Herkese merhaba
Ben 4 kullanıcısı olan bir yerde çalışıyorum ve hepimiz modem üzerinden internete çıkıyoruz (klasik tip). ancak kimin hangi dosyayı download ettiği (sadece dosya adı bile olsa) kimin ne izlediğini öğrenmek ve loglamak istiyoruz. Bunun için bir program geliştirmek istedim ancak zor olduğunu gördüm. bunu yapabileceğim bir yazılım var mı bildiğiniz?
Teşekkür ederim.
Canan TÜZER
Modem izlemek
pc lerinizden birine proxy kurucaksınız. ve diğer pcler bu pc üzerinden net e çıkıcak. bu şekilde kullanıcılara site kısıtlamaları hız kısıtlamaları ve loglarını görebileceksiniz.
zyxel in bazı modelleri de bu işlemi yapabiliyor bildiğim kadarıyla ama yinede bi araştırın.
hızlı cevabınız için çok çok teşekkür ederim. ancak küçük bir sorum daha olacak o halde :
1 - serverimizi bu için kullandığımızda hız düşmeyecekmi?
2 - bütün bilgisayarları modeme, modemi bu server bilgisayara ve server bilgisayarıda ADSL hattına mı bağlamamız gerekecek?
3 - bu server bilgisayarımızı proxy server olarak ayarladığımızda, diğer bilgisayarların internete çıkabilmeleri için bu bilgisayarın sürekli açık kalması gerekcek değil mi?
Teşekkürler
canantzrhızlı cevabınız için çok çok teşekkür ederim. ancak küçük bir sorum daha olacak o halde :evey aynen öyle. bilgisayar açık kalması şart. malesef.
1 - serverimizi bu için kullandığımızda hız düşmeyecekmi?
2 - bütün bilgisayarları modeme, modemi bu server bilgisayara ve server bilgisayarıda ADSL hattına mı bağlamamız gerekecek?
3 - bu server bilgisayarımızı proxy server olarak ayarladığımızda, diğer bilgisayarların internete çıkabilmeleri için bu bilgisayarın sürekli açık kalması gerekcek değil mi?
Teşekküayrıca hız düşmekten ziade artar. çünkü iyi bir proxy yazılımı b işi daha stabil bir şekilde yapar girilen sitelerin loglarını kendi içinde tutar.
atıyorum bir kullanıcı mynet e girdiğinde sitedeki cerezleri proxy kendi içinde tutar ve diger kullanıcı manet e daha hızlı girer.
bğlantı şekli yine aynı şekilde kalabilir.
sadece modem in dhcp (otomatik ip alma) sini kapatırsınız. tüm makinalara manuel ip verirsiniz. ağ geçidini prox olarak tanımladıgınız pc ninkini atarsınız olur biter. proxy yazılımlarını internetten biraz araştırın. kafanıza yatarsa yaparsınız. çünkü cok uzun uzun konuşulabilecek bir konu. bu burdan yazacağımız birkaç şeyle net bir amaca ulaşamaabiliriz. dediğim gibi ntten proxy yazılımları hakkında biraz araştırma yaparsanız istediğiniz tüm bilgiye ulaşırsınız. kafanıza yatarsada uygularsınız.
istediğiniz işleri yapmanın en mantıklı çözümü budur.