Modem'de ki tuhaf problem.

alpagun
04-08-2009, 23:21   |  #1  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
492 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

2002 yılında Asus Combu router modem almıştım. Yedi senedir gâyet güzel bir şeki lde işimi görmekteydi. Bundan iki gün evvel internet bağlantısı koptu. Ayar sayfasına girip IP alıp/almadığını kontrol etmek istedim. Fakat bu mümkün olmadı.  Modemle bilgisayar arasında bağlantı sağlanamadı. Bu esnâda Modem normal çalıştığını gösteren ön pânel'de ki üç ışık, yanmaya devam ediyordu.

Modemi resetledim. Bir süre elektirik bağlantısını kesip bekledim. Hiç bir şey fayda etmedi. Elektirik fişini taktığımda modem çalışıyor, internete de bağlanıyor, fakat PC ile bağlantı sağlanamıyordu. Sonunda ümidi kestim. Yedek te bulunan diğer modemi çalıştırdım. Bu şekil de iki gün geçti. Bu gün denemek maksadıyla eski modemi tekrar taktığımda, ayar sayfasına girmem mümkün oldu.  Hemen İnternet bağlantısı için gerekli ayarlamaları yaptım, bağlantı tekrar sağlandı.

 Bu problem donanım sorunu neticesinde olsa idi, tamir olmadan çalışmazdı. Yazılım problemi desem, ben modeme yazılım nasıl yüklenir bilmem. Ama bizim eski tüfek, iki gün dinlendikten sonra tekrar çalışmaya başladı.

"Eeee, sorun ne ?" diye soran olursa; elbette sorun yok.

Fakat bu problem neden kaynaklandı, bunu merak ettiğim için paylaşmak istedim.

Saygılar.

Son Düzenleme: alpagun ~ 04 Ağustos 2009 23:42
asesbaşı
06-08-2009, 09:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
201 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

ESki Toprakta Yaz tatiline çıkmak istemiş olabilir:D yada aradaki kabloda bi temassızlık vardı onu düzgün yerleştirmediğinden olabilir die düşünüyorum