Mikrofon problemi

surmemomd
30-09-2008, 14:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Arkadaşlar önceden çalıştığı halde ((tahminime göre Messenger Live yükledikten sonra)) mikrofonum çalışmamaya başladı. Tüm sesleri duyabiliyorum ancak mikrofon inaktif görünüyor. Hem denetim masasındaki ses denetleyicisinde hem de Realtek ses arayüzünde mikrofon menülerine ulaşılamıyor ve inaktif görünüyor.

Mikrofon "mute" değil  ve çalışıyor (laptopta denedim) İnternetten araştırdım  bazen boostta olduğu zaman mikrofon bu şekilde inaktifleşebiliyormuş ancak mikrofonun gelişmiş ayarlarına girebileceğim (dolayısıyla boost'un kapalı olup olmadığını kontrol edebileceğim) menü de inaktifleşmiş.

Daha önce benzer problem laptop'umda olmuştu(formatlamak zorunda kalmıştım) ve ancak yeniden yükleyerek çözebilmiştim ancak sadece mikrofon problemi yüzünden bilgisayarı formatlamak insana çok koyuyor. Mikrofonu ilgilendiren tüm menüler inaktif görünüyor. Ben msn'in mikrofonu otomatik boostlamasına bağlı olarak inaktiflendiğini düşünüyorum. Ses driverlarını kaldırıp yeniden yükledim ve msn uninstall yaptım ama olmadı.
Acemi bir kullanıcı değilim...Yardımcı olmak isteyen arkadaşlar için "screen shot"lar da aldım.
Screenshot linki http://www.freeuploadshare.com/DOWNLOAD/1186d509/Resimlerim.rar
Şimdiden teşekkürler...

Son Düzenleme: surmemomd ~ 30 Eylül 2008 15:25
YasarS
01-10-2008, 00:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj

İlginç bir durum ama windows mikrofonu görmüyor.Normalde doğru ayar seçeneklerden realtek hd audio input olması gerekiyor ve orda input olarak seçilmiş orda problem yok.Sanırım sistemin mikrofonla bir sorunu var eğer mikrofon kasanın ön panelinde takılı ise arka panelden deneme yapmaya çalışalım arkada takılı ise ön panele takıp deneme yapalım.Ama söyleyebileceğim tek şey windows mikrofonu görmüyor.Anakarta ait bütün driverleri kaldırıp buna chipset ağ bağdaştırıcılarda dahil bilgisayarı yeniden başlatıp yeni donanım bulundu yolu ile otomatik yüklenmesini deneyelim

surmemomd
02-10-2008, 00:09   |  #3  
OP Taze Üye
12 mesaj

anakarta tümleşik olan ses kartı driverlarını teker teker kaldırarak yeniden yükledim ancak problem düzelmedi. Bilgisayarı formatlayıp yeniden yükledim. Mikrofon düzeldi. Ancak hala ses-ses aygıtları bölümünde mikrofon ve "gelişmiş mikrofon ayarları" inaktif görünüyor... Buna benzer çözülememiş sorunlara internet taramalarında da rastladım. Acaba açıklaması nedir?

uk87
09-01-2009, 14:28   |  #4  
Taze Üye
15 mesaj

aynı sorun bende de format attıktan sonra oluştu. bir mikrofon sorunu yüzünden tekrar tekrar format atmak sinir bozucu bir şey. şu driver bu driver sil yükle ile çözümlenecek bir sorun da değil. bu çok daha farklı bir problem. bu problemi yaşamış ve format atmadan çözüme ulaşmış arkadaşların yardımını bekliyorum.

YasarS
09-01-2009, 14:45   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,238 mesaj

İşletim sistemin nedir?

uk87
09-01-2009, 14:50   |  #6  
Taze Üye
15 mesaj

sorun halloldu.  güvenlik duvarı engellemesi ile ilgili bir problemmiş. engelleme kaldırılınca sorun ortadan kalktı.

jackaldeath13
24-02-2009, 22:16   |  #7  
jackaldeath13 avatarı
Yıllanmış Üye
183 mesaj

ne alaka güvenlik duvarıyla arka panel çalışıyor ön panel çalışmıyor  biride cevap yazmıyor bana