[DONANIM] Monitöre Görüntü 2-3 saat sonra geliyor.

HPQ-User
25-09-2012, 12:39   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Merhaba. Bu yaz ortasından beri bilgisayarım ilk açılışta monitöre görüntü veremiyordu. Birkaç kez reset attıktan sora goruntu geliyordu.son 1 haftadır ancak açtıktan sora 2-3 saat karanlık monitörle kendi haline bıraktığımda ve sonrasında resetlediğimde görüntü alabiliyorum. Ekrana çok dikkatli baktığımda aslında karanlık dediğim anlarda da çok silik olmak kaydıyla görüntü var. hatta masaüstünde yerini bildiğim bir mp3e tıklayarak açabiliyorum da.. ama görüntü aydınlanmıyor. ramlari çıkardım yerini değiştirdim. eski ekran kartım ati rodeon 256 mb x550 idi. onu değiştirdim. Sorun aynı sekilde devam ediyor. Birkaç yerde işlemcinin termal macununun temizlenip yenisinin sürülmesinin yardımı olabileceğini okudum. Siz bu konuda ne söyleyebilirsiniz?

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: HPQ-User ~ 27 Eylül 2012 06:11
HPQ-User bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
calismaizni
27-09-2012, 11:00   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
12 mesaj

Ekran görüntüsünün gelmemesinin 2 nedenle olabilir bunlardan biri monitorun bozuk veya hasarlı olabilir veya ram da bir sorun olabilir ram i cıkarıp tekrar takarsan veya yenilersen sorun cözülebilir.

excel_mustafa
27-09-2012, 14:11   |  #3  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 553
4,480 mesaj

başka bi monitörle dene.hala sorun devam ediyorsa ekran kartı zortu çekmiş demektir..

excel_mustafa bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
arincakkin
28-09-2012, 09:23   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Ramleri tek tek denedim çalışıyor. bi de duyularında bi yanma kararma varmı diye baktım, düzgün görünüyo. Ekran kartımı sıfır bi ekran kartıyla değiştirdim. Monitörü karşı komşuda denedim. Bi sıkıntı yok. Hala 1-2 saat karanlık sekilde açık bıraktıktan sonra reset atarsam açılıyor. Ekran kartı slotu zedelenmiş olsa 1-2 saat sora da olsa görüntü hiç gelmez diye düşünüyorum. Öyle olmaz mı?

ExCeLLiuM
28-09-2012, 11:52   |  #5  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Monitörü denemişsin çalışıyo, ekran kartını değişmişsin sorun yok.Tek olasılık kalıyo oda kablolar.

arincakkin
28-09-2012, 13:34   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

Anakart üzerindeki ekran kartı slotunun duyularının kirlenmesi gibi bişi olabilir mi? ya da birkaç yerde okuduğum işlemci üzerindeki termal macunun temizlenip yenilenmesinin bir alakası var mıdır? termal macunda sıkıntı olsa ısınma sorunu olur, asıl pc uzun sure açık kaldığında sorun cıkarır diye düşünüyorum

frcgun
28-09-2012, 13:37   |  #7  
Taze Üye
6 mesaj

EKRAN KARTINDA SORUN OLABİLİR.