arkadaşlar kablolu modemim sık sık bağlantıyı kesiyo.dsl ışığı yanıp sönüyo tam gelecekken bağlantı tekrar kopuyo.baya eski bi modem.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler
modem sorunu
kabloları çıkartıp yeniden taktığımda çok nadir internet düzeliyor.ayrıca resmi üreticinin sitesine girdim bu modelin firmware i yok sanırım.siemens speedstream-5200.
DSL ışığı çok sık yanıp sönüyor ise TTNET kaynaklı bir problemin olabilir. Kablolu modem eski de olsa o kadar büyük bir problem yaşayıcağını sanmıyorum.
saolun ilginiz için teşekkürler..
Şimdi Arkadaş DSL Yada aDSL adıyla modemin üzerinde bulunan ışık modeme ve bilgisayarla modem arasındaki bağlantıyı sağlayan kabloların tamamen doğru olarak takılması sonucunda sabtlenir. SEnin modemi bağladığın ve bilgisayarla modem arasındaki kabloların sorunsuz olduğunu test et bir elektrikçiye gi bu işi yapamıyorsan test etsinler yada 5 10 liraya kıy 2 kablo yaptır o zaman bağlantı düzelir.
bağlantının kopmasının bir çok sebebi olabilir. TT hat kalitesi, telefon çoklama, modem ile bilgisayar arasındaki kabloların sorunlu olması, paralel telefon takılması, spliterin sorunlu olması gibi. ama öncelikle hattınızın sağlam olduğundan emin olmalısınız. yukarıda arkadaşların dediği gibi kablolarınızı gözden geçirmeniz (değiştirmeniz) gerekebilir.