arkadaslar ben adsl modemi resetledim ve simdi de ayarları yapamıyrom. daha dogrusu "TCI ve VCI" degerelerinin ne oldugunu hatırlamıyoroum , bi tanesi 8 olacaktı galipa bana bu konuda yardım cı olurmusunus lutfen
modemi resetledim :((
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.vpi:8 vcı:35 bende yazanlar bunlar.
su anda modem calısyor olarak gozüküyor ama ben yinede internete giremiyorum. azteck modem kullanıyorum, ag bağlatlılarında IP numarasını elle mi yazman gerekior otamatik IP al yaptım gene olmuyor
bana yarıdım please [V]
arkadaslar luuuuuuuuuutfen buraya kimse bakmıyormu
dun aksam telekom adsl destek hattıyla görüştüm modem bağlanıyor "connektit" ama IP alamıyormusum simci bu proplem benim modem ayarlarından mı kaynalanıyordur yoksa sistemde bir proplemmi var
Şimdi senin yapman gereken tek şey o modemi alıp;
1- Aldığın yere götürebilirsin...
2- Modemin internetteki adresinden araştırabilirsin..
3- Aynı modem kullanan birini bulabilirsin böylelikle aynı marka olduğu için daha sağlıklı olacaktır..
Kolay gelsin...
bak kardeş vpi ve vci Türk Telekom için sabittir vpi=8 ve vci=35. modemin markasını yazarsan ayarlar konusunda bilgi verebilirim. Çünkü her modemin ayarları farklılık gösteriyor. routerli olup olmadığını da yaz
merhaba
arkadasım sorununu okudum senin modeminin dsl ışığı sabit olarak yanıyorsa
encapsulation: ayarlarını tt adsl danısmalısın sana hangi networke bağlı olduğunu söylüyecek. yani nec networkune bağlıysa modem ayarlarını PPPOE seçmelisin zaten otomatik olarak LLC olacaktır ama alcatel networkune bağlıysa PPPOA seçmelisin.
daha sonra kullanıcı adını yazmalısın ama unutmadan kullanıcı adın örnek:altan@ttnet olmalı sonuna .com yada .net kyma sakın. şifren genellikle tel nonun son 7 rakamıdır.
ip vermene gerek yok ethernet modem kullanıyorsan. zaten modem ip yi sana otomatik vericektir. us kullanıyorsan hiç karıştırma ip ayarlarını ama network ayarlarına çok dikkat et. alcatel mi yoksa nec mi...
kolay gelsin..