cngz sormuş:
şimdi gelelim sorunuma. sistemi yeni topladım. kasayı birleştirdim power a basınca 1 kısa 2 uzun bip sesi geliyor. pc açılmıyor ekrana herhangi birşey gelmiyor. ekran kartın hatası dediler ekran kartını şu anda başka pc de çalıştırıyorum hatta o pc den yazıyorum. yanlız bu anakartı kullananlar bilir üzerinde memok denilen bir tuş var hemen yanındada (dram led) diye bir led var ve sesle birlikte yanıp sönüyor..
bunun anakartın içinden çıkan switc le ilgili olduğunu düşünüyorum ama nasıl çözececeğimi bilmiyorum. defalarca söküp tekrar taktım olmadı. ayrıca ekran kartı bağlantısını onboard olarakda denedim ama çözülmedi.
bir adet switch çıktı kutudan, ekran akrtı sorunudur diye düşünerek değişik yöntemler denedim.
- bu ekran kartı başka pcde defalarca denendi, sorunsuz çalışıyor.
- başka ekran kartı kullanarak denedim sorun çözülmedi.
- kutudan çıkan switch, ekran kartını x16 kullanabilmek içinmiş. ilk slota switchi ikinciye kartı takmak gerekiyormuş, bu şekilde çalışmadı.
- üstteki yöntemin tam tersini denedim yine olmadı.
- switch kullanmadan ekran kartını iki slotada ayrı ayrı takarak denedim olmadı.
- ekran kartı kullanmadan denedim, onboard bağlantı kullanarak, yine olmadı.
- ramleri değiştirdim, tek tek taktım olmadı
- anakartın üzerindeki bios sıfırlama jumper ile ve pili çıkararak biosu sıfırlamayı denedim, olmadı.
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olrusa sevinirim.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
ASUS
M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C) Anakart
AMD
Phenom II X2 555 Black Edition AM3 3.2GHz 7MB Cache 45nm İşlemci
SAPPHIRE
HD4730 GDDR5 512MB 128Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı (11148-05-20R)
KINGSTON
4GB (2*2GB) KIT Hyperx DDR3 1600MHz CL8 XMP Ram
WD
3.5" 1TB Caviar Green SATA 2.0 64MB Cache Harddisk
İnternet Tarayıcı: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; tr) Presto/2.6.30 Version/10.61