Arkadaşlar bayağı eski olan bir monitöre sahibim Modeli: Phlips 107S
Arkası kalın falan Baya aksiyonlu bişey işte. Aslında çok ihtiyaç duymadığım bir masaüstü bilgisayarım bu. Ama yinede bu küçük sorunun büyümemesini istiyorum. Aslında büyüsede çok da umrumda olmaz.
Yalnız bu monitörde Degauss diye densiz bir özellik var. Sorunum bu. Bu özellikle monitörümü açtığım zaman ses geliyor. Ses gelmesinin sebebi üstünde titreme olması. Bu da normal bir durum aslında. Sonradan çıkan bir sorun değil. Monitörün üstündeki menü düğmesinden extra modundan da Degauss'a basıp yine titretip ses çıkarabiliyoruz. Bu Degauss yazısının yanında da mıknatıs işareti oluyor. Belkide bu özelliğin amacı monitörde manyetik özelliğin azaltılmasıdır. Yani en detaylı böyle düşünebildim Yani bu özellik benim için de iyi renkler falan adam gibi oluyor fakat monitörü bu sesin gelmemesi için kapatmamam lazım. Bende bazen kapatıyorum. Uyurken yine prizi kapalı tuttuğum için de o da kapanıyor. Eğer bu monitörü kullanmış veya hala benim gibi kullananlar varsa (heralde yoktur) bu özelliği nasıl kendi seçimim olarak ayarlayabileceğime yardımcı olsunlar bir zahmet. Yani açıldığında ses gelmemesini, sadece benim istediğim zamanda bu zıkkımı monitör açıkken ayarlardan kullandığım gibi kullanması varsa bana yardımcı olsunlar. Zaten böyle bir şey yapmak mümkün değilse de sorun değil benim için.
Teşekkürler.