Modem Kurulumunda Mavi Ekran

MRjoker
22-05-2008, 23:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhaba arkadaşlar
Vista Home Premium yüklü laptopa Zoom 5510b usb modeminin vista driverinı kurmaya çalışıyorum.Kurulum normal gerçekleşiyor, en sonunda Türkiye'ye uygun VPI_8 , VCI_35 ayarlamak gerekiyor normalde bunlar VPI_0, VCI_33 gözüküyor.

Bu 8 ile 35 değerlerini girip Tamam butonuna bastığımda aşağıdaki mavi ekran geliyor ve bilgisayar yeniden başlıyor.Ayrıca bu değerleri girmedende modemi usb'den çıkardığım zamanda aynen bu şekilde hata veriyor

Bilgisayar yeniden başladıktan sonra aşağıdaki çıkıyor (Burdaki Raltek Ethernet Ağ Adaptörü bilgisayarın kendi içindeki) Bu işlem sürekli tekrar ediyor ve PC'yi tekrar kapatıp açmak gerekiyor.Vista SP1'i indirdim kurdum değişen bişey olmadı. Bu sorun konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Memtest'lede test ettim %190lara geldi sıfır hata buldu...

Sorunu çözdüm uzun süre önce aynı sorunu yaşayanlar için :
Setupda değişiklikler yaptım direkt 8 - 35'e göre kurulacak. Ayrıca Vista'da kullanıcı denetiminide kapatmanız gerekiyor.

Son Düzenleme: MRjoker ~ 19 Mayıs 2009 13:44
overclock35
22-05-2008, 23:43   |  #2  
Üye
86 mesaj

mrb mrjoker hata versebile pc reset atması normal diil geçenlerde karşılaştım bir sorunu ve nasıl aştımı anlatım pikatel bir modem vardı arkadaşımda ve vista starter kuramıyordum çok uaraştım fakat kurulum sayfasına bile gelemedim modem şifresini bilmedimizden mecburen tt yi aradık ve kurulumu arama çubundan 192.168.1.1 yazarak ve modem şifresi girerek hallettik sorun kalmadı yani vista hala bazı modem sürücülerini tanımıyor fakat seninki birazdaha faklı bidurum birde bunu dene

MRjoker
23-05-2008, 00:01   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

Ben Türkiye'ye uygun ayarlayamadığım için o şekilde ttnete bağlanamıyorum :(
Cevap için teşekkürler

Omer KARADENIZ
23-05-2008, 09:23   |  #4  
Yıllanmış Üye
113 mesaj

Merhaba

IRQ çakışması olduğunu zannediyorum.
Biosa girip kullanmadığın com ve lpt portlarını kapatmayı denermisn?
Bunun dışında modemin güncel bir driveri varmı diye websayfasına bir bak.

mcafee23 ayrılmıştır
23-05-2008, 14:50   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bu mavi ekran sorunu yaşayanlardan kimsenin sorununu hallettiğini sanmıyorum google'da sayfalarca konu çıkıyor çözüm olarak bilgisayarın fişini başka bir yere tak diyenler bile var(ne kadar çok anlıyoruz bu işlerden) ne belirsiz bir hata bu.birçok insan akran kartlarından şüphelenip bios'unu güncellerken ekran kartı yakmış.Dostum modem kurulumu ile ilgisi yoktur bunun kimse sebebini bilmiyor.

lwnt
23-05-2008, 15:28   |  #6  
Yeni Üye
23 mesaj

mavi ekran hatası genellikle ram olarak kabul edilir.bilgisayar özelliklerini daha detaylı yazarzan daha iyi yardımcı olabiliriz..

Fatih_ARMAĞAN
23-05-2008, 20:17   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

sorun ram ya eternet kartıyla kesinlikle ilgili değildir.. yüklediğiniz usb driver ı ile ilgili direk bağlantılıdır.. ömer bey in dediği gibi irq çakışmasıda olabilir.  modemi mümkünse eternet kartında takıp kullanmayı deneyiniz. ama illede usb olması gerekiyor ise aşağıdaki linkten gülcel vista driver ını yükleyiniz..( öncelikle eski vista driver ını siliniz) aksi taktirde sorun yine düzelmezse usb kabloyu değiştirmeyi deneyiniz. modemdede sorun olabilir.

MRjoker
23-05-2008, 21:11   |  #8  
OP Taze Üye
4 mesaj

Cevaplar için Teşekkürler
Bilgisayarın bu:  http://www.hepsiburada.com/produ ... 8&productid=bd72064
Normalde 1gb ram var,aldığım yerde yanına 1gb daha taktırdım.Memtest'te sorun gözükmüyor ramlarde.Zaten bu mavi ekran sorunu sadece modemi takınca çıkıyor.
Zoom Usb Modemi normalde XP için üretilmiş,daha sonra Vista driverları çıkmış.Benimde kurduğum driver yukarda belirttiğinizdir.Nette Vista'da bu modemle benim gibi sorun yaşayan birini bulamadım.Ayrıca Modem XP'de sorunsuz çalışıyor.
BIOS'ta com ve lpt port,seri, paralel bunlarla ilgili birşey bulamadım.Ordan Lan'ı Disable edip denedim değişen birşey olmadı... :(

Fatih_ARMAĞAN
23-05-2008, 22:17   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
MRjoker
Cevaplar için Teşekkürler
Bilgisayarın bu:  http://www.hepsiburada.com/produ ... 8&productid=bd72064
Normalde 1gb ram var,aldığım yerde yanına 1gb daha taktırdım.Memtest'te sorun gözükmüyor ramlarde.Zaten bu mavi ekran sorunu sadece modemi takınca çıkıyor.
Zoom Usb Modemi normalde XP için üretilmiş,daha sonra Vista driverları çıkmış.Benimde kurduğum driver yukarda belirttiğinizdir.Nette Vista'da bu modemle benim gibi sorun yaşayan birini bulamadım.Ayrıca Modem XP'de sorunsuz çalışıyor.
BIOS'ta com ve lpt port,seri, paralel bunlarla ilgili birşey bulamadım.Ordan Lan'ı Disable edip denedim değişen birşey olmadı... :(
dediğim gib benim anladığım üzere sanırım vista ile ilgili bir sürücü problemi... güncel sürücüleri yüklediyseniz.  usb kablosunu değiştirip denemenizi tavsiye ederim ve usblerde farklı bir cihaz takılıysa onlarıda çıkartıp denemelisiniz. sizin pc bir uyuşmazlık da olabilir farklı bir pc deyip sonuçu görmek faydalı olucaktır... yinede çözmezse sorun modemden kaynaklanıyordur.sadece xp için üretilmiş bir modem sınıfıda yoktur.. firma vista driver ını çıkarmış ise mutlaka vista da test edilip çalıştırılmıştır...

MRjoker
24-05-2008, 09:08   |  #10  
OP Taze Üye
4 mesaj

Aynı pcye Windows XP'i yükledim, nete sorunsuz girebiliyorum.Dediğiniz gibi vistada sürücü problemi var herhalde..

false6
18-06-2008, 13:11   |  #11  
Yeni Üye
49 mesaj

modemin sadece tek port usb çıkışı var.çok büyük ihtimalle driverı vistayla uyumsuz.çok eski bi modemse muhtemelen vista için driverı da çıkarılmaz maalesef.resmi sitesinde de vista driverı görünmüyor.google'da Zoom 5510b usb vista driver şeklinde aratınca bi kaç türk forum sitesinde driver adresi verilmiş ama çalışıp çalışmadığı konusunda hiç bi cevap yok.

benim tavsiyem tek çıkışlı da olsa ethernet çıkışı olan herhangi bi modem kullanmak.ethernet çıkışlı modemlerde hiç bir işletim sisteminde driver sorunu yaşanmaz.taktıktan sonra yerel ağ bağlantın bilgisayarına ip atadıktan hemen sonra ki bu saniyeler içinde oluyor zaten bilgisayarı eğer otomatik ip adresi alıyorsa(bilgisayarlar elle ip ve dns girilmediği sürece bunları otomatik alır) arayüzden kurulum yapılır.arayüz:modem ayarları sayfası:
10.0.0.2, 192.168.1.1 , 192.168.2.1 , 192.168.0.1 v.b.

bilinenin aksine ethernet çıkışlı modemlerde bilgisayara modem cdsiyle kurulum yapmak çok gerekli bi işlem değildir!
cd ve ethernet driveri sadece son kullanıcı kolayca kurulum yapsın diye verilir.
normalde arayüzden bütün ayarlar(kurulum,port yönlendirme,firewall,varsa wireless v.b.) yapılabilir.

tabi son kullanıcı arayüz ayarlarını yapmak ve bilmek zorunda değil ama bazı modemlerin ethernet driverları da vistayla uyumsuz olabiliyor maalesef.
herhangi bir modemin arayüz kurulumuyla ilgili yardımcı olabilirim,kolay gelsin.

system_32
18-06-2008, 16:47   |  #12  
Üye
74 mesaj

arkadaşım aynı buna benzer mavi ekran hatası bendede var yalnız bendeki hatanın modemle ilgili olduğunu zannetmiyorum ram le ilgili olabilir bende 2 gün önce konu açımıştım bununla ilgili bende SUPER adlı video dönüştürücüyü açar açmaz bilgisayar mavi ekrana geçip kapanıyor benim konunun linki

tekrar baktım da hata kodları farklıymış

Son Düzenleme: system_32 ~ 19 Haziran 2008 00:50