physfggazi99Benimde bu tip imzam vardı foruma bi girdim(1 kaç gün sonra) silinmiş daha önceden de bi adminle konuşmuştum silme olayını "silindikten sonra üye uyarılır" dendi.
Ancak bnm imzam silindi,bütün adminlere msj atım hiçbirinden cvp gelmedi üstüne konu açtım oda silindi...
Bu neyi gösteriyor_?
sadece teknoloji sitesi olmak güncel haberler konusunda insanların görüş ve düşüncelerine saygılı olmamak mı anlamına geliyor. konuyu kapatacak bir durum söz konusu değil sayın admın eğer konuyu kapatmamış olsaydınız sadece ben haklı buldum tavrını başbakanımızın başkasıda ben haklı bulmadım gibi yorumlar yapacaklardı.ve neden haklı neden haksız bulduklarını açıklayacaklardı.konuyu kapatmasaydınız bu kadar polemik olmayacaktı. ve bir üyenizi azarlayarak cevap vermeniz gereksiz.kim olursanız olun. çıkarın artık şu at gözlüklerini arkadaşlarımızın dediği gibi bisürü gereksiz saçma sapan sirf can sıkıntısından açılan konuları kapatmıyorsunuz ve güncel dünya basınının saatlerdir aralıksız verdiği bir haberi kapatıyosunuz. anlayamıyorum.
Birincisi, burada kimsenin kimseyi azarladığı yok. Eğer bir üyemiz bizi bir konuda suçlarken işi çok ilgisiz bir biçimde içerisinde bulunduğumuz kuruma kadar götürürse, bırakın da tepki vermeye hakkımız olsun; nasıl sizin bize tepki verme hakkınız varsa... Kaldı ki tepki vermek, bir yayının çalışanlarını "eğer medeniyseniz" gibi kelimelerle küçük düşürmeye çalışmak değildir. Siz bizi medeni olmamakla suçlarken oluyor da, biz gayet medeni bir biçimde açıklama yaparken olmuyor mu yani?
İkincisi, ben de o zaman şöyle bir göz atayım foruma, sizin verdiğiniz örneklere benzer kilitlenmiş bir dolu konu bulabilirim. Şimdi burada oturup bunu kilitlediniz, bunu kilitlemediniz tartışması mı yapacağız?
Üçüncüsü, ilk mesajımda da yazdığım gibi, biz burada bu tip tartışmalar istemiyoruz. Bu başlık bile konunun nerelere gideceğini çok net göstermiyor mu zaten? Siz bir açıklama istemişsiniz, biz de açıklamayı yapmışız. Siz şimdi bunu alıp da nasıl başkalarının fikrine saygı göstermemekle aynı kategoride değerlendirebiliyorsunuz? Doğal olarak herkesin politik bir görüşü var. Ama açılan buna benzer herhangi bir konu, örneğin benim görüşümden farklı da olsa, aynı doğrultuda da olsa, yine silinir. Burada belli bir fikri savunmaya çalışmıyoruz, istemediğimiz tartışmaları başından engellemeye çalışıyoruz. Bizim tavrımız açık; belli konularda tartışmaya izin verilmiyor burada. Bakın forum kurallarında ne yazıyor: "Forum için tema dışı sayılabilecek mesajlar. Bu forumlar, üyelerin fikir paylaşımı ve yardımlaşması için kurulmuştur. Forumumuzda “Konu Dışı” adında bir başlık bulunsa da, bu kurallar söz konusu alanda da uygulanacaktır. Konu Dışı kısmının her türden tartışmaya açık olduğunu düşünmeyin: Dini tartışmalar, politika, aşk partneri arama, diğer firmalara/dergilere saldırma gibi şeyler, bu forumlara değil, başka web sitelerine ve forumlara uygundur."
Sanırım burada bizim ne isteyip ne istemediğimize dair yeteri kadar bilgi mevcut. Kaldı ki açılan bir konunun kurallara uygun olup olmadığına karar vermek de, üzgünüm ama bizim işimiz.
Son olarak, yine ilk mesajımda size haber siteleri örneğini vermiştim. Ama sayın mesut_illegal nick'li ziyaretçimiz yine de "konuyu kapatmasaydınız şöyle olurdu, böyle olurdu" gibi yorumlar yazmış. Ne yazık ki konu bu kadar basit değil. Bunu yıllardır pek çok yayında görev almış ve neyin ne olduğunu yaşayarak öğrenmiş biri olarak bizzat ben söylüyorum...
Neyse, bu konuyu daha fazla uzatmak da istemiyorum; sizden de bunu rica ediyorum. Forum kurallarımız son derece açık ve net. Buna uymayan konular, eğer gözden kaçan bir şey olmazsa hep silinmiş ya da kilitlenmiştir, bundan sonra da böyle olacaktır. Burada kimseyi suçlamıyorum; sizin iyi niyetinizle açtığınız bir konunun da kurallara aykırı olabileceği gerçeğini lütfen anlamaya çalışın. Gözden kaçan konular için de sizin yardımınız gerekiyor. Bunun yeri de foruma başlık açarak "şu konuyu nasıl yayınlarsınız" şeklinde fırça atmak değil, yetkililere bildirmektir.
