slm arkadaslar bu gun bı pc topladım gigabyte p35 anakart core duo 2 2.66mhz islemcı 160 hdd falan fılen aldım kadıkoyde bır bılgısarcıdan eve geldım her parcasını takdım ama nedense bır turlu monıtorume goruntuyu ulasdıramadım
parcaları pasca pcde denedım asagıda yazdım
elektırık gelıyor
monıtor saglam
ekran kartı saglam
aama nedense bır turlu goruntu yok hıcbır uyarı sesıde yok omrumde ilk defa karsılasdım boyle bır seyle ben anakart arızalı dıye bır sonuca wardım sızce nedendır yardım edersenız sevınırım arkadaslar sımdıden tesekkurler...
monıtorume goruntuyu ulasdıramadım
arkadaslar tam 2 saattir beklıyorum belkı bırısı bı cozum yolu sunar yada bı fıkır soyler dıye ama herkes bakıp cıkıyo nedenır sizce
Öncelikle bilgisayarınızla ilgili tüm detayları yazarsanız daha kesin sonuçlar sunabiliriz.
Anakart / marka / modeli
işlemci / marka / modeli
ekran kartı / marka / modeli
Ram / marka / model
biraz bilgi vermelisin kesin sonuç için.
Ama şu verdiğin bilgilere bakarak şunu söyleyebilirim. Eğer ankartın ekranKartı(VGA) destekli'yse bu desteği BIOS ayarlarından kapatmalı ve monitör bağlantısını anakarta değil ekran kartına yapmalısın.
yinede bu kesin değil sadece ihtimal. Bilgi ver biraz
Shadow_BoYÖncelikle bilgisayarınızla ilgili tüm detayları yazarsanız daha kesin sonuçlar sunabiliriz.slm arkadasımAnakart / marka / modeli
işlemci / marka / modeli
ekran kartı / marka / modeli
Ram / marka / modelbiraz bilgi vermelisin kesin sonuç için.
Ama şu verdiğin bilgilere bakarak şunu söyleyebilirim. Eğer ankartın ekranKartı(VGA) destekli'yse bu desteği BIOS ayarlarından kapatmalı ve monitör bağlantısını anakarta değil ekran kartına yapmalısın.
yinede bu kesin değil sadece ihtimal. Bilgi ver
anakar gigabayte nın g35 dıe bır modelı 775 soket lı olan yenı cıkmıs galıba
eklran kartı pci asus 512 mb en8600gt
ram 2 gb kinkston(2 adet)
işlemci intel core 2 dou e6756 2.66 ghz 64 bit (socket 775 4 mb cahce 1333 mhz)
ve bırde bu anakartın uzerınde kendı erkan kartı yok on board degıl sadece ses vb onboard kardes
hıc bır goruntu ve ses hı bır sey yok pcde sadece fanlar calısıyor.
sorun ekran kartı monıtor ve guc kaynagında da degıl.
Ama herhangi bir Bip vb. hiçbir uyarı yok mu ?
eğer hiçbir uyarı yoksa.
Zaten diğer parçaları farklı bir makinede denemişsin. İşlemcini' de farklı pc de deneme şansın varsa denemende fayda var. Ona göre Anakart' a sorunlu gözüyle bakabiliriz. Yeni alınmış dahi olsa sorunsuz olacak diye bir kaide yok.
Shadow_BoYAma herhangi bir Bip vb. hiçbir uyarı yok mu ?evet kardes sabah insallah onu denıcem işlemcıde yoksa banko ana kart ama işlemcıde de olsa sonuca bı uyarı sesı verır onuda vermedı daha ilk defa boyle bı seyle karsılasdım sasırdım walla bakalım ne olcak zaten dun 22 yanı dun aldım herhalde aldıgım yer gerı alır alırsa asusla degıstırmeyı dusunuyorum yada msı tabı alırsa ama alması gerekıyo galıba 10 gun içinde degısım olması lazım bakalım ne olcak sence bunu geri alırlar mı...eğer hiçbir uyarı yoksa.
Zaten diğer parçaları farklı bir makinede denemişsin. İşlemcini' de farklı pc de deneme şansın varsa denemende fayda var. Ona göre Anakart' a sorunlu gözüyle bakabiliriz. Yeni alınmış dahi olsa sorunsuz olacak diye bir kaide yok.
GIGABYTE G33MS2L G33 DDR2 VGA+GLAN+SATA2 16X ekran kartı war gosterıyo ama bende yok
Kardeşş Anakart modeline bakarak VG desteği olduğunu görüyorum yani , BIOS' dan halkledilebilecek gibi geliyo bana ama Onboard monitör girişi(ekrankartı) yok diyorsun. Yanılmıyorum dimi ! Sen 3-4 saat sonra al sistemini ve satın aldığın yere git. ve toplattırmayı bi dene bakalım :)
Onlar toplayabilecek mi. ( gerçi bunla hiç uğraşma ! yapamazlar bugun git yarın gel hesabı sallarlar seni ) Sorununu direk anlat ve anakartını iade edip Asus'la değiştir. üstüne belki 20-30 lira verirsin ama seni oraya tekrar götürmez :) Eğer gigabyte 'ı orda denemek isterlerse engelleme baksınlar kurcalasınlar. Alacağın Anakart' ta VGA olmasın kardeş. harici ekran kartı kullanıyorsun zaten.
Shadow_BoYKardeşş Anakart modeline bakarak VG desteği olduğunu görüyorum yani , BIOS' dan halkledilebilecek gibi geliyo bana ama Onboard monitör girişi(ekrankartı) yok diyorsun. Yanılmıyorum dimi ! Sen 3-4 saat sonra al sistemini ve satın aldığın yere git. ve toplattırmayı bi dene bakalım :)ewet eywallah kardes o kadar bakdım bende bılgısayar okuyorum olsa anlardım ama yok yanı ekran kartı kendınde yok benım sana yazdıgım baska bı serısı onun az once gordum ozellıkler farklı bakalım gıdıcem oraya ne olcak alırlar insallah geriOnlar toplayabilecek mi. ( gerçi bunla hiç uğraşma ! yapamazlar bugun git yarın gel hesabı sallarlar seni ) Sorununu direk anlat ve anakartını iade edip Asus'la değiştir. üstüne belki 20-30 lira verirsin ama seni oraya tekrar götürmez :) Eğer gigabyte 'ı orda denemek isterlerse engelleme baksınlar kurcalasınlar. Alacağın Anakart' ta VGA olmasın kardeş. harici ekran kartı kullanıyorsun zaten.
Yumuşak davranma ! Taviz verme. Tek seçenek koy oda değiştirme olsun :)
Bilgisayarcı onu senden açık şekilde bile alsa bi yolunu bulur. ya geri yollar yada kullanabilirse kasalardan birine millete takar :)
Neyseki Pc okuyan birisin kardeş. yoksa sırasıyla aldığın parçaları saydır.. modellerini ögren. başka pc' de denet olmadı başka yöntemler geliştir :) İnsanın karşısındakininde az çok pc bilmesi güzel. Zaten pc den anlamayan biri parça alıpta toplama gibi bi işe kalkışmaz sanırım.
Neyse kardeş. neticeyi yazarsan buraya iyi olur ;)
RAMler yerıne oturmuşmu onu kontrol et. Genelde ses vermıyor ve goruntu gelmıyorsa sorun RAM'lerde.. RAMleri yuvalarında ıken sağa sola dogru hafıfce yasla.
ram ile monitorun ne alakası var adam hic bir uyarı yok diyor.arkadasım Pas gecin bu mesajı lutfen
Ekran sağlan Uyarı yok diyorsun Ekran Tüplü İse monitoru acıp direncleri tup cekirdeğini kontrol etmeni isterim TFT LCD ise yuvaları kontrol et. Eğer sorun yoksa Bağlantı Kablosu İnclerini kontrol et problemi cozuceksin