemcileri, ekran kartlarını bize. Zaten habire müthiş indirim var vatanda şurda burda, aaa 600 liradan 400'e düşmüş ekran kartı ben 3 tane alacağım ya da i7 hatta i1000 al, elindeki i3 çok kötü artık diyorlar ya, tamam işte verin arkadaşlar bize o eskilerinizi; 7'ye de geçeriz 8'e de ;)

huhuq
31-10-2010, 01:28   |  #10  
Yıllanmış Üye
567 mesaj

hiçbir işletim sistemi  xp kadar çok kullanımda olmayıp hepsi geçici olacak

kyotoprotokolü
31-10-2010, 01:34   |  #11  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

İllaha bir tanesi tutar. Ama Tuttururlarsa. Para kazanmak için xp gibi tutturulmaya da bilir.
Eskiye dönelim
Windows 95-98-ME derken Xp
Xp haricindeki diğer üç sistem 2-3 sene ara ile çıktı. Sonra gelen xp 10 sene piyasada kaldı.
Yine aynı olay olabilir.Windows 7 -8-9 10 da karar kılarlar.
Ya da politikaları her 2 senedebir yeni işletim sistemi çıkarmak olabilir.

Ubuntu da olduğu gibi. Her 6 ayda bir yeni sürüm çıkıyor.
Windows ta 2 sene de bir çıkabilir.

Kapalı Hesap (154666)
31-10-2010, 01:53   |  #12  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Peki işletmeler ne olacak.
Birçok resmi daireler xp kullanıyorlar. üstelik bünyelerinde yüzlerce bilgisayar bulunuyor ve hepsi için lisans anlaşması yapmış durumdalar. Acaba microsoft bu olaya ne yapacak.