Motorola için "saf Android'e" dönüş vakti!

CHIP Online
22-04-2013, 19:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın Nexus'larında gördüğümüz "saf Android", bundan böyle bu cep devinin ceplerinde de olacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mot ... us-vakti_39848.html

Resimlerle: ABD'nin en çok tercih ettiği 10 Android!

Motorola'nın tasarım ekibinin başındaki isim Jim Wicks, bundan böyle piyasaya sürecekleri modellerin daha fazla "Google etkisi" taşıyacağını, bundan böyle yoğun bir şekilde eleştirilen hantal ara yüzleri terk ederek Android işletim sisteminin saf halini kullanacaklarını açıkladı. Yani saf Android, bundan böyle Nexus sınırını aşmış olacak. Bu anlayışla tasarlanan yeni telefonların bu yılın ikinci yarısı piyasada olması bekleniyor.


Yeni Motorola telefonlarda görülecek tek değişiklik işletim sisteminde olmayacak: Yeni modeller mevcut akıllı telefon modellerine kıyasla daha ufak boyutlu olacaklar. Firmanın son dönemde ürettiği telefonların Google'ın umduğu kadar etkileyici olmadıkları, bu nedenle tasarım ekibinin son sekiz aydır yeni bir telefon kuşağı üzerine çalıştığı biliniyor. Ekip bu nedenle, kullanıcılar tarafından eleştirilen ve "hantal" bulunan Motorola ara yüzünü terk edip, saf Android kullanmaya karar vermiş. Ekranları küçülen telefonların çerçeveleri de daraltılmış.


Son zamanlarda cep telefonu piyasasını etkileyen "özellik savaşına" dahil olmayacaklarını da söyleyen Wicks, daha fazla müşteri odaklı tasarımlar yapmak istediklerini, kolay yolu seçmeyeceklerini söylüyor.

Tüm Konu: Motorola için "saf Android'e" dönüş vakti!

Resimlerle: ABD'nin en çok tercih ettiği 10 Android!

Kaynak: www.chip.com.tr