Arkadaşlar başlıktanda anlaşıldığı gibi firefox kullanıyorum fakat bi sorunum var hani bilirsiniz sitelerde flash reklamlar bulunuyo mesala mause işaretçisi üzerine geldiği zaman hareket eden yada sayfanın üzerine açılan türden işte benim onlarla başım dertte mesala işte açılan flash reklamlarının altında kalan kısımda sitenin kendine ait olan linkleri butonları kullanılmaz hale getiriyo bu reklamlar yani onları kullanamıyorum.Böyle bi şey başına gelen yada çözümünü filan varmı bu konu hakkında.
Mozilla Firefox hatasımı yoksa
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.1-görünüm > sayfa stili > stil yok . bunla linke tıklarsın ama görünüm pek hoş değil , sonra yine aynı yoldan temel sayfa stilini seçersin .
2-adblock veya benzer bir isimde eklentisi var , bu eklenti ile flashları engellersen de faydası oluyor , fakat bu sürkli kullandığın adreslerde etkili oluyor . hatta aynı adresteki flash değiştiyse bir kez daha engellemen gerekiyor .
bunların ikiside kalıcı bir çözüm değil.aylardır firefox kullanmama rağmen bu sorun hala giderilmedi .
Sağolasın ama mozilla gibi bi program sunucuları bu hatayı nasıl halletmez aklım almadı herşeyiyle çok mükemmek bir browser ama bu hatası insanı gerçekten düşündürüyor.
buda nazar boncuğu olsun :p .
allah allah bende böle bir sorun hiç çıkmadı ben de mozilla kullanıyorum(taki internet explorer 7 yi indirene kadar.hiç beğenmedim çok kötü bir browser.6 indirmeye üşenince bende mozilla kullanmaya başladım:))
Bilemicem artık ama böyle bir sorun yaşıyorum.Şimdi hangi browser kötü ie mi firefox mu anlayamadım yazından?
Firefoxta bu ve buna benzer bazı problemlerle karşılaşabilirsin.Eksik ekelentileri kurarsan sorun olmaz.
Açıkçası bununla ilgili bi eklanti bulamadım zaten shehsuvar dediğine göre bu başlıktaki gibi firefox hatası
Bununla ilgili bir eklenti yok zaten. Webmaster'ların hatalarını firefox a yüklemeyelim :)
Bence Opera 9 dene bence kullandığından daha iyi Chip'in geçen sayısında vardı.
Bence çok önemli bir hata tam firefox u sevmiştim bu hatası diyeyim beni çok rahatsız etti.
Böyle bir durumla karşılaştığında İnternet explorer kullanırsın , ben öyle yapıyorum.
macromedia flash yükledigim zaman (tekrar) bu sorun bende gitmisti.Ama flash'ı kople kaldırmak en temiz cozum buda olmadıgı icin ne yazik ki bazen arada eski tarayıcılara gecis yapmak zorunda kalıyoz :)
Aynen katılıyorum ama işte bu eski tarayıcıya geçiş yaptıktan sonra çok yavaş geliyo bana mozilla hız olarak mükemmel...
Laf acılmısken firefox'u hızlandirmanin zararsız bi yolu.
firefox'da boş bir sayfa aç
about:config yazarak ince ayar penceresine ulaşın,
"network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining
network.http.pipelining.maxrequests"
bu 3 satırı bulmanız lazım;(süzeçe yazarak hızlı bir sekilde bulabilirsiniz)
ilk iki satır karşılığı "false" ise "true" yazın
son satır değeri genellikle "8" dir bu değeri "30" yapın,
Son olarak;
"nglayout.initialpaint.delay" yazılı yeni bir satır açman lazım bunun içinde sağ tıkla Yeni->Interger seç. İlk gelen pencereye Integer adı olarak "nglayout.initialpaint.delay" değerini gir tamama tıkla ikinci gelen pencereye değer olarak "0" gir tamama tıkla !
Firefox'u kapatıp tekrar aç..
Bu ayarlar kısaca basit bi ornekle sayfaya ulasılamiyorsa iptal et suresi 14 sn 5 sn olsun gibi.
Aynı sorun bende de war.Ama ben de halledemedim.Firefox'u çok seviyorum,ie'DEN KAT KAT ÜSTÜN BENCE,ÖZELLİKLE HIZI DOLAYISIYLA.vE ARAYÜZÜ,SKİNLER ÇOK MÜKEMMEL.aMA ŞU HATALARI DA ÇABUK DÜZELTSELER,ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK.aMA BEN HER ŞEYE RAĞMEN FİREFOX DİORUM.