Arkadaşlar yeni dizüstü bilgisayar aldım.Alt kattaki kardeşimle birlikte kablosuz modemi ortak kullanarak internete bağlanmak istiyorum.Ama ağa izin vermediğim kişilerin girmesini istemiyorum.Bu mümkünmü?Birde hangi modemi alsam iyi olur? Şimdiden teşekkürler.
MODEM TAVSİYESİ
gökhan19zyxel öUs Robotıcs, LinkSys sağlam markalardır
Zyxel kullanmama karşın U.S Robotics öneririm.
Kablosuz ağını emniyete almak için:
-Başlangıç şifresini(Modem Arayüzü) fabrika şifresinde bırakma...değiştir.
-WPA2 şifreleme yap
-MAC adres filtresini etkinleştir .
Al sana taş gibi kablosuz ağ!!!!!!
Hocam tavsiyen için teşekkürler.Şimdi biz bunu alt komşu il birlikte kullanıcaz.Şimdi Senin söylediğin WPA2 şifrelemeyi nasıl yapıcaz.Birde ben mac adresini nasıl etkinleştiriyorum?İkimizin IP nolarını girdim ama şifrelemeyi henüz başaramadım.Bilgilendirirsen sevinirim.
Şimdi IP filan karıştırma. Modem otomatik olarak IP verir ...
Windows xp de WPA 2 şifreleme bulunmaz . Yaması var ama ...microsoft sitesinden onu indireceksin. Zor diyorsan WPA şifreleme de yeter.
WPA şifrelemeyi hem bilgisayarında hem de modem de yapacaksın...Bilgisyarda ''kablosuz ağ özeliklerine'' gir ...''ekle'' seçeneği var...Kablosuz ağının ismini yaz( Bu ismi kendin vereceksin)..WPA-PSK yı seç ..sonra da TKIP ...şifreni yaz ...aynı şifrelemyi de modem de yap..Bunları-Başlangıçta- bir ethernet kablosu takıp yaparsan daha iyi olur ...Şifre, modem ve bilgisyarlarda farklı zamanlarda devreye gireceği için bağlantı sorunu yaşanabilir.
Her modem belirli bölümü içinde bağlanan bilgisayarların MAC adreslerini gösterir.( arayüzün içinde gez...bulursun ) Bu adresleri modem arayüzü içinde genelde ''wireless'' başlığı altındaki MAC adress filter bölümündeki kutucuklara yazarsın.''Uygula'' seçeneğini tıklayınca ...devreye girer.
Bu işlerin biraz uğraşınca daha çok zevk alınır...
Kolay gelsin.
Hocam çok sağol.Bende vista premium var.wpa şifrelemeyi modemde yapıyorum.Daha sonra benim dizüstü ''bu bilgisayarda güvenlik türü farklı diyor.Bu durumda ne yapmalıyım? Sana çok yük oluyorum ama affet ve hakkını helal et. Saygılarımla.