Eğer siz bu konuyu "at gözlükleri ile bakmak" olarak değerlendiriyorsanız da yapabileceğimiz bir şey yok ne yazık ki...
Herkese hayırlı günler dilerim...
Cem SİNANOĞLU
CHIP Online
Yazı İşleri Müdürü
bence konu kaldırılmamalı idi butarz kaldırılmış onlarca konu varsa kaldırılmamış konularda var...hatta ben şahsen birilerinin düello yaptığına bile şahit olduğum halde o konular kilitlenmedide buniye kilitleniyo...burası konuşma ve tartışma ortamı değilmi...birileri youtubegençlerinin esrarkeş ve zina dolu hayatlarını burada fotoğraf ve resm ederken aynı hassasiyeti göstermediniz ama...burada şunu bilelim arkadaş kimseye hakaret edilmiyorve kişisel haklar engellenmiyoırsa her şey tartışılabilir...çünkü şunu iddia edemezssiniz..burada bilgisayar konuşulacak..böyle bişey olamaz..çünkü daha dün selçuk islamoğlu banyolarla ilgili fotoğraflar yayınladı...o konuşuluyrda bu niye konuşulmaz...anlamadım...hakaretmi var haksızlıkmı yoksa yasalara aykırı bidurummu var .hariskli arkadaş benim başımı kanunlarla belaya sokar dersen kaldır ve o konuyu açan üyeyide at.ama demokratik bir tartışma ortamını bozmak kimseye yakışmaz...teşekkürler...
Hayır, kimseye hakaret edilmiyor ve kişisel haklar engellenmiyorsa her şey tartışılamaz. Eğer öyle olsaydı, bir sayfa dolusu forum kuralını yazmak için uğraşmazdık. Kaldı ki forum kurallarında "banyolarla ilgili fotoğraflar yayınlanamaz" diye bir madde yok ama politik konular tartışılamaz diye bir madde var. Banyoların ve bu konunun aynı kategoriye girdiğini de düşünmüyorum açıkçası.
Bu konunun kaldırılmamasının nedeni, konu içeriğinin kurallara aykırı olmaması. Siz bir açıklama istemişsiniz, ben de yapmaya çalıştım. Ama bu konu da politik bir boyuta kayarsa, emin olun ki kilitlenecektir.
Görüyorum ki ben onca açıklamayı boşu boşuna yazıyorum. Ne dedim ben; kurallara uymadığını düşündüğünüz konuları yetkililere bildirin, değerlendirilsin. Siz hala bu yayınlandı bu yayınlanmadı tartışmasına girmeye çalışıyorsunuz. Ben burada sadece bilgisayar tartışılacak demiyorum, sadece tartışılmayacak konuları açıklamaya çalışıyorum. Konu risk ya da yasalara aykırı olma durumu değil. Konu bizim koyduğumuz kurallar. Demokratik bir ortamda da kurallar vardır ve bu kurallara uymak herkesin görevidir.
Cem SİNANOĞLU
CHIP Online
Yazı İşleri Müdürü
benim serzenişimi yanlış yönlendirmeyiniz...sadece tüm kurallar aynen uygulansın isterim yani bir tarafı hoş görüp diğer tarafı engellemek bana ters geliyor .tepkim bunaydı...
bundan sonrada tartışma çıkabileceğini düşündüğüm konularda (ki öyle düşünüyorsam gerçekten sıkıntılı bir konudur boş yere uyarmam) gerekli hassasiyetinizi bekliyorum...
saygılar
Sanırım ortak bir noktada buluştuk sonunda. Benim de söylemek istediğim bu zaten. Gözden kaçan her hangi bir konu olduğunda başta Selçuk İslamoğlu olmak üzere hepimize şikayetinizi bildirebilirsiniz. Daha önce de dediğim gibi, hatasız kul olmuyor maalesef. Eğer bu konuda siz bizlere yardımcı olursanız, işleyiş çok daha kusursuz bir hale gelecektir.
Teşekkür ederim...
Cem SİNANOĞLU
CHIP Online
Yazı İşleri Müdürü
bakın ben yazdığım iletide selçuk islam oğlunu eleştirmedim..sadece örnek göstermek istedim...
Ben zaten eleştirdiğinizi söylemedim ki... Sadece örnek verdiğiniz konu ile bu konunun ne kadar ayrı konular olduğunu anlatmak istedim. Yoksa konuyu Selçuk değil ABC kişisi de açmış olabilirdi; yine aynı şeyleri yazardım. Yanlış anlaşılmaya yol açtıysam özür dilerim.
Cem SİNANOĞLU
CHIP Online
Yazı İşleri Müdürü