Monitöre Görüntü Gelmiyor Yardım

Talha Boz
28-01-2018, 22:45   |  #1  
Talha Boz avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhaba;

İlk önce isletim sistemim şöyle 

-intel core i3 2120

-4 gb ram

-Amd Radeon HD5570

-250 w psu

-Win7 64bit

Sorunum soyle pc dun sabah calisiyordu ve birden elektirikler kesildi ve o sabah ben koye gittim ağabeyim isten eve geldiginde pc yi acmaya calismis ve goruntu gelmemis monitore siyah ekran hic gelmemis sonra dahili giris e takmis kabloyu ve goruntu gelmis fakat sorun su ki harici giristen goruntu alamiyorum nedeni nedir acaba elektirik kesilince biseyler mi oldu anlamadim acil yardim edin ekran karti cop olmasin ??

excel_mustafa
28-01-2018, 23:40   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 553
4,481 mesaj

muhtemelen elektrik arızasından dolayı anakart veya güç kaynağı arızalandı.yinede başka güç kaynağı ve ekran kartı ile dene.

sonuç alamazsan muhtemelen anakartın pci-e ve ram slotlarından bazıları yanmıştır.bu tür vakalarda sonuç genelde böyle olur.

Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 28 Ocak 2018 23:40
Talha Boz
29-01-2018, 13:24   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

Pci-e dediginiz ekran karti giris yeri mi oluyor fakat ben daha once bu sikintiyi yasamistim o yuzden bu ekran kartini almistim sorunsuz bir bicimde 1 hafta kullandim bunda da ayni sikini oldu neden acaba ?

excel_mustafa
29-01-2018, 21:05   |  #4  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
4,481 mesaj

anakart ve güç kaynağının değimesi gerekiyor.

Talha Boz
30-01-2018, 01:14   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

Mustafa Bey ;

Size bir sorum olucak ; soyle ki ben bu sabah evdeydim ve yine bugun koye geri dondum donmeden once ekran kartindan yani harici giristen bi ümit goruntu almak icin amd catalist i sildim pc den dahiliden goruntu alabildigim icin ve goruntuyu yine alamadim ve cikmadan once pc statik elektiriğini iyice bosaltsin diye guc kaynagi kablosunu cektim ve oyle biraktim yani tekrar acip dahiliden goruntu almaya calismadim fakat simdi abim mesaj atti talha dahiliden de goruntu gelmiyor diye sorunu ne yaratti artik hic mi goruntu alamayacagim oynamam gereken onemli bir oyun var SİLKROAD adinda ve daha 100 level olamadan pc iyice bozulsun istemiyorum acaba sikintiyi amd catalisti silmem pc den kaldirmam mi yaratti yoksa sikinti ana kart veya psu dan mi yoksa ana kart ve psu arizalandi mi bunu sormak istiyorum Tesekkurler bu arada yardiminiz icin cok saolun <3

excel_mustafa
30-01-2018, 17:47   |  #6  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
4,481 mesaj

cristal controlle felan alakası yok görüntü her halükarda gelmesi gerekirdi.

sorun donanımsal.dediğim gibi muhtemelen anakart ve güç kaynağı.

pc yi fişete bırakmak doğru değildir hemde elektrik kontağı kötü olan yerlerde.