Arkadaşlar öncelikle bu yazıda hiç bir firmayı kötülemiyorum. Ben ttnet adsl kullanıcısıyım ve bu şekilde bir olayla karşılaştım. Bilgisayar masamın üstünde duran modemimin single player oyun oynarken durmadan veri aktarımı dikkatimi çekti internete hiç bir şekilde bir web tarayıcısı veya msn gibi bir programla bağlı değildim ancak hala modemin üzerindeki adsl led'i durmadan yanıp sönüyordu ben msconfig'den ilk başta antü virüs programımın güncelleme yaptığını düşünerek onu kapattım ama yine aynı durmadan nerde olursa olsun 2 3 saniye arayla yanıp sönüyordun sıraya programları kapatırken modemimin programını kapattıktan sonra bir daha ışığın yanmadığını gördüm. Daha sonra ne kadar kullanım yapıyodur diye merak ettim ve bi dk içerisinde ne kadar kullanım yaptığının resmini çektim
birincisi
ikincisi
ve iki resim arasında dakikada yaklaşık 24 kb kadar bi bağlantı harcıyor ilk başta ufak gibi görünen bu rakam
1 saate= 1440kb =1,44mb
ortalama günde 5 saat bilgisayar kullandığımızı düşünelim ve bu rakam;
1 gün"5saat"=7200kb=7,01 mb
10 gün için=72000kb=70mb
bir ayda ise hiç bir işlem yapmadığımız halde 210 mb kadar kota kullanımımız oluyor.
çözüm ise msconfig'den modem programımızın otomatik başlangıç seçeneğini etkisiz hale getirmek
-----Bu yazıyı yazarken internet üzerinde kota sorgulama bölmünden takip edemedim gerçektende kotada etkisi oluyormu bilmiyorum ama bu rahatsız edici ışığın yanıp sönmesinden kurtulmuş oldum ----
Belkide sadece program modem denetimi benzeri bir işlem yapıyor olduğundan böyle bir işlem gerçekleşiyor olabilir ama yinede ağ bağlantılarında ve görev yöneticisinden takip ettiğim kadarıyla bir bağlantı gelen giden işlemini gönderdiğim resimlerdede açıkça görebiliyoruz.
Eğer isterseniz bir video hazırlayarak bütün bilgisayarımın dış bağlantılarını ve gizli bölümde gözükmeyen programları göstermek amaçlı video hazırlayabilirim. Gizli ögelerin bulunduğu yerde hiç bir şekilde internet kullanımı yapabilecek hiç bir program yok
..Saygılarım