monitörün ekranına görüntü gelmiyor

HPQ-User
30-08-2008, 11:32   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

CAGATAY.61 sormuş:
bilgisayarı açınca ekrana görüntü gelmiyo düğmeye tıklıyorsun sonra görüntü sünüyor.arada kullanıcı adlarını sorana kadar görüntü oluyor ama sonra tekrar görüntü kesiliyor.güvenli moddan giriyorum sistem geri alıyorum tekrar aynısı oluyor.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
çok bilgim yok ama PENTİUM 4 512 RAM 128 EKRAN KARTI NVDIA
2.00 GHZ CPU:NVİDİA

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

Banned
30-08-2008, 11:40   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
1,447 mesaj

ilk önce yapman gereken monitör kablosunun  kasaya takılı olduğunu kontrol etmek..

yada monitörün ömrübitmiş olabilir

ikinci ihitimal ankart gitmiş olabilir..

bycentrino
30-08-2008, 12:16   |  #3  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj
suskun_kral
ilk önce yapman gereken monitör kablosunun  kasaya takılı olduğunu kontrol etmek..

yada monitörün ömrübitmiş olabilir

ikinci ihitimal ankart gitmiş olabilir..

Monitöründe bi arıza yok!(bence)bu sorunlarda sorunlu yerler genelde: monitör, monitör kablosu, ekran kartı
çünkü senin dediğine göre güvenli modda sistemi geri alabiliyormuşsun. Windows başlarken F8 tuşuna bas ve oradan VGA modunu etkinleştir yapıp Windows a gir. Düşük bir çözünürlükte açılacaktır windows. Eğerki bu şekilde açılırsa sorunun çözümü kolay demektir. bi deneyip bildirirsen iyi olur

tuncay_geronimo
30-08-2008, 12:44   |  #4  
Yıllanmış Üye
192 mesaj

sana tavsiyem elektirik kablosunu çıkar ekran kartını yerinden dikkatle çıkar. sonra ram leri de çıkar birkaç dakika bekle tak sorun muhtemelen çözülür çözülmezse donanımsal arıza olabilir ama ilk açılışta görüntü geliyor windowsa girişte sorun oluyorsa sorn windowsta olabilir formatla düzelir.... statik elektirik bazen böyle sorunlar yaratabilir. bana elen arızalı donanımları % 20 si toprak kullanmadıkları için statik elektirik donanıma ya zarar veriyor yada böyle sorun oluşturuyor.

cagatay.61
01-09-2008, 09:26   |  #5  
Taze Üye
5 mesaj

herkese teşekkür ederim bilgisayarın monitör den kasaya gelen kablosu gevşemişti takarken biraz sıkıştırdım düzeldi.