Modem arayüzü açılmıyor yardım!

afillimanyak
23-04-2012, 16:47   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj

merhabalar arkadaşlar zyxel modem var modelini bilmiyorum ttnet in kampanyadan verdiği kablosuz modem ben modeme kablosuz olarak bağlanıyorum modem ayarlarından uzaktan yönetim de www sekmesi altında WLAN-LAN yazıyordu onu disable yaptım ondan sonra bi daha modem arayüzüne ulaşamadım bunu nasıl düzeltebilirim acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

internette bulduğum bi yöntem denedim ama o da olmadı

{
öncelikle ZyXEL modem kullanan arkadaşımızın bilgisayarının ip adresine bakması lazım bilgisayarın ip adres kısmında varsayılan ağ geçidinde hangi ip yazıyorsa bu modemin ip adresi dir. eğer bilgisayarın varsayılan ağ geçidinde 192.168.1.1 yazıyor fakat explorerda görüntüleyemiyorsa modeme telnet ile bağlanıp aşağıdaki komutları giin sonra sorununuz çözülecektir.

Not: Telnet xp işletim sisteminde default olarak açıktır fakat wista ve 7 de kapalıdır eğer modeme telnet ile bağlanacaksanız telnet özelliğini açın denetim masasından program ekle kaldıra gelip windows bileşenlerini ekle kaldır seçeneğinde telnet istemci ve sunucuyu işaretleyip yükleyin...

Başlat > Çalıştır > cmd karşına dos ekranı geldiğinde o ekrana telnet 192.168.1.1 ( modemin ip adresi ) yazıp enterlayın şifre ekranına modemin erişim şifresini yazarak modeme erişin bazı ZyXEL modemlerde telnetten menüler gelebilir burda komut girme satırına düşmek için menü 24 girin oradan 8 tuşlayarak komut yazma satırına düşerek aşağıdaki komutları kullanınız.

Sys server load
Sys server Access web 0
Sys server port web 80
Sys server save
}

Sys server port web 80 yazdığımda "wrong service name.<ftp:telnet:http:https:icmp>" yazıyor

bu sorunu nasıl halledebilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

afillimanyak
23-04-2012, 17:43   |  #2  
OP Üye
71 mesaj

up

afillimanyak
24-04-2012, 01:20   |  #3  
OP Üye
71 mesaj

sorun halloldu

osmanbeyzade
14-03-2014, 22:15   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşlar Modem arayüzüne bağlanırken.. böyle bir kimlik doğrulaması var .. burayı nasıl aşıpta arayüze ulaşabilirim yardım edrmisiniz

Son Düzenleme: osmanbeyzade ~ 14 Mart 2014 22:15
Ertugrul53
16-03-2014, 22:58   |  #5  
Ertugrul53 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
82 mesaj

osmanbeyzade modemin türüne göre değişebilir.Ama muhtemel şifreler şunlar.Ad:admin Şifre:admin veya Ad:admin Şifre:1234