Modem ayarları ve Hız Kısıtlama ?

LENO7
11-04-2013, 17:01   |  #1  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2011

Gördüğünüz gibi bu bilgisayarlar ağa bağlı..Fakat benim anlamadığım birşey var..Bir bilgisayarı rezerve yapsam ne olur..Rezerve işi ne yapar...


Birde 3 Mbps'ye bu kadar kişi bağlandığı için kimse internete bağlanamıyor..Acaba hız kısıtlama yada ıp/mac adresine öncelik verme ayarları varmıdır..


Güvenlik duvarınıda kapattım..Çünkü torrent çok yavaş indiriyordu...Faydası olursa açarım..


Teşekkürler...

LENO7
11-04-2013, 18:12   |  #2  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2011
Alıntı: cleverman  
Rezerve şu işe yarar: Eğer bu ağı birden çok bilgisayar kullanıyorsa, rezerve ettiğin sistemin hat alma hakkı her zaman muhafaza edilir. Yani modem 50 bilgisayara hat tahsis ediyorsa, sen bir bilgisayarı rezerve ettiğin zaman modem 49 sisteme hat verir, rezerve ettiğin sistemin hat hakkını muhafaza eder. Yani o sistemin bağlantısı her an hazırdır.

Bugüne kadar hız dağıtımı yapan normal bir modem görmedim. Hız dağıtımı yapılmıyorsa, IP/Mac adresine de hız açısından herhangi bir ayrıcalık tanınmaz. Normal modemlerde IP/Mac adreslerini sadece filtreleyebilirsin.

SPI Firewall'lar hızı çok az bir miktar düşürebilirler. Onu sen hissetmezsin bile. Senin download ederken hızının düşmesi modemine/ağına bu kadar insanın yüklenmesinden, bağlı olmasından da kaynaklanabilir, torrent kaynağından da kaynaklanabilir. Ayrıca eğer eşzamanlı trafik taraması yapan bir antivirüs kullanıyorsan, o da download hızının düşmesine neden olur.

Teşekkür ederim..

Antivirüs kullanmıyorum..Zaten kullansamda kullanmasamda her ay Format atıyorum...

Hız 3 Mbps olduğu için MTU ayarlarına girdim..Ordan bir kaç MTU değerlerini girdim ama hız hiç değişmedi..Sanırım açığı kapatmışlar..Ama hala 800 ile indirenleri duyuyorum..


Birde kablosuz ağ için kanal var...Normalde kanal 6 da duruyor..Ben bunu kanal 13 yaptım hız düştü Kanal 1 yaptım ikisindende daha hızlı oldu...Bu ayar diğer kablosuz ile bağlanan bilgisayarın hızını etkiliyormudur..


Şimdi merak ettiğim hala tam anlamadığım bir şey var..Kendi bilgisayarımı rezerve etsem sorun çıkmaz mı yani..Avantajı dezavantajı nedir..


Tekrar teşekkür ederim...

Son Düzenleme: LENO7 ~ 11 Nisan 2013 18:18