arkadaşlar lütfen bana yardım edin.Şimdi huawei marka kablosuz modem kullanıyorum.Modeme yaklaşık 5 metre falan uzaklıktayım.Acer marka laptopum sinyali full görüyor ama bağlanmıyor. Bağlan dediğimde windows huawei_hg521 bağlantısını yapamadı uyarısını alıyorum. İşin kötüsü arkadaşlarımın bilgisayarlarını getirdim sorunsuz bağlandı.Yani bu durumda modemde sıkıntı yok, bilgisayarda sorun var anladığım kadarıyla.Arkadaşlar lütfen yardım,allah aşkına...
modem full çekiyor ama bağlanamıyorum
Aynı sorun bendede var anlayamadım gitti :)
ya modemi değiştirdim,şimdi airties-rt-204 kullanyorum.birkaç gündür iyiydi,şimdi bu da bağlanmamaya başladı.modemi görüyor,full çekiyor ama bağlanmyor.bağlan dediğimde bağlantı yapılmadı gibi hata veriyor.ethernet kablosunu taktığımda bağlantı geliyor,sayfalara giriyor ama kabloyu çektiğimde internet bağlantısı yok diyip bağlantı tekrardan gidiyor.modem kurulumunu kendi bilgisayarımla yaptım.sonrdan hiçbir ayar falan değiştirmedim...
nedir bu işin çözümü arkadaşlar?
kısaca şöyle anlatayım ilk önce bu bahsi geçen pc letop heralde eğer değilse pcnin donanımında wifi alıcı olması lazım çünkü.
Leptop olduğunu varsayıp ilk önce güncel driverleri yükleyin ağ bağdaştırıcı wifi gibi sonrasında modemin huaweide kolay kurulum var onun ile kurulum yapıp (eğer hala elinizde ise)-(eğer değilse diğerindede aynı isimde kolaylık sağlayan program veya menü bulunmakdadır)WİRELESS ayarlarını bulu wpa2/psk seçili olsun ve aes şifreleme türü seçili olsun şifreyi otomatik belirlettirin ve unutmayın.şimdi wireless ile bağlanmak için ağ bağdaştırıcı üreticinizin otomatik tarama yazılımı vardıronun ile tarama yapıp modemi bulunmasını sağlayın bulundukdan sonra sizden şifre ve id bilgisi isteyip sizde bunları doğru şekilde doldurun ve okleyip bağlanı seçip sorunsuz şekilde modemin uyduğu menzil içinde ve kararlılıklarda iseniz doğru düzgün bağlanacaksınız.
Modeminize adsl telefon kablosunu takmadan ve modemi resetleyerek tekrar deneme yapmanız gerekmektedir. Modem eğer adsl kablosu takılı değilken modeme bağlantı sağlıyor ise sizin adsl hattınız ile ilgili problem olup arıza kaydı bırakmanız gerekmekte. Bu sorun bu ara çok moda oldu :)))