Modemimin sorunu ne acaba?

Generalll
23-07-2007, 20:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Elimde Speedcom ART514CX marka/model bir modem bulunmakta.(Nerden buldun o cins modemi demeyin ben almadım:).Alınırken de haberim yoktu.)

Emule, torrent vs gibi programlarda bildiğiniz üzere port açmak gerekiyor.Ne kadar uğraştıysam yapamadım.Bunun üzerine modemin usb kablosunu aramaya başladım ve sonunda buldum.(Bu durumda port açmak gerekmiyor bildiğim kadarıyla)Ama hala emulede low ıd'de kalıyor.Torrentte ise referansla vb şeylerle üye alan sitelerden birşey indirirken hızım 18-19 civarı.Ama bilinen torrent sitelerinden indirirken 5-6 kb en fazla.(Tek dosyada hızlar).Bana emule lazım.Eski dosyaları torrentte bulmak çok zor.

İnternet bağlantımda herhangi bir sorun yok.Ftp'den birşey çekerken flashget ile 256 bağlantıda stabil 27.5 ile çekiyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok iyi olacak.Bilgisayarın gecede download yapmasını istiyorum ve saat başı uyanıp rapide girmek can sıkabiliyor.Gündüz sorun değil ama 256 bağlantı kullananlar bilirler film indirmek bile 16-17 saat sürüyor.Bu durumda gecede açık kalması gerekiyor.

Sorun ne olabilir sizce:(?

benanlamam
25-07-2007, 01:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
121 mesaj

modemin combo olduğu için ethernetten veya usb den bağlaman port olayını farkettirmez.sonuçta portların ayarı yine modemin içine kaydolur.eğer sadece usb girişli modem olsaydı senin dediğin olabilirdi.
port açmak için modemin internet explorerden modemin aaryüzüne girip NAT menüsünden (öncelikle bilgisayarına yerel ağda sabit bir ip vermelisin) emule ve torrent hangi portu kullanıyorsa kendi ip ne yönlendirmek olucak.çok basit bir olay.biraz uğraşsan yaparsın.

ahmetali53
25-07-2007, 19:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

Portları kapatmadıysan modemde zaten açıktır. Birde virüs programın engelleyebilir. yada firewallın o portları bilgisayar üzerinde kapatmış olabilir.