Merhabalar. Ben MSGSÜ mimarlık bölümü birinci sınıf öğrencisiyim. Apple'ın iphone, ipod ve çeşitli yazılımlarını tepe tepe kullanan ve apple'ı da tercih eden bir gencim. Şu ana kadar ülkemizde kullanım ağı çok gelişmemiş olduğu için apple marka bir bilgisayar tercih etmedim; ancak şimdi bilgisayar destekli tasarım (CAD) yazılımları kullanacağım için kuvvetli bir bilgisayara ihtiyacım var. Macbook Pro gerek tasarım, gerekse donanım yönüyle tercihim. Ne var ki, biraz araştırma sonucu birkaç soru işareti oluştu ve çevremde danışabileceğim bir apple kullanıcısı olmadığı için danışamadım, bu yüzden sorularımı bu güzel forum aracılığıyla sizlere sormak istiyorum. Biraz uzun oldu; ancak cevap verebildiğiniz kadarına verseniz de olur.
Gelelim sorularıma:)
1) Mac'lerde bildiğiniz gibi bazı CAD'ler çalışmıyor (örn: AutoCAD); ancak bootcamp gibi program vasıtasıyla çalıştırılabiliyor. Bu çok sıkıntı yaratıyor mu kullanıcı açısından ve çok süper olmasa da bilgisayardan anlayan birisi kurabilir mi bu programları?
2) Windows'ta çalıştırılabilen birçok korsan yazılımı (evet korsan yazılımları maalesef çok kullanıyorum) Mac'lerde korsan olarak çalıştıramıyorum diye bir şeyler okudum. Doğru mu? Aşılabilir sorun mu?
3) Taşınabilirlik kolaylığı açısından 15.4 inç düşünüyorum; ancak aldıktan sonra, "ya çizerken zor oluyor, keşke 17 alsaydım" diye pişman olur muyum?
4) 8 GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x4GB mı, yoksa 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB mı
tavsiye edersiniz?
5) anti-glare gerçekten güzel bir özellik mi? Macbook pro almışken mutlaka hi-res anti-glare al mı dersiniz?
6) Her şeyi aştım almaya karar verdim diyelim:) Troy, Pupa gibi yetkili satıcılardan mı (çok pahalı), elmasepeti, gittigidiyor.com gibi yerlerden mi (garanti geçerliliği & güven sorunu), yoksa amerika'dan gelen bir tanıdığa aldırmak mı (garanti sorunu & Türkçe Q klavye sorunu) daha avantajlı oluyor?
Tecrübesi olan arkadaşlar, abiler, ablalar yardımcı olursanız çok müteşekkir kalırım.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Not: Eğer bu konuda engin bilgilerim var, sana yardımcı olabileceğime inanıyorum diyorsanız, size ulaşabileceğim bir telefon numaranızı hesabıma mesaj atın, müsait bir zamanınızda konuşalım.