mozilla firefox hata onarimi

HPQ-User
05-10-2009, 07:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

gul_09 sormuş:
mozilla firefox parola kullanmam gereken sitelere girdigimde ornegin facebook login.facebook.com bağlantısı sırasında bir hata oluştu.

Güvenli olarak bağlanamıyor, çünkü SSL iletişim kuralı devre dışı bırakıldı.

(Hata kodu: ssl_error_ssl_disabled)
Bağlanmaya çalıştığınız sayfa geçersiz veya desteklenmeyen bir güvenlik iletişim kuralı kullandığı için gösterilemiyor.

* Lütfen site yöneticisi ile irtibata geçip durumu bildirin ya da yardım menüsünde konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri okuyun.

seklinde hata veriyor. sorunu gidermemde yardimci olursaniz cok sevinirim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
laptop service pack 3 1.70 ghz 504 mb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.14) Gecko/2009082707 Firefox/3.0.14

Hayalet 26
05-10-2009, 08:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

Ana menüden Araçlar > Seçenekler > Gelişmiş > Şifreleme > İletişim Kuralları'ndaki SSL ile TLS etkin mi?
Ayrıca , firewall kullanıyorsanız oda engelliyor olabilir.
Firefoxu kaldırıp Ccleaner ile sistem temizliği yapıp tekrar kurmayı deneyin.

OSMAN BAĞÇEVAN
05-10-2009, 12:20   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

internet bağlantısı yavaş olduğu için olabilir..internetle alakalı hiçbir uygulama açmadan , facebook vs gibi sitelere girmeyi dener misiniz ?

gulz
10-10-2009, 11:14   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaslar her ikinizede tesekkurler ama hala sorunum devam etmekte mozillada sadece parolali sitelerde bu sorunu yasiyorum ve msn e giremiyorum oda hata veriyor beni aydinlatirsaniz sevnirim.

cell-o
10-10-2009, 12:24   |  #5  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

Merhaba,

Öncelikle bu sorunun windows içindeki geçici dosyaları temizleyici araçlarla temizlenip düzeleceğini zannetmeyin.Bunun için  firefox içinden   about:config    ( adres çubuğuna yazın )  Sonrasında arama yerinde  "safe" dediğinizde bazı anahtarlar gelecektir.Buradan da "Browser.safe.browsing.enabled" olacaktır.buna sağ tıklayıp  "Sıfırla" diyiniz.Tarayıcı yeniden başlatınız.Sonrasında tekrar bu sefer tekrar deneyiniz.Eğer sorun devam ederse o zaman  Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxx.default
geliniz. ( bu arada firefox kapatınız.)  Buradaki cert8.db siliniz.Tekrar firefox açınız.
Ayrıca diğer çözüm ise :  Firefox ayarlarından ->  Tools | Options | Advanced | Encryption | Protocols  geliniz.Buradaki  SSL 3.0 işaretleyiniz.Eğer hiçbiri olmazsa firefox kaldırıp tekrar güncel sürümünü yükleyiniz.

Saygılarımla,

OSMAN BAĞÇEVAN
10-10-2009, 17:33   |  #6  
Denetmen
6,606 mesaj

düzelmezse
Application Data\Mozilla
klasörünün içinde ki herşeyi silip , Mozilla yı baştan başlatın bakalım...ilk gelen ekranda içe birşey aktarma kutucuğunu işaretleyip devam edin..

gulz
10-10-2009, 21:41   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

cok tesekkurler hepinize ama malesef hala daha calismiyor mozillayi acmak icin tikladiimda cikan uyari Uygulamanın güvenlik bileşeni çalıştırılamadı. Uygulamanın kimlik dizinindeki dosyalardaki sorunlar, en olası olanlar. Lütfen bu dizinde yazma ve okumayla ilgili kısıtlama olmadığından veya sabit diskinizin tamamen dolu yahut dolmaya yakın olmadığından emin olun. Uygulamadan çıkıp sorunu çözmeniz tavsiye edilir. Oturuma bu hâliyle devam ederseniz uygulama, güvenlik özellikleriyle ilgili sıra dışı davranışlar sergileyebilir. ve bunun icin tamam bastigimda aciliyor fakat dedigim gibi parolali sitelerde
Güvenli olarak bağlanamıyor, çünkü SSL iletişim kuralı devre dışı bırakıldı.

(Hata kodu: ssl_error_ssl_disabled)
Bağlanmaya çalıştığınız sayfa geçersiz veya desteklenmeyen bir güvenlik iletişim kuralı kullandığı için gösterilemiyor.

* Lütfen site yöneticisi ile irtibata geçip durumu bildirin ya da yardım menüsünde konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri okuyun.

seklinde hata veriyor.yardimci olursaniz memnun olurum tesekkurler...

OSMAN BAĞÇEVAN
11-10-2009, 02:57   |  #8  
Denetmen
6,606 mesaj

http://bb.mozillazine-tr.org/Firefox%27u_kald%C4%B1rma
istersen   önce yer imlerini yedekle...

http://www.mozilla-europe.org/tr/firefox/
firefox u kur..son sürüm olmasına dikkat et..

sonrasında yine aynı hatayı veriyorsa,ayarlardan SSL'i devre dışı bırakmış olabilirsin eğer öyleyse tekrar etkinleştir..
o da olmazsa

C:\Documents and Settings\(kullanıcı adın)\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles
cert8.db
dosyasını buradan bul. Sonra bu dosyaya sağ tıkla özellikler de read only kutucuğu işaretli ise kaldır. Eğer değilse sil bu dosyayı firefox tekrar oluşturacaktır.
burada daha detaylı anlatılmış:
http://webdesigner-kochi.blogspo ... fox-error-code.html

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 11 Ekim 2009 02:58
hilmicano
23-05-2012, 15:08   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar bnde mozilla kullanıyordum fakat şimdi açıtpımda ıBağlantı sıfırlandı

Sayfa yüklenirken sunucuyla bağlantı kesildi.

Site geçici olarak açılamıyor ya da çok meşgul olabilir. 
Biraz bekleyip yeniden deneyin. 
Hiçbir sayfayı açmayı başaramıyorsanız bilgisayarınızın ağ bağlantılarını 
gözden geçirin ve internete bağlı olduğunuzdan emin olun. 
Bilgisayarınız ya da ağınız güvenlik duvarı ya da vekil sunucu tarafından 
korunuyorsa, Firefox uygulamasına internete erişmek için gerekli izinlerin verilmiş olduğundan emin olun.böle bir hata çıkıyo allah rızası için yardom edin facebook hesabımhttp://www.facebook.com/hilmi.can.56 bu yardım edin lütfen