Modem ve Access Point Problemleri

hasanozf
08-10-2011, 09:29   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj

Konu aslında
https://www.chip.com.tr/forum/led ... oblemi_t220693.html
tv bağlantı problemi idi ancak problemin asıl sebebinin ağ olduğunu öğrendim ve problemleri bu kısımda anlatmak istedim.

modem bilgileri: Tp-Link TD-W8901G 
access point bilgileri: Tp-Link TL-WA5110G
her iki cihazdaki antenler 8 dbi gücündedir.

İki problem var:
1)
Şimdi karşı binadaki komşumun penceresinde modem, benim penceremde ise access point olup arada herhangi bir engel olmayıp mesafe 35 metre kadardır. Access point repeater olarak çalışarak batı pencereden aldığı sinyali evin doğu tarafına gönderme hizmeti yapmaktadır.

Modem şifresi  wep 64bitlik beş haneli bir şifredir. Benim amacım 10 haneli bir şifre koydurup evimin doğu cephesindeki internet özellikli led tv'ye de internet sağlamak idi. Tv internet bağlantısı için 10 ila 26 hane arası şifre istemektedir.

Geçen gün cihazları aldığım firmaya gittim. Görevlinin dediğine göre wep 128 bit şifreleme yapıp şifre hanesini arttırdığında modem ile access pointin birbirini görmediği söyledi. Hatta bunun için Tp link merkez ile telefon ile görüştü durumu anlattı. Merkez şifre gücünü arttırırsanız cihazlar birbirini göremez gibilerinden bir şey söyledi. (wep 64 bitte iken şifre hanesi beşin üzerine çıkmıyor)

Benim mantığıma yatmayan durum şu: Şifrenin hanesini arttırmak ile cihazların birbirini görememesi ne alaka diyorum kendi kendime!

2)
Kimi zaman sinyal olmasına rağmen tanımlanmayan ağ bilgisi geçiliyor ve internete bağlanamıyorum.

Nedir bu tanımlanmayan ağ?

(Bu sorunu çözmek için kendi kendime şöyle bir yöntem buldum. Çanak anten şeklinde bir anteni olan wireless adaptörüm var. Çanağı modem tarafına çevirip usb kabloyu laptoba bağlıyorum. Bu adaptör direkt modemden sinyal alıp bağlantı gerçekleşiyor. 10 sn kadar sonra usb kabloyu çıkarıyorum. Laptop bu sefer kendi entegre adaptörü access pointten sinyal almaya devam etmeye başladığında tanımlanmayan ağ bir anda tanımlanır oluyor ve internet bağlantısı sağlanıyor!)