Monitor Secimi :(

BeAware
20-01-2012, 02:13   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
97 mesaj

Arkadaslar yeni sistemim icin monitor alacagim.ancak su ana kadar hep islemci ram ekran karti vs ile ilgilendigimden monitore hic vakit ayirmadim ve acikcasi teknik ozelliklerine gore bir karsilastirma yapabilecek bilgiye sahip degilim.Buldugum modeller:

Acer S230HL     

http://bit.ly/ABmWQ3

ASUS VS248H-P

http://bit.ly/zGwtm0

Acer 23" 100m:1 kontrast oranina sahip ancak 5ms.  Asus 24" 50m:1 kontrast ancak 2ms.Kontrast oranina mi onem vermeliyim yoksa gecikmeye mi?

Oyun amacli oldugunu baz alarak hangisinin daha iyi oldugunu soyleyebilir misiniz?Gercekten anlamadigim bir konu.Yurt disinda yasiyorum bu yuzden linkler yabanci.Turkiye de karsiliklarini aradim ama bulamadim kusuruma bakmayin.Simdiden TESEKKURLER

Son Düzenleme: BeAware ~ 20 Ocak 2012 08:41
quEsa
20-01-2012, 10:07   |  #2  
quEsa avatarı
Yıllanmış Üye
158 mesaj

tabi ki kont.a onem ver.zaten 2ms ve 5ms nin arasindaki farki hissedemezsin.birde dvi veya hdmi cikisli olmasina onem ver.

endlessnight
20-01-2012, 10:23   |  #3  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj

Eğer oyun oynayacaksanız (sizin dilinizle söyleyeyim) ms'si düşük olanlar daha iyi. Kontrast oranı görüntü kalitesi ile alakalı bir şey. Yani ekrandaki siyah bir renk ile beyaz bir rengin zıtlık oranını ifade eder. Bu oran ne kadar büyükse görüntü kalitesi o kadar iyi olacaktır. Ben şahsen monitörde LG 'den başkasını tanımam. Çünkü adamlar panel teknolojisin liderler. LG ye de bakın derim.

quEsa
20-01-2012, 11:59   |  #4  
quEsa avatarı
Yıllanmış Üye
158 mesaj

ayrica sunuda soyleyim bu ms olayı bence bi satis stratejisidir bide ölü piksel garantisinide ara alacagın zaman

BeAware
20-01-2012, 19:46   |  #5  
OP Üye
97 mesaj

LG' nin modelleri hep 5ms ve 5m:1 kontrast.bu ozelliklere yakin olan bir modelini bulamadim bile.fiyati cok daha yuksek olan lg modelleri bile yine ayni ozelliklere sahip pek anlayamadim nedenini.teknik ozellikler degil de gosterdigi performans mi fark ediyor acaba yani genel 1GB ekran karti kesinlikle 512 MB dan daha iyidir yanilgisi gibi?hangisi daha buyuk fark eder 100M vs 50M kontrast mi, 2MS vs 5MS tepkime mi?

quEsa
22-01-2012, 02:18   |  #6  
quEsa avatarı
Yıllanmış Üye
158 mesaj
Alıntı: BeAware  
LG' nin modelleri hep 5ms ve 5m:1 kontrast.bu ozelliklere yakin olan bir modelini bulamadim bile.fiyati cok daha yuksek olan lg modelleri bile yine ayni ozelliklere sahip pek anlayamadim nedenini.teknik ozellikler degil de gosterdigi performans mi fark ediyor acaba yani genel 1GB ekran karti kesinlikle 512 MB dan daha iyidir yanilgisi gibi?hangisi daha buyuk fark eder 100M vs 50M kontrast mi, 2MS vs 5MS tepkime mi?
dostum kontrasttan hic anlamam ama ms olayi dedigim gibi bence satis stratejisi.

niko6185
22-01-2012, 10:46   |  #7  
Yıllanmış Üye
886 mesaj

arladaşım eğerki görüntü kalitesi istiyorsan tn panel monitör almayacaksın tep sms leri düşük oluyor genelde eğer kalite görüntü istiyosan c pva panel görüntü alacaksın ben cok araştırma yaptım eğerki bilenler biliyorsa samsung 2333 t full hd 23 inc c PVA panelin görüntü kalitesini kullnanalra bilir ben aldım şahsen cok süper memnunum diğer tn panel monitörüme örnek altan yukarı bakınca görüntü karanlık görünmüyodu ama bunda nerden bakarsan bak herşey cok net kontrast oranı cok yüksek bi araştırda bak

BeAware
22-01-2012, 18:19   |  #8  
OP Üye
97 mesaj

evet bir de bu tn panel filan duydum ama anlamamistim farki buymus demek ki :D ama ms orani da onemli benim icin sanirim cunku benim oynadigim oyunlar genelde yaris tarzi.ghosting olsun istemem pek.ama c-pva olan dusuk ms li monitorler bakabilirim.cok tesekkurler yorum yazan herkese :)

endlessnight
23-01-2012, 11:11   |  #9  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj

ms olayı tepkime süresi ile ilgili bir olay. Örnek vermek gerekirse oyun oynarken monitörün ne kadar hızlı hareket ettiği ile ilgili bir durum. Mesela oyun konsolunda siz tuşa bastıktan sonra ekrandaki oyuncu ne kadar hızlı hareket ediyor. Yani lag( gecikme) ile ilgili bir durum. Bir monitorün ms si ne kadar düşükse gecikme problemi o kadar az. Yani iyi. Kontrast oranı ise daha önce dediğim gibi, ekrandaki siyah renk ile beyaz renk arasındaki zıtlığı ifade eder. Bu oran ise ne kadar yüksek ise o kadar iyi. Alırken bunları göz önünde bulundurun. İşiniz daha da kolaylaşacaktır.

BeAware
23-01-2012, 20:16   |  #10  
OP Üye
97 mesaj

FPS gibi yani o zaman.gecikme suresi.simdi daha iyi anladim tesekkurler :) 50m:1 kontrast ve 2ms simdilik yeterli sanirim.3d alana kadar idare ettirir.tekrar tesekkurler herkese

dasti
24-01-2012, 10:10   |  #11  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,962 mesaj

Hocam şunu da belirtmemiz gerekir her tepkime süresine de inanma. Tam net değildir o değerler ;)

niko6185
24-01-2012, 10:34   |  #12  
Yıllanmış Üye
886 mesaj
Alıntı: XF LUİ  
ms olayı tepkime süresi ile ilgili bir olay. Örnek vermek gerekirse oyun oynarken monitörün ne kadar hızlı hareket ettiği ile ilgili bir durum. Mesela oyun konsolunda siz tuşa bastıktan sonra ekrandaki oyuncu ne kadar hızlı hareket ediyor. Yani lag( gecikme) ile ilgili bir durum. Bir monitorün ms si ne kadar düşükse gecikme problemi o kadar az. Yani iyi. Kontrast oranı ise daha önce dediğim gibi, ekrandaki siyah renk ile beyaz renk arasındaki zıtlığı ifade eder. Bu oran ise ne kadar yüksek ise o kadar iyi. Alırken bunları göz önünde bulundurun. İşiniz daha da kolaylaşacaktır.
SAMSUNG 2333 t full hd monitör 23 inch cPVA panel tepki ms süresi 5 sn  görüntü kalitesi tn panellerle karşılaştırılamaz görüntü kalitesie önem veren alsın pişman olmaz ben cok araştırmalar üzerine aldım dvı ve hdm dönüştürücü ile hdm görüntüsüde destekliyor hdscp özelliği var süper parlak