modem in ethernet ışığı yanmıyor

she
05-04-2008, 09:46   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj

benim internetimle ilgili sorunum var. bana yardımcı olabilir misiniz? modemimin ışıklarından sadece ethernet ışığı yanmıyo kablolarımdan sorunum yok. sorun ne sizce lütfen yardımcı olun......
   ilgilenenlere şimdidedn çok teşekkür ederimm........

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 05 Nisan 2008 12:39
Alibaba
05-04-2008, 11:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

internet bağlantısı sorunu modemle başlar telekom kablolarıyla, servis bilgisayarıyla devam eder. ethernet ağ LEDi yanmadığına göre senin sorunun bilgisayarınla modemin arasındaki bir yerel ağ iletişim sorunu. iletişimi sadece kablo sağlamaz, o sadece pasif bir ileticidir. kabloların ucunda her iki taraftada haberleşmeyi sağlayan devreler ve bu devreleri yöneten bir yazılım bulunur. başka bir taşınabilir bilgisayarı modemine takmayı deneyip sorun modemin ethernetinde mi bakabilirsin. orada sorun yoksa bilgisayarının ethernetinde sorun olabilir, RJ45 jaklarda veya prizdelerde de bir temaassızlık da olabilir.

lujiyano
05-04-2008, 12:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
251 mesaj

Modemin markası nedir ??

she
05-04-2008, 15:40   |  #4  
OP Üye
78 mesaj

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.. rj45 in bi sorunu yok modemimin markası ise AİRTİES.... çok acil lütfen yardım...

lujiyano
05-04-2008, 17:46   |  #5  
Yıllanmış Üye
251 mesaj

Modem kendine reset atmış olabilir size pm attım okur ve yazdıklarımı uygularsanız sorununuz çözülebilir.

yakuza_
05-04-2008, 19:59   |  #6  
Yıllanmış Üye
347 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/int ... yardimm_t52964.html

blacktoo
04-06-2009, 14:58   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

çok güzel aydınlatmışsın  eline sağlık     bnimde  bi sorum  olacak    Pc  yi  kapatınca  ethernet ışığım sönüyor  Pc yi açtıımda  yanıyor   bunun  arızası  nedir  ?  yardımcı

Alibaba
internet bağlantısı sorunu modemle başlar telekom kablolarıyla, servis bilgisayarıyla devam eder. ethernet ağ LEDi yanmadığına göre senin sorunun bilgisayarınla modemin arasındaki bir yerel ağ iletişim sorunu. iletişimi sadece kablo sağlamaz, o sadece pasif bir ileticidir. kabloların ucunda her iki taraftada haberleşmeyi sağlayan devreler ve bu devreleri yöneten bir yazılım bulunur. başka bir taşınabilir bilgisayarı modemine takmayı deneyip sorun modemin ethernetinde mi bakabilirsin. orada sorun yoksa bilgisayarının ethernetinde sorun olabilir, RJ45 jaklarda veya prizdelerde de bir temaassızlık da olabilir.