Merhaba arkadaşlar ben rifat. Mimarım ve masa üstü bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Modelleme ve Render için kullanmak için bir bilgisayar konfigürasyonu oluşturmaya çalışıyorum ve yine sorun tabiki fiyat performans konusunda. Bütçe olarak 1000-1100 ytl yi geçmesini istemiyorum, ayrıca Bu fiyatın altında olursa daha iyi olacaktır :). Monitörün 22 ( tercih ) ve 19 inch olmasını isterim bunun dışında İşlemci, ekran kartı, anakart, ram, harddisk konusunda ve amd - intel ekseninde önerileri olan arkadaşlardan yardımlarını esirgememelerini temenni ediyorum. Hepinize şimdiden teşekkürler hoşçakalın...
MODELLEME&RENDER İÇİN SİSTEM ÖNERİLERİ BEKLİYORUM
Bol ram, kalite ekran kartı, aynı kalite işlemci.
OCZ 3gb ddr3 http://www.exa.com.tr/ocz/bellekler/ocz_platinum-326-7226.html
Intel 2,83 quad core q9550 http://www.exa.com.tr/intel/cpular/intel_cpu-325-5425.html
Gigabyte anakart http://www.exa.com.tr/gigabyte/a ... 3ds3l-328-5689.html
Zotac nvidia 9800 http://www.exa.com.tr/zotac/ekra ... 00gtx-334-7143.html
Toplam sistem: 890$
daha çok tavsiye alırsın ama baştan uyarayım seni. İşlemcin mutlaka ve mutlaka Intel olmak zorunda! Amd matematik işlemlerde Intel kadar başarılı değil. Ekran kartı verdiğim fiyatı biraz yüksek, aynı modelin daha uygun fiyatları var. 9800 ailesinden yine, marka farklı. ama zotac tavsiye ederim render da uzun zamanlar geçirecek sisteminin sağlıklı kalması için iyi bir markaya ihtiyacın var.
Gördüğün konfigurasyon biraz abartı, gerek fiyat gerekse donanım bakımından, bunlar mimar çizimleri yapan ve 3d tasarım renderları alan birisi için oldukça tatmin edici bir sistem. Aynı işi yapan arkadaşım şu an yanımda ağzının suyu aka aka izliyor donanımları.
Monitor tamamen kendi tercihin, burdan tavsiye al ama karar alma, git gör, dokun, bak. Kişiselleştir. Monitor performansını hiç etkilemez. Her insanın gözüne kristal ekran farklı görünür.
Dediğim gibi, bunlar sistemini referans alabileceğin oldukça yüksek kalite bileşenler. Bunları al demiyorum ama olması gerekenler bunlar.
şunu açıkça belirtmek isterim ki 1100 tl ile monitörde dahil modelleme ve render için alabileceğin bir pc'den doğru düzgün performans alamazsın ne yazık ki! anca idareten bir sistem olur.
Hem verim alamazsın hem de amacındaki pc olmaz eğer sırf tasarım üstüne olacak diyorsan en az şöyle 2500-3000 gözden çıkarılmalıdır onların ekran kartıları farklı oyun kartlarıyla fazla verim alamazsın 'Quadro' serisi gerekiyor
Merhaba arkadaşlar 1100 ytl ye idare eder nitelikle performansı/fiyatı en iyi olanı almalıyım illaki 4 çekirdek en iyi olmak zorunda değil, xp yada macos kullanmayı planlıyorum ayrıca modelleme proğramlarının çok azı gerçekten 4 çekirdeğe uygun bu nedenle proğramlardan beklediğiniz performans olmayabiliyor. Bu konuda biraz araştırma yapmıştım pehom x3 serisinin iyi oldugunu belirten siteler mevcut...Teşekkürler
Benım onerım AMD işlemci almandan yana.. Phenom 2'ler şu anda daha mantıklı cunku soket yapısı avantajını kullanıyor. Ilerde daha ust işlemcilerle daha hızlı render alabılırsın. DDR3 ram kullanma şansında doğacaktır
render için neden sadece intel olsun ki ANLAMADIM phenom2 ler render için çok mantıklı değil mi?arkadaşın bütçe zaten kısıtlı pahalı intel işlemcileri yerine phenomlar bu bütçe için uygun kaçıyor sankim:D
dextercanrender için neden sadece intel olsun ki ANLAMADIM phenom2 ler render için çok mantıklı değil mi?arkadaşın bütçe zaten kısıtlı pahalı intel işlemcileri yerine phenomlar bu bütçe için uygun kaçıyor sankim:Şöyle izah edeyim. Amd genel kavramda mantıksal işlemlerde iyi, yapay zeka, grafik gibi.. Fakat Intel Matematiksel hesaplamalarda çok daha iyidir. Ciddi bir şekilde hissedilir bu. Bizzat kendi deneyimim ve yaptığım testlerde gördüm bunu. Dilersen sende yapabilirsin.Bir render alınırken, grafikten öte, o alanın uzaydaki koordinatları üzerinden, yansıma açılarından,ışık değerlerinden, meteryal oranlamasından tutun hareketlenmesine kadar bir dünya işlem gerçekleşir. Bunların hiç birisi mantık ya da grafik işlemler değil, bilakis matematik işlemleridir.
Bu aşamadan sonra render'ın grafik kavramı devreye girer. Ve bu aşamadan sonra Amd de Intel de aynı performansı verir çünkü yük ekran kartı ve ramlerdedir. Dolayısıyla ilk adımı hızlandırmak için Intel işlemci tavsiyemdir.
Gigabyte MA74GM-S2H AM2+ AMD - 79 USD
Amd Athlon X2 Dual 6000 3.10GHz - 121 USD
Kingston (2x2) 4 GB DDR2-800 Bellek - 68 USD
Samsung S.ATA2 320GB 16MB Cache - 67 USD
LG 22X Internal Siyah DVD Yazıcı - 28 USD
Quadro Fx 370 256 MB DDR2 - 172 USD
Samsung 943N 19" LCD - 188 USD
kasa, klavye ve fare gibi diğer donanımları sana bırakıyorum.
donanımın seni tatmin edeceğine gönül rahatlığı ile emin olabilirsin.
fiyatlara KDV dahil, tek bir yerden fiyat aldım eğer araştırırsan aynı donanımları daha uyguna bulabilirsin belki...