Mozilla, Google'ın Chrome'undan memnun

CHIP Online
02-09-2008, 17:53   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın Chrome ile web tarayıcısı pazarına girecek olması Mozilla cephesinde büyük yankı buldu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Mozi ... an-memnun_8512.html

Google internetin her alanına el atmaya devam ediyor. Bunun son örneği de ilgili haberimizden okuduğunuz üzere Google'ın Chrome ile web tarayıcısı (browser) pazarına girecek olması.

Yazılım dünyasında büyük yankı uyandıran bu açıklamanın ardından kullanıcıların merakla beklediği Google Chrome, rakip web tarayıcılarında da heyecan yarattı. Google'ın Chrome açıklamasından hemen sonra Google'ın browser atağıyla ilgili açıklama yapma gereği hisseden Mozilla'nın patronu Tristan Nitot, bu konuda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Google tüm servislerini web tarayıcısı üzerinden kullanıcılarına ulaştırıyor ve bilindiği üzere tarayıcı pazarının büyük bir kısmı Microsoft'un Internet Explorer'ının elinde bulunuyor. Google, Chrome web tarayıcısıyla aslında Microsoft'un IE'sini aradan çıkararak servislerini kendi eliyle kullanıcılarına ulaştırmak istiyor."  diyen Mozilla'nın patronu Nitot, açıklamasına şu şekilde devam etti: "En dişli rakibi olan Microsoft'un elinden büyük bir kozu almak niyetinde olan Google, Chrome ile bunu başaracağına inanıyor. Firefox 3 şimdilik hızlı bir büyüme oranı yakaladıysa da henüz Internet Explorer'ın üzerinde çok da bir etkisi yok. Google'ın Chrome ile web tarayıcı pazarına girecek olması aslında açık kaynaklı yazılımların da daha ileri bir noktaya gitmesini sağlayacak."

Tüm konu: Mozilla, Google'ın Chrome'undan memnun

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google Chrome sadece IE için bir tehdit mi, diğer tarayıcılar durumdan etkilenmez mi?

deadly_saw000
02-09-2008, 18:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
487 mesaj

tabiki etkilenirler."Google'ın Chrome ile web tarayıcı pazarına girecek olması aslında açık kaynaklı yazılımların da daha ileri bir noktaya gitmesini sağlayacak." sözünede  %100  katılıyorum.bu kullanıcılar içinde büyük bir gelişme olacakOnay

arrancarespeda
02-09-2008, 20:19   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

En önemli hata bu işte sanılıyorki chrome ie den pazar payı alacak hayır arkadaşlar chrome firefox yada opera,maxhton gibi tarayıcılardan kullanıcı kapacak.İe nin kemik bir kullanıcısı var bilgisayarına yük olur diye başka tarayıcı yüklemeyen,ie var ya gerisine ne gerek var diyen yada firefox da ne işim olmaz diyen koca bir topluluğun ie den vazgeçeceğini sanıyorsanız lütfen başınızı kumdan çıkarın derim.

TuncaBozkurt
02-09-2008, 20:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Eğer Google iyi bir iş çıkarmışsa sadece IE etkilenmez. En büyük rakibi olan Firefox da etkilenebilir.

omer_6134
02-09-2008, 20:29   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

Google'da harbiden her şeye el attı. Aslında en iyisini yapıyorlar. IE yