Mobil oyunlar için kaçınılmaz son yaklaştı mı

CHIP Online
01-04-2013, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Herkes onlar için oyunların geleceği diyor ama oyun dünyasının dev ismi, tam tersini iddia ediyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mob ... lasti-mi_39466.html

Resimlerle: Android ve iPhone için en iyi 10 mobil oyun!

Günümüzde, başta Cevat Yerli olmak üzere birçok oyun ve teknoloji firmasının CEO'su, mobil platformların ne kadar önemli olduğunu dillerinden hiç düşürmüyorlar. Son yıllarda ciddi bir pazar payına sahip olan mobil oyun sektörü ise, Atari'nin kurucusu Nolan Bushnell'e göre sona yaklaşmış bulunuyor.


Bushnell, sektörün her beş yılda bir kere değiştiğini ve bunun durdurulması imkansız bir değişim olduğunu dile getirdi ve yakın zamanda piyasada olacak Google Glass ve Oculus Rift gibi teknolojik cihazların mobil oyunların, akıllı telefonların ve tabletlerin yerini alacağını iddia etti. AllThingsDigital'a verdiği röportajında yeni teknolojilerin ne kadar ciddi değişiklikler yaratabileceğine değinen Bushnell; "Bence oyun sektörünün bir sonraki adımı Google Glass ile atılacak. Eğer size, bu cihazla ilgili aklımda olan fikirleri söylersem, buradan sağ çıkmamanız gerekir" diyerek, şimdiden yapılabilecekler hakkında çalıştığının da sinyallerini verdi.


Bushnell, hali hazırda bulunan iOS ve Android işletim sistemleri üzerinden 300.000'den fazla uygulama açıp kapamaktansa, Google Glass ile 100 adet uygulama kullanmanın kendisine yeteceğini belirtiyor. Birçok oyunun doğaları gereği iki yıldan az ömre sahip olduğunu da konuşmasına ekleyen Busnell, piyasanın her türlü yeniliğe açık olduğunun altını çizdi.


Teknoloji sektöründe her zaman yeni ve yaratıcı fikirler olacağı kesin ama Bushnell'in de belirttiği gibi; "radikal yenilikleri günümüzde görmek bir hayli zor zira bu tarz büyük değişiklikler, elini taşın altına koyacaklar için çok korkutucu gözüküyor."

Tüm Konu: Mobil oyunlar için kaçınılmaz son yaklaştı mı

Resimlerle: Android ve iPhone için en iyi 10 mobil oyun!

Kaynak: www.chip.com.tr