MODEM TAVSİYESİ

agamenon
21-09-2007, 12:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Arkadaşlar yeni dizüstü bilgisayar aldım.Alt kattaki kardeşimle birlikte kablosuz modemi ortak kullanarak internete bağlanmak istiyorum.Ama ağa izin vermediğim kişilerin girmesini istemiyorum.Bu mümkünmü?Birde hangi modemi alsam iyi olur? Şimdiden teşekkürler.Gülümseme

gökhan19
21-09-2007, 12:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
997 mesaj

zyxel öneririm

Borga-x
21-09-2007, 13:31   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
gökhan19
zyxel ö
Us Robotıcs, LinkSys sağlam markalardır

selimhun
21-09-2007, 21:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

Zyxel kullanmama karşın U.S Robotics öneririm.

Kablosuz ağını emniyete almak için:

-Başlangıç şifresini(Modem Arayüzü) fabrika şifresinde bırakma...değiştir.

-WPA2 şifreleme yap

-MAC adres filtresini etkinleştir .

Al sana  taş gibi kablosuz ağ!!!!!!

agamenon
24-09-2007, 12:26   |  #5  
OP Taze Üye
11 mesaj

Hocam tavsiyen için teşekkürler.Şimdi biz bunu alt komşu il birlikte kullanıcaz.Şimdi Senin söylediğin WPA2 şifrelemeyi nasıl yapıcaz.Birde ben mac adresini nasıl etkinleştiriyorum?İkimizin IP nolarını girdim ama şifrelemeyi henüz başaramadım.Bilgilendirirsen sevinirim. Beğendim

selimhun
24-09-2007, 20:45   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

Şimdi IP filan karıştırma. Modem  otomatik olarak IP verir ...

Windows xp de  WPA 2 şifreleme bulunmaz . Yaması var ama ...microsoft sitesinden onu indireceksin. Zor diyorsan  WPA şifreleme de yeter.

WPA şifrelemeyi hem bilgisayarında  hem de modem de yapacaksın...Bilgisyarda  ''kablosuz ağ özeliklerine'' gir ...''ekle''  seçeneği var...Kablosuz  ağının ismini yaz( Bu ismi kendin vereceksin)..WPA-PSK  yı seç ..sonra da TKIP  ...şifreni yaz ...aynı şifrelemyi de modem de yap..Bunları-Başlangıçta- bir ethernet kablosu takıp yaparsan daha iyi olur ...Şifre, modem ve bilgisyarlarda farklı zamanlarda devreye gireceği için bağlantı sorunu yaşanabilir.

Her modem  belirli bölümü içinde bağlanan bilgisayarların MAC adreslerini gösterir.( arayüzün içinde gez...bulursun )  Bu adresleri modem arayüzü içinde genelde ''wireless'' başlığı altındaki  MAC adress filter  bölümündeki  kutucuklara yazarsın.''Uygula'' seçeneğini tıklayınca ...devreye girer.

Bu işlerin  biraz uğraşınca daha çok  zevk alınır...

Kolay gelsin.

agamenon
25-09-2007, 14:38   |  #7  
OP Taze Üye
11 mesaj

Hocam çok sağol.Bende vista premium var.wpa şifrelemeyi modemde yapıyorum.Daha sonra benim dizüstü ''bu bilgisayarda güvenlik türü farklı diyor.Bu durumda ne yapmalıyım? Sana çok yük oluyorum ama affet ve hakkını helal et. Saygılarımla.Beğendim