Herkeze merhaba arkadaslar. zotac gtx 570 ekran kartım var.Masaüstünde pek belli olmuyor.Fakat oyuna girdiğimde resmen dalgalanmaları gözümle görüyorum.crysis 2 de hiç olmuyor çok garip ama gta 4 e girdiğimde çok net görüyorum.masaüstünde speacy i açtıgım zaman gri kısımlarındada dalgalanma görüyorum. gtx 670 var abimin pc sinde o ekran kartını söküp denedim ondada dalgalanmalar oldu. Eski pc deki hd 5770 ekran kartını denedım olmadı.sonra abimin pc sinin monitörünü bizim eve getirip o mönütörü getirdim o mönitördede oldu.sonra ben ekran kartımı abimin pc sine götürüp orda denedım orda dalgalanma olmadı.Yani benim pc de 5770 dısındakı kartlar dalgalanıyor.ama abimin pc sinde dalgalanmıyor. Şimdi garantiye göndermeyide istemiyorum.Lütfen yardım edin
Monitörümde Hafif Dalgalanmalar Görüyorum
anlattığına göre oynularda oluyorsa büyük ihtimal grafik kırılmasıdır format at ekran kartının en son driverini yükle bide Phsyx programınıda ayriyetten indir onunda en son drivırını yükle düzelmezse bakarız
Ve monitör ile ekran kartına görüntü aktaran kabloda girişleri değiştir. Takılı olan hâlin tersi şeklinde tak bende de vardı ve bu sayede çözüldü.
değiştirdim dostum 3 kere format attım pc ye 3 haftada 3 format düzelmiyor üstelik 45 50 sn arası açılıyor pc formattan sonra 21 sn de açılıyor ama bi gta 4 ü yüklüyorum 50 saniyede açılıyor.oyun korsandır ondandır dedim orjinalini aldım dün d&r dan 69 tl ye gene aynı. en son driverlar yüklü zaten
Büyük ihtimal ekran kartından deyil,monitörün biraz eskiyse ekran kartı çok güçlü olduğu için o dalgalanmayı yapabiliyor,yada çevirici ile kullanıyorsan dalgalanma olur zaten.
Bendede gtx670 var,güçsüz bir ekran kartı taktım dalgalanma ortadan gitti,ama gtx670 takında tekrar başladı,yani büyük ihtimal monitörün sistemine ayak uyduramıyor.Yeni monitör alana kadar idare et.
Bir diyer olasılık ise,ekran kartı senin poweri zorluyordur.Dalgalanmanın nedeni güç kaynağının ekran kartına tam olarak yeterli miktarda elektrik verememesidir.
zor bi durum işallah çözersin bu arkadaşların her dedini yaptısan aklıma tek gelen hz farkından olabilir vysc on olsun oyunlarda monitörün 50 hz ise oyun 60 hz veya ekran kartın o herzde açıosa öle bi sorun olabilir ounlarda tik şeklinde oluo ya o eşitlio genelde vscn miydi vysc miydi öle bişey o hz muhabbetlerine bak derim hz ayarlarını kurcala