Monitör Açılmıyor

angelseth
17-02-2009, 15:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Herkese merhabalar ve kolay gelsin. Birçok monitör kapanması konusu okudum fakat sorunumun çözümünü hiçbiryerde bulamadım.

Bilgisayarımı ilk açtığımda "Philips 190x LCD" monitörüm 1 sn görüntü verip kapanıyor. Fakat sistem açılıyor herşey çalışıyor.
Bu haldeyken monitörü kapatıp açtığımda yine 1 sn lik bir görüntü veriyor ve kapanıyor. Windowsun normal açıldığını o 1 snlik görüntüde görebiliyorum. Hatta ekran koruyucu bile devreye girmiş oluyor. Yani makinenin çalışmasında problem yok. Hatta monitörün standby ışığıda yeşil yanıyor. Kapalı olduğundaki gibi turuncuda değil. Fakat görüntü yok.

Daha sonra uğraşmaya başlıyorum makineyle reset atıyorum monitörü sleep moduna alıp çıkarıyorum gücünü kesip tekrar takıyorum, güvenli modda açıyorum ve her defasında bu işlemlerden farklı birinde açılıyor bir anda. Genelde monitörün güç kablosunu çıkarıp takınca ki bunuda 10-15 kez deneyince ya da 1 saatten fazla bir süre sonra açılıyor. Bazen o da işe yaramıyor.

Fakat ilginç bir ayrıntı bilgisayarı ve monitörü kapamdığım zaman hiçbir problem ile karşılaşmıyorum.
5gündür makinem açık monitörü ekran koruyucuda bırakıyorum ve standbydan dahi kapatmıyorum. Hiç bir şekilde kapanmadı.

Ama şimdi bilgisayarı ya da sadece monitörü bile kapatırsam açtığımda yine açılmayacak. Sizlerden önerilerinizi bekliyorum.

Bu arada FX5200 ekran kartım iflas edince bende iki hafta önce ATI Radeon HD 3600 Series (512 MB)ekran kartı aldım.
Eskisinin bağlantısı dsubdı şimdiki dvi. Fakat kutudan bir adet dvi dönüştürücü aparat çıktı.
yani şu anda monitör kablosunun bir ucu monitöre d sub ile diğer ucu ekran katına dvi ile bağlı.

Herkese şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar.

İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
OS Servis Paketi Service Pack 2
Anakart:
CPU Türü Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200)
Anakart Adı Bilinmiyor
Anakart Çipseti Intel Springdale-G i865G
Görüntü Birimi:
Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon HD 3600 Series (512 MB)
Monitör Philips SmartManage Monitor [NoDB] (BZ 616146)

Mustafa Can
17-02-2009, 16:51   |  #2  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

sorun yeni ekran kartından olabilir onboarda takıp dene

angelseth
19-02-2009, 01:19   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Ekran karında sorun yok. Bir arkadaşıma sordum iki seçenek verdi.
1.si şöyle dedi;
Problem monitöründe olabilir. Bazı elektronik aletlerde çok karşılaştığımız, voltajı biriktiren kapasitörlerin ömürlerini doldurmuş olmalarından kaynaklanıyor olabilir. Eğer garantisi devam ediyorsa hiç başka bir şey ile uğraşmadan teknik servise götür derim
2. si ise psu yetersizliği olabilir dedi o yüzden birde psu özelliklerini yazmak istedim size

aopen -300gu psu özellikleri:
AC Input Voltage : 115-230V, 9/4A, 60/50Hz ,
Connectors : 20-pin ATX, P4 4-Pin 12V, Aux Connector, IDE 4-pin x 5, Floppy x2
DC Output : 300W
Form factor : ATX 20-pin

Banned
19-02-2009, 02:01   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sorun ya mnitör kablosundandıryada ekran kartınızdan. Monitör kablolarında ikisi bağlantı denetlemekle görevlidir,temazsızlık veya kırılmış olma durumunda sistem çalışmasına rağmen monitör no input sinyal uyarısı ile kapanır. Ayrıca ekran karında proplm, slota tam oturmama durumundada aynı sorun yaşanır ve ne yazıkki sisem bunu denetleyemez. Öncelikle bağlantıları konrol edin. Sorun devam ederse ya kasayı başka monitöre yada monitörü başka kasaya takıp deneyin.