Missing DLL/OCX/COM

vagabont
09-01-2008, 13:28   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj

yeni bir hata daha buldum taratmalardan sonra Missing DLL/OCX/COM diye. bu hatanin cok yonlu oldugu deniyor. bunun duzeltilmesi icin neler yapmak lazim?

Papatyasever
09-01-2008, 15:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

Uyduruk güvenlik yazılımları kullanmamak lazım. Ne ile tarattın?

vagabont
09-01-2008, 17:11   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
103 mesaj

PC PowerScan diye bir programla tarattim.

Papatyasever
10-01-2008, 00:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

"Pc PowerScan diye bir program" ifadesi bile sorunu açıklamaya yetiyor aslında. Örneğin bugüne kadar hiç "Kasersky diye bir program" ifadesini kullanmadığına eminim. "Kaspersky" der geçersin çünkü Kaspersky'nin ne olduğu gün gibi bellidir, apaçık... Yukarıda kullandığın ifadeden ise kullandığın bu programın çok bilinen bir program olmadığı ve belki de senin de kulandığın bu programı çok iyi tamımadığın anlaşılıyor. Öncelikle hata mesajında sisteminde .dll .ocx .com formatında bazı dosyaların eksik olduğunu söylüyor. Ama sanırım bu dosyaların nereden eksik olduğunu ve hangi uygulamanın kullandığını belirtmemiş ya da eksik olan bu dosyanın adını yazmıyor (örneğin vbrun300.dll gibi) Dolayısıyla bu durumda yapabileceğin birşey yok. Zaten birşey yapman gerektiğini de düşünmüyorum. Ve zaten yapılabilecek birşey olsaydı, bu programın amacı  sistem hatalarını düzeltmek olduğuna göre "şu hatayı buldum ve düzelttim" demesi gerekirdi. Ya da düzeltmen için bir öneri sunmalıydı. Bu mantıktan hareketle bu programın çok dikkate alınması gereken bir program olduğunu sanmıyorum. "Hadi oradan" de geç. Ve böyle adı sanı duyulmamış programları kullanma. Daima bilinen ve güvenli yollardan git. Bu programla aynı görevi yapan Registry Mechanic programını kullanmanı öneririm.

Ufak bir istatistik: Google'a Pc PowerScan yazınca 73.000 sonuç çıktı. Registry Mechanic yazınca 5.360.000 Sence de ilginç değil mi?

vagabont
10-01-2008, 09:11   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
103 mesaj

evet sende haklisin. maksat programlari deneyerek fikir edinmek
o yuzden herprogrami denemesemde inceleme yaparim.
senin dedigin programi ozaman birde :) deniyelim.
cok sagolasin.
internette arastirdim belirgin olarak anlatilan mshtml.dll dosyasinin bozuldugu bunuda tekrardan yuklenmesi.

filamingo
14-06-2009, 18:47   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj
vagabont
PC PowerScan diye bir programla tarattim.
Bu konuda kılavumuz CHIP bizi aydunlatmalı. İndirdim GOOGLE CHROME "zararlıdır, indirme -indirmeye kalktığımda sistemi bloke ediyor-... kıyametleri koparıyor. NE İŞ?TİR CHIP yol göstersin bize.