Arkadaşlar ben arkadaşıma wireles üzerinden internet veriyorum ve bu yüzden modem soğuk kış günlerinden bugüne kadar hep balkonda açıkta bekledi..
internetimde aralıklarla baglantı sorunu olmaktaydı, internet erişim yok vs gibi hatalar alıyorduk ve modem değiştirdik,herşey güzel gitti,ilk bir hafta kopma olmadı ve sonrasında yeni aldığımız modemde sorun vermeye başladı, bazen kopuyor 3 saat net gelmiyor,bazen ise 1 gün kopmuyor..
internet ve telefon bizim bahcedeki telekom kablosu ile geliyor,sağ olsun telekom santralden bahceye kadar kablo cekti ve bundan sonrasını ek yapıp eve çekin dedi..
ben oradan itibaren eve gelen tüm kabloları değiştirdim,belki sorun kablolardadır diye ama hala sorun devam etmekte :(
acaba soğukta kalan modem sistemi bozulur mu ?
telefon hattı sorunsuz çalışıyor,ttnet kaynaklı bir sorun olsa,telefon en azından cızırdar,parazitlenme yapar :( kaç defa arza kaydı yaptırdım çözemediler :(
ya mahalledeki yıkık evlerden geçenn telekom kabloları sorunlu ( bazı kablolar yerlerde bile sürünüyor )
ya da modem soğuktan etkileniyor :(
sizce arkadaşlar ?
modem soğuktan bozulur mu ?
Olabilir de olmayabilir de. Geceleri -10 derece gibi sıcaklıklarda modem modemlikten çıkabilir.
benim bildiğim kadarıyla donanımlar genellikle sıcakdan etkilenir
sorun yüzde 90 o dediğin (mahalledeki yıkık evlerden geçenn telekom kabloları)ndan kaynaklanıyordur.
ayrıca dediğin gibi modem soğukdan üşümüş olsa örneğin yarım saat kesilip daha sonra neden çalışmaya başlasın o kesildiği yarım saatte sobanın yanına geçip ısınıp mı geldiki
bu arada erzurum vs.. oturuyosan hani -20-25 leri görüyosa modem bilemem.
Modemin kullanma klavuzu duruyorsa orada çalışma sıcaklığı yazar. Genelde son sayfalarda olur. Oraya bakmanı tavsiye ederim. Kullanma klavuzu yoksa internette örneğin "airties rt-205 user guide" diye aratarak kullanma klavuzuna erişirsin.