mobil uygulamalar - Mobil 1C: İşletme platformu

levyekan
13-03-2013, 15:49   |  #1  
levyekan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Mobil cihazlar üzerinde çalışma


Mobil 1C: İşletme platformu

Optimize edilmiş bir web istemcisi ve düşük hızlı bağlantı modunda mobil cihazlar üzerinden rahat bir kullanıcı deneyimi sağlar. Düşük GPRS bağlantısı gibi düşük hızlı kanallarda çalışırken makul bir performans sunar. Web istemcisi yalnızca veritabanına bağlantı kurmak için bir mobil web tarayıcısına ihtiyaç duyar.

Notebook, netbook ve masaüstü bilgisayarlarlarda işlevsel tarayıcılar birbiri ile aynı özelliktedir.

Ancak, mobil tarayıcılar için bazı sınırlamalar ve özel gereksinimlere ihtiyaç vardır. Web istemcisi işlevselliği Safari tarayıcı ve iPad cihazları tarafından sunulan sınırlamaları aşmak için geliştirilmiştir.


Web istemcisinin iPad versiyonu dokunarak girişi destekler. Parmak ile kolay kullanım için tabloların açılan listelerindeki giriş alanlarında iyi görüntüleme, satır yüksekliği ve genişliği ve takvim boyutu arttırılmıştır.


Mobil 1C: İşletme platformu


Mobil 1C: İşletme platformu;  Çoğunlukla akıllı telefon veya tablet bilgisayar teknolojileri, Android ve iOS sistemleri için mobil uygulama oluşturmanızı sağlayan teknolojilerin ortak adıdır.

                                      


Taşınabilir aygıtta yüklü bir Mobil Uygulama Mobil platform ve bir veritabanından oluşmaktadır. Bir mobil cihazda depolanan veriler bir veritabanı dosyası (kullanıcı verilerini depolamak için) ve bir mobil uygulama ile (mobil cihaz üzerinde yürütülen kod parçaları) eşdeğer içeriktedir.


Kullanıcılar uygulama mağazaları AppStore veya Google Play'den  indirerek kendi cihazları için mobil uygulamaları yükleyebilir. 

Mobil uygulama dağıtım kiti içeriği:


                                     


  • Mobil uygulama;
  • Mobil platform;
  • Ek dosyalar.

Mobil uygulamaların temel amacı, genellikle uzak istasyonları, masaüstü bilgisayarlarda çalışan uygulama çözümlerinin yeteneğine kavuşturmaktır. Standart platform araçları, ana uygulama ve mobil uygulamalar arasında çevrim dışı veri değişimine olanak sağlar.


Bir mobil uygulama birden fazla arka-ofis uygulaması ile çalışma yeteneğine sahiptir.


Mobil uygulama geliştirme standart yapı ile benzerdir, ama mobil platformun aşağıdaki gibi bazı sınırlamaları vardır:



  • Bazı yapılandırma nesne sınıfları desteklenmez;
  • Sorgu dili ve veri oluşturma sistemi desteklenmez;
  • Dağıtımlı veri tabanı desteklenmez;
  • Mevcut form elemanları seti sınırlıdır;
  • Masaüstü, tek bir formu içerir
  • Hata ayıklama desteklenmemektedir;

1 C mobil platform içeriğinde bazı 1c:işletme komut dosyaları bulunmamaktadır. Bu nedenle, bir mobil uygulaması geliştiriyorsanız, mobil cihaz yapılandırma özellik kullanım atamalarını ayarlamanız önerilir. Böylece otomatik olarak mobil platform ve anahtarları Tasarımcı araçları (örneğin söz dizimini veya yapılandırma denetimi) seçenekleri gizlenecektir. Sadece kullanılabilen nesneler görünür olacaktır.


Uygun bir mobil uygulama oluşturmak ve yapılandırmanızı bir uygulama mağazasına yüklemek için, aşağıdakileri yapın:

 Mobil uygulamayı bir XML dosyasına kaydedin;


  •  XML dosyasından Android ve iOS için mobil uygulama dağıtım seti, mobil platform dağıtım kiti ve ek dosyaları oluşturmak için "Mobil uygulama oluşturma sihirbazı" kullanın;
  • Android için dağıtım kitini Google Play yükleyin. IOS dağıtım kitini App Store yüklemeden önce , Xcode Mac OS X ile bilgisayarınız üzerine uygulamanızı oluşturun.