Monitördeki Titreme ve Garip Çizgiler...

HPQ-User
29-01-2010, 17:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Serhat V. sormuş:
S.A. Arkadaşlar;

Pc'm de bir sorun var.
Yüksek kalite oyun oynarken ekranda titreme oluyor. Bu titreme yukardan aşağıya çizgiler inmesi şekliyle oluyor.

Onboard ekran kartını kullandım,daha sonra 2 kez ekran kartı aldım. Sonuç değişmedi.
En son yüksek bir ekran kartı aldım. yine değişmedi.

Pc normal zamanda titreme yapmıyor, diğer ekran kartlarında bazen belli olmayan bir titreme yapabiliyordu. Bu ekran kartında yapmıyor. Fakat yüksek kalite oyunlarda yapıyor.

Sebebini çok araştırdım fakat bulamadım. Şikayetvar da bir şikayet okudum, şikayeti yapan kişide de Asus monitör varmış, ondada oluyormuş bu sorun.

Arkadaşlar sebebi nedir acaba?
Ne yapmam gerekir?
yardım edebilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim, Allah razı olsun...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
İNTEL CORE 2 DUO 2.8 7400
ASUS ANAKART
SAMSUNG 750GB HDD SATA
KİNGSTON 4 GB DDR2 RAM
LEADTEK WİNFAST 9800GT 1GB 256BİT DDR3
BROSS 300W POWER SUPPY

SİSTEM WİNDOWS 7 ULTİMATE 32 BİT

ASUS 19" MONİTÖR

(PC'Yİ TOPLAYALI 1 SENE OLMADI)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5 (.NET CLR 3.5.30729)

Ozan Can
29-01-2010, 18:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
913 mesaj

http://www.nvidia.com/object/win7_winvista_32bit_196.21_whql.html güncel driverı yüklermisiniz

svquare
30-01-2010, 10:10   |  #3  
Yeni Üye
31 mesaj

BORAZAN ARKADAŞIM, ÖNCELİKLE CEVAP VERDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

GÜNCEL DRİVERLERİ SON 1 HAFTA İÇERİSİNDE YÜKLEMİŞTİM. FAKAT SONUÇ DEĞİŞMEDİ.
AMA TEKRAR DENEYECEĞİM.

POWER SUPPY DAN OLABİLİR Mİ?
EĞER POWER DEN OLSAYDI, KART AŞIRI ISINIR VE ZORLANDIĞINDA PC KENDİNİ RESETLERDİ. ÖYLE BİR DURUM OLMUYOR.

svquare
01-02-2010, 16:38   |  #4  
Yeni Üye
31 mesaj

Arkadaşlar, bana lütfen yardım eder misiniz?
Ne yapmam gerekiyor?
Bana bir yol gösterir misiniz?

Desteklerinizi bekliyorum...

Sefa Adak
01-02-2010, 16:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Monitorunuzun tazelenme süresi şu an kaç Hz ?

svquare
02-02-2010, 08:33   |  #6  
Yeni Üye
31 mesaj
Alıntı: Sefa Adak  
Monitorunuzun tazelenme süresi şu an kaç Hz ?

Monitörün tazelenme süresinde 2 seçenek var, 60 ve 75 Hz. ikisinide denedim, değişen bir sonuç yok.
Niye sormuştun kardeş?

Sefa Adak
02-02-2010, 08:37   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Tazelenme süresi desteklendiginden fazla olunca bazen ekranda titreme ve dalgalanmalar olabiliyor, o ihtimal icin sordum.İkisini de denediyseniz o ihtimali yoksayıyoruz.Peki baska bir monitorle deneyebilir misiniz ?

svquare
02-02-2010, 08:46   |  #8  
Yeni Üye
31 mesaj
Tazelenme süresi desteklendiginden fazla olunca bazen ekranda titreme ve dalgalanmalar olabiliyor, o ihtimal icin sordum.İkisini de denediyseniz o ihtimali yoksayıyoruz.Peki baska bir monitorle deneyebilir misiniz ?

kardeş denemediğim sadece o kaldı. onuda deneyeyim.
kablolarıda denedim, ondanda değil.
kardeş bir şey soracağım, ekran kartında 3 giriş var, ben vga yı kullanıyorum. bu vga nın biraz geniş olanı var, ismi hdmı deniliyor tam olarak bilmiyorum, kullanmadığım için. onu kullansam daha net görüntü alırmıyım veya problem çözülebilir mi?
teşekkür ederim.

Sefa Adak
02-02-2010, 08:54   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Aslında olabilir.HDMI degil,o Ses ve Goruntu aktarmak icin kullanılıyor da, DVI yani Digital cıkışı kullanmalısınız.Beyaz ve uzun bi porttur.VGA Analog cıkıştır ve artık fazla kullanılmıyor, Digital cıkışın farkını anlatmıyım isterseniz :) Cidden farkı var, denemelisiniz..

svquare
02-02-2010, 09:41   |  #10  
Yeni Üye
31 mesaj
Aslında olabilir.HDMI degil,o Ses ve Goruntu aktarmak icin kullanılıyor da, DVI yani Digital cıkışı kullanmalısınız.Beyaz ve uzun bi porttur.VGA Analog cıkıştır ve artık fazla kullanılmıyor, Digital cıkışın farkını anlatmıyım isterseniz :) Cidden farkı var, denemelisiniz..
sağolasın sefa arkadaşım, onuda deneyeyim.
dvı çıkışı kullanmak için küçük bir parça var, dönüştürücü, onu kullanıyorum değilmi? kabloya gerek yok sanırım.

Başka şüphelendiğim bir konuda, anakartta bir sıkıntı olabilir mi?

Bu sorun inşeallah çözülür. Ne zamandır uğraşıyoruz...

Reborn91
02-02-2010, 10:17   |  #11  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

Ben ekran kartında sorun olabileceğini düşünüyorum. Yüksek grafik ihtiyacı gerektiren oyunlarda, ekran kartı gereğinden çok çalışarak, fazla ısı üretir. Isı sorununun artifact'a yol açtığını biliyorum, ancak yukarıdan aşağı çizgi şeklinde gerçekleştiğini duymadım. Ancak imkansız değil. Ekran kartının aşırı ısınması, ya da gpu çekirdeğinde sorun olmasının işareti olabilir bu sorun.

İyi ihtimalle ise ara bağlantılardaki bir takım sorunlar ele alınabilir. Kablo değiştirmek vs. gibi birtakıp basit işlemlerle sorununuz düzelmediyse sorun %90 ekran kartından olabilir.

Sefa Adak
02-02-2010, 10:18   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Monitorunuz direkt DVI cıkışlı degilse o parcayı ucuna takıp DVI'a donusturerek ekran kartının uzerindeki beyaz/uzun slota takın.En kotu ihtimal anakartın PCI-e slotu sorunlu olabilir, umarım oyle degildir..

svquare
02-02-2010, 11:45   |  #13  
Yeni Üye
31 mesaj
Alıntı: Reborn91  
Ben ekran kartında sorun olabileceğini düşünüyorum. Yüksek grafik ihtiyacı gerektiren oyunlarda, ekran kartı gereğinden çok çalışarak, fazla ısı üretir. Isı sorununun artifact'a yol açtığını biliyorum, ancak yukarıdan aşağı çizgi şeklinde gerçekleştiğini duymadım. Ancak imkansız değil. Ekran kartının aşırı ısınması, ya da gpu çekirdeğinde sorun olmasının işareti olabilir bu sorun.

İyi ihtimalle ise ara bağlantılardaki bir takım sorunlar ele alınabilir. Kablo değiştirmek vs. gibi birtakıp basit işlemlerle sorununuz düzelmediyse sorun %90 ekran kartından olabilir.

Alıntı: Reborn91  
Ben ekran kartında sorunolabileceğini düşünüyorum. Yüksek grafik ihtiyacı gerektiren oyunlarda,ekran kartı gereğinden çok çalışarak, fazla ısı üretir. Isı sorunununartifact'a yol açtığını biliyorum, ancak yukarıdan aşağı çizgi şeklindegerçekleştiğini duymadım. Ancak imkansız değil. Ekran kartının aşırıısınması, ya da gpu çekirdeğinde sorun olmasının işareti olabilir busorun.

İyi ihtimalle ise ara bağlantılardaki bir takımsorunlar ele alınabilir. Kablo değiştirmek vs. gibi birtakıp basitişlemlerle sorununuz düzelmediyse sorun %90 ekran kartından olabilir.

:(
Üzgünüm arkadaşım, fakat onuda denedim.
eski karttan memnun değilim diye sapphire 4650 2.8gb aldım, onda da bir fark göremedim.
yüksek bir ekran kartı alayım dedim, leadtek 9800gt 1gb 256bit gddr3 aldım.
sonuç yine değişmedi.
ben ya monitörden, ya powerdan yada anakarttan diyorum!

sizlerin düşüncesi nedir arkadaşlar?

Sefa Adak
02-02-2010, 11:47   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Muhtemelen anakartın PCI-e slotunda sorun olabilir...

svquare
02-02-2010, 11:50   |  #15  
Yeni Üye
31 mesaj
Monitorunuz direkt DVI cıkışlı degilse o parcayı ucuna takıp DVI'a donusturerek ekran kartının uzerindeki beyaz/uzun slota takın.En kotu ihtimal anakartın PCI-e slotu sorunlu olabilir, umarım oyle degildir..

dvı yi deneyeceğim arkadaşım. teşekkürler hepinize...

umudum yok ama... neyi denediysek olmadı...

Sefa Adak
02-02-2010, 11:56   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Bu isler ince isler..xD
Buyuk bisey sanarsınız, bakarsınız ufacık bi sorun cıkar..Onemsemezsiniz, ufak bisey dersiniz, size pahalıya patlar.. :=)

svquare
02-02-2010, 12:30   |  #17  
Yeni Üye
31 mesaj
Bu isler ince isler..xD
Buyuk bisey sanarsınız, bakarsınız ufacık bi sorun cıkar..Onemsemezsiniz, ufak bisey dersiniz, size pahalıya patlar.. :=)

aynen Sefa kardeş, sana katılıyorum...
biz deneme-yanılma yöntemine devam edelim... ;)

Sefa Adak
02-02-2010, 13:24   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Evet, deneyin artık noldu, DVI calıstı mı ? xD

svquare
02-02-2010, 13:52   |  #19  
Yeni Üye
31 mesaj
Evet, deneyin artık noldu, DVI calıstı mı ?
Akşam eve gidince bakacağım, malum çalışıyoruz...
Yarın sabah sonucu sizlere bildireceğim...

svquare
03-02-2010, 09:20   |  #20  
Yeni Üye
31 mesaj
Evet, deneyin artık noldu, DVI calıstı mı ?

Arkadaşlar, üzgünüm ama yine olmadı. dvı de de sonuç değişmedi. çizgilere devam... :(

Son Düzenleme: svquare ~ 03 Şubat 2010 09:22
Erhan Tiryakioğlu
03-02-2010, 15:46   |  #21  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Abiciğim tam sistemi yaz bakalım: )

PSU da sorun olabilir.
Oynadığınız oynların Patchlerini yükleyiniz eğer korsan ise Crack ediniz.
Ekran kartı slotunuzun yamuk ve ya kırık olmadığınıza emin olun.

svquare
03-02-2010, 16:31   |  #22  
Yeni Üye
31 mesaj
Alıntı: Erhan Tiryakioğlu  
Abiciğim tam sistemi yaz bakalım: )

PSU da sorun olabilir.
Oynadığınız oynların Patchlerini yükleyiniz eğer korsan ise Crack ediniz.
Ekran kartı slotunuzun yamuk ve ya kırık olmadığınıza emin olun.

Psu nun yetersiz geldiğini biliyorum, ilerleyen aylarda değiştireceğim, bilgi olarak vereyim.
Ekran kartı slotunun yamuk veya kırık olacağını sanmıyorum. çünkü yaşanan bu sorun, 3 ekran kartında da yaşandı. o yüzden ekran kartında problem görmüyorum. şuan kullanığım ekran kartını alalı 1 ay olmadı zaten, yeni bir ekran kartı.

bu arada oyunların patchleri demişsiniz, anlayamadım? :(
oyunlar crackli zaten.

Sistemi bilgileri aşağıdadır;
Sistem Özellikleri:
İNTEL CORE 2 DUO 2.8 7400
ASUS ANAKART
SAMSUNG 750GB HDD SATA
KİNGSTON 4 GB DDR2 RAM
LEADTEK WİNFAST 9800GT 1GB 256BİT DDDR3
BROSS 300W POWER SUPPY :(

SİSTEM WİNDOWS 7 ULTİMATE 32 BİT (di 1 hafta öncesine kadar, şuan Windows 7 Professional 32 bit kurdum...)
ASUS 19" MONİTÖR

(PC'Yİ TOPLAYALI 1 SENE OLMADI)

Erhan Tiryakioğlu
03-02-2010, 16:54   |  #23  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Abi PSU çok düşük bunun için tam performans pek alamazsınız.
Ayrıca siz 3 Tane GPU değiştiriyorsunuz hala olmuyorsa slotta sorun olması neredeyse kesinleşir.
Monitördede sorun olabilir farklı bir monitörde dene.
Oynadığın oyunun ismini söylersen sana patch'ini atarım örneğin GTA'da ekran titremesi çizgiler olduğu ortaya çıkmıştı ve bunun için GTA 4'ün yazılım geliştiricileri Patch çıkartıp bunları düzeltti yani bir işletim sistemine Servis paketi yüklüyosunuz ya buda oyuna servis paketi gibi bir şey.

Sefa Adak
03-02-2010, 17:23   |  #24  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Erhan'a katılıyorum.İlk işin bence baska bi monitorle denemek.Sorun devam ederse yapıcak bisey yok, 3 tane ekran kartı denemişsiniz, PCI-e slotu arızalı olmalı, Teknik Servisine gondermelisiniz...

svquare
03-02-2010, 17:30   |  #25  
Yeni Üye
31 mesaj
Alıntı: Erhan Tiryakioğlu  
Abi PSU çok düşük bunun için tam performans pek alamazsınız.
Ayrıca siz 3 Tane GPU değiştiriyorsunuz hala olmuyorsa slotta sorun olması neredeyse kesinleşir.
Monitördede sorun olabilir farklı bir monitörde dene.
Oynadığın oyunun ismini söylersen sana patch'ini atarım örneğin GTA'da ekran titremesi çizgiler olduğu ortaya çıkmıştı ve bunun için GTA 4'ün yazılım geliştiricileri Patch çıkartıp bunları düzeltti yani bir işletim sistemine Servis paketi yüklüyosunuz ya buda oyuna servis paketi gibi bir şey.
Evet psu malesef çok düşük :(
Monitörü h.sonu deneyebilirim ancak, deneyeyim.

peki sorun slottan diyelim, kesin olarak slottta sorun olup olmadığını nasıl anlarım?
monitörü de denedikten sonra sıkıntı ya psu da yada slotta diyebiliriz değil mi?

oynadığım oyunlar;
call of duty modern warfare 2
nfs shift