MixBit.com: YouTube'a en ciddi rakip!

CHIP Online
04-04-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

YouTube'un en büyük rakibi olmaya aday yeni video sitesi geliyor! Hem de bakın kimden...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mix ... di-rakip_39550.html

Resimlerle: YouTube'daki en acayip 4KB demoları

YouTube eski kurucu ortaklarından Chad Hurley, "South by Southwest" adlı konferansta açıkladığı yeni projesi hakkında daha fazla bilgi verdi. Hurley, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada videonun geleceğinin yakın zamanda adının MixBit.com olacağı belli olan site ile değişeceğini söyledi.


YouTube'un yaptığı "Kapatıyoruz" adlı 1 Nisan şakasına da değinen Hurley: "@YouTube kapanıyor olduğu için yeni bir video paylaşım sitesi kuruyoruz... MixBit.com'a hoşgeldiniz! @Mixbit bu kez bir yarışma değil." şeklinde bir yazı da yayınladı. "South by Southwest"te yer alan bir açıkoturum esnasında yaptığı konuşmada, o sırada adı açıklanmamış olan sitenin video paylaşımı üzerine yoğunlaşacağını ancak YouTube'a hiç bir şekilde bir rakip olmayacağını söylemişti.


Site hakkında "Temel olarak video tabanlı olacağı gibi, aynı zamanda da insanlarla beraber çalışma ve içerik yaratma imkanı tanıyacak esnekliğe sahip olacak." şeklinde iddialı bir açıklama da yapan Hurley, "Cloud" tabanlı bir site mi kuruluyor sorusunu akıllara getirdi.


Hurley 2006'da YouTube'u satmış ve 2010 yılına kadar YouTube CEO'su olarak çalışmıştı. Aynı zamanda yeni sitenin Nisan ayında hazır olacağını da söyleyen Hurley'nin bu ay içerisinde daha fazla açıklama yapması bekleniyor.

Tüm Konu: MixBit.com: YouTube'a en ciddi rakip!

Resimlerle: YouTube'daki en acayip 4KB demoları

Kaynak: www.chip.com.tr