Modemde pc ye İnt. Bağlantısı Yardım!!!

kyotoprotokolü
01-10-2010, 19:50   |  #1  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

erkese iyi akşamlar. Yardımınıza ihtiyacım var hemde çok ACİL!!!!!

Ben bir Laptop'a ethernet kablosu ile internet bağlantısı yapacağım. Kendi bilgisayarımada Usb kablo ile bağlanacağım.

EThernet kablosunun her iki ucunuda aynı yapmam gerekiyor.

Yani jakı ters tuttuğumuz da TB,T-YB,M-MB,Y-KB,K olması lazım değil mi?

Peki düz tuttuğumuzda yukarı ki sıra gerçekleşmiş olsa. Yani jakı taktığımızda TB  sol tarafa gelse sorun olur mu?

Her ikisini tabiiki de aynı yapacağım.

NOT: İnternetten araştırdım ve şuan da da zaten bakmaktayım. ama çok acil bir profesyonel den yardım almam gerekiyor. Aynı yaptığım halde olmadı. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Seyhan Bahçe
01-10-2010, 20:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
146 mesaj

dediğim renk sıralamasını izle . turuncu beyaz . turuncu.yeşilbeyaz .mavi.mavi beyaz.yeşil .kahverengi beyaz kahve rengi.......diğer jak ise yeşil.beyaz .yeşil .turuncu beyaz.mavi.mavi beyaz.turuncu.kahverengi beyaz kahverengi . şeklinde tak. daha önce takmadıysan  zorlanabilirsin  umarım takmayı başarırsın 

kyotoprotokolü
01-10-2010, 20:16   |  #3  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

İkisinin de aynı olması gerekiyor. sonuçta modemden pc ye çekiyorum. Düz bağlantı yapacağım.

Aslında demek istedğim şu; Sıralama belli.
Turuncu beyaz-turuncu, Yeşil beyaz-Mavi, Mavi beyaz-yeşil, Kahverengi beyaz-Kahverengi.

Şeklinde. Fakat Pİn 1 'turuncu beyazdan değilde kahverengi den başlasam simetrik gitsem sorun olur mu?

Seyhan Bahçe
01-10-2010, 22:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
146 mesaj

sakalımız yokkki sözümüz dinlensin

kyotoprotokolü
01-10-2010, 22:34   |  #5  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Hayır arkadaşın dediği Çapraz bağlantı için.

Tamam ilk jak doğru. Fakat ikinci jakı farklı yaparsam çapraz bağlantı olur.

Ben düz yapıyorum. PC den Modeme.

Neyse

Zaten şuan yaptım. TuruncuBeyaz-Turuncu, YeşilBeyaz-Mavi, MaviBeyaz-Yeşil, KahverengiBeyaz-Kahverengi.
Diğer bilgisayara şuan format atılıyor. Ama MOdemdeki Ethernet Işığı yandı büyük bir ihtimalle girecek internete.

ProFCJ
05-10-2010, 11:11   |  #6  
Üye
78 mesaj

kardeşim pc renk sıralaması hikaye o standart olsun diye dnya çapında bir standart o sıralama pc ler renkleri tahmin edemiyorlar daha o kadar gelişmediler yani düz kablo yapıyor isen 2 tarafta aynı sıralama olsun yeter renkler hikaye dikkat etmen gereken nokta 2 tarafın sıralamasıda birbirinin aynısı olsun