arkadaşlar yeni bir DATRON RTA 1030QW kablosuz modem aldım kurulumu yaptım ama wıraless bağlantısına şifreyi nerden koyacağımı bulamadım çok acil yardımlarınızı bekliyorum..
modeme şifre koyma DATRON RTA 1030W
önce 192.168.1.1 tarayıcıdan girip menüyü açıyoruz...Security bölümünden wireless security ve Wireless Encryption (kablosuz şifreleme) bölümünden wep only seçeneğini seçiyoruz...
sonra wep kısmına giriyoruz ve wep modunu 64 bit seçiyoruz.. (128 bit seçeneği daha iyi koruma sağlar ama gereksizdir çünkü şifreleme yaparken bağlantı hızını düşürür. ) anahtar giriş metodu bölümünde Hex ve ASCII seçenekleri war biz burada ASCII seçiyoruz... Key Provisioning diye bir seçenek warsa static seçiyoruz...
daha sonra key ler kısmına 5 harften oluşan şifremizi yazıyoruz ve kaydediyoruz...
kolay gelsin...
192.168.1.1 portumuzdan sisteme girişimizi yapıyoruz,
kullanıcı adınızı ve şifrenizi giriyorsunuz,
Wireless kısmına tıklıyorsunuz,
soldan Security linkine giriyorsunuz,
yandan açılan kısımdan ilgili ayarları aşağıdaki gibi yapacaksınız,
Wireless Security: Mixed WPA2/WPA -PSK
Data Encryption: TKIP+AES
Format: ASCII Charaters ( AnyPrintitable charecters are valid)
Pre-Shared Key : Kablosuz ağ şifrenizi bu seçeneğe gireceksiniz, en az 8 karakterdem oluşmalı.
WPA Group Rekey Interval: 0 +
ve Apply'e tıklıyorsunuz, modeminizi açıp kapıyorsunuz, artık şifreli bir wirelesse sahipsiniz.
Çok sağolun arkadaşlar problem kalmadı.
Ben de bugün laptop ve o modemden aldım şifreyi koyamıyordum anlatımlarınızla yaptım saolun..
arkadaslar yukardaki 2 yöntemde hız fark ediyor mu yoksa aynı hızı sağlıyor mu