Modem Bağlantı Sorunu

HPQ-User
04-07-2008, 13:52   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Bir_Dost sormuş:
İyi Çalışmalar;
  Benim sorunum modemle ilgili gunde 12 saat download yapıyorum. Sürekli dosya indiriyorum ve  msn de bu zaman zarfı içinde sürükli açık indirmede ve msn de herhangi bir sorunum yok sadece internet sayfalarınında gezinirken bağlantım gidiyo. 3-5 dk kadar sonra tekrar geliyor. 1 haftadır sürekli bu şekilde devam ediyo. bazen bağlantı kısa süre gidiyo bazende 3-5 dk kadar sürüyo expolerde Bağlantı Sorunları Tanıla yazısı çıkıyor onuda yapıyorum bir sorun bulmuyor. Yardım ederseniz memnun olurum iyi çalışmlar.

Not: Modemi fabrika ayarlarına getirdim yeniden kurulum yatım sorun halden devam etmekte.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
p4 3,2 işlemci
1024 ddr ram
512 ekran kartı
160+200 hardisk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

viking20
04-07-2008, 14:09   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Arkadaşım ben de de çok sık kopmalar oluyordu,tt net e bildirdim modeme reset at,hattın da bir sorun yok dediler,ben gerek görmedim\dinlemedim ,reset atmadım.IE ayarlarında biraz oynadım,birde TCPOptimizer i kurup doğru verileri girip çalıştırdım,artık kopma yok ama bakalım hayırlısı şimdilik durum bu.Senin de dediğin gibi kendi araştırmalarımda da gördüm ki,modeme reset atma ile sorun hallolmuyor,keşke olsa onun için elimi bile sürmedim.
Bana telefonda hattınıza bağlı diğer cihazlar varmı?gibi sorularda sorulmuştu.

Son Düzenleme: viking20 ~ 04 Temmuz 2008 14:16
Koray Kocaman
04-07-2008, 19:24   |  #3  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba

Bu sorun sizden kaynaklanan bir neden değildir.TurkTelekom alt yapısından kaynaklanan bir sorundur.Malesef alt yapımız gereği böyle ufak tefek kopmaları hepimiz yaşıyoruz.Eğerki hiç kopmadan internet kullanmak istiyorsanız METRO Eternet kullanmanızı tavsiye ederim.

Tuğsan
04-07-2008, 20:42   |  #4  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Telekom kaynaklı fiziksel bir kopma durumu olsa downloadlarda durur yada msn disconnect olur. downloadları flashget gibi bir programla yapıp,hızını sınırlandırın(örn; 1024 kbps kullanıyorsanız max 70kbps olsun).Birde dns lerinizi publich bir dns olarak ayarlayın. Belki yardımcı olur.

Bir_Dost
05-07-2008, 16:30   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

telekomdan kaynaklanan bir sorun olsa hiç girememek gerekmezmiydi. Dosya indirmesinde hiç bir sorun yok bağlantı alıyor yani sadece expolereda gezinirken gidiyo
cevap yazdığınız için teşekürler