modem de takılma oluyor

cy46
30-07-2008, 10:30   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
140 mesaj

merhaba arkadaşlar ben zxyel 661h-d1 marka modemim var  bu  modem  sürekli takılma  oluyor. sürekli resetlemek zorunda kalıyorum  internetimin hızıda düşüyor? ne yapmalıyım

sercan_
30-07-2008, 12:28   |  #2  
Üye
66 mesaj

Selam. Bu tür problemlerin bir çok nedeni olabilir, ama ilk kontrol etmen gerekenler şunlar:

- Modemin kaç senelik? eğer tozlu ve sıcak bir ortamda çalışıyorsa, problem fazla ısınmadan kaynaklanıyor olabilir. Bulabiliyorsan bir kompresörle havalandırma deliklerinden nazikçe hava püskürterek tozları dışarı atabilirsin.

- Telefon hattında parazit olabilir. Eğer aynı hat üzerinde kullandığın telefon varsa, normal kullanımda parazit olup olmadığını kontrol edebilirsin. eğer herhangi bir sorun yoksa, splitter'dan telefona giden kabloyu kontrol etmende fayda var, kablonun herhangi bir yerinde kırık, kesik, bozukluk olabilir.

- Splitter'ında bir bozukluk olabilir, telefon hattını splitter'dan çıkarıp direk modeme bağlayarak bir süre öyle kullanmayı dene. eğer problem çözüldüyse sorun splitter'dandır ve yeni bir splitter almak gerekecektir.

- Düşük bir ihtimal ama güç adaptörün sorun yaratıyor olabilir. Aynı volt ve amperde başka bir adaptör takarak bir süre deneyebilirsin.

Bunları bir dene, olmadı biraz daha beyin jimnastiği yaparız. o da olmadı en son ihtimal modem teknik servise zaten :)

kolay gelsin.

vagabont
31-07-2008, 02:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
103 mesaj

selamlar benimde buna benzer bir sorunum var sizce ne olabilir? bende Airties RT-205 marka wireless modem var birde bilgisayardan internete baglandigim WUS-300 125 mbps usb adapter var. bu adapter aradan 10 dak filan gecince basliyor sapitmaya.veri var geliyor interet hizi mukemmel hersey yolunda derken bir bakmisim adapterin isigi yanip sonuyor belli araliliklarla ve veri aktarimini kesiyor,tekrar internete baglanmak icin adapteri cikartip takiyorum ,sizce sorun ne olabilir?

sercan_
31-07-2008, 10:10   |  #4  
Üye
66 mesaj
vagabont
selamlar benimde buna benzer bir sorunum var sizce ne olabilir? bende Airties RT-205 marka wireless modem var birde bilgisayardan internete baglandigim WUS-300 125 mbps usb adapter var. bu adapter aradan 10 dak filan gecince basliyor sapitmaya.veri var geliyor interet hizi mukemmel hersey yolunda derken bir bakmisim adapterin isigi yanip sonuyor belli araliliklarla ve veri aktarimini kesiyor,tekrar internete baglanmak icin adapteri cikartip takiyorum ,sizce sorun ne olabilir?
selam. ilk tespit etmemiz gereken şey sorunun modemde mi yoksa adaptörde mi olduğu. bunu iki şekilde yapabilirsiniz: ya evdeki modemine başka bir wireless cihaz ile bağlanıp kontrol edersiniz, ya da usb adaptörünüzü başka bir wireless modeme bağlanmak için kullanabilirsiniz. problemi tespit ettikten sonra da çözüm yolları üzerinde düşünürüz Cool

kolay gelsin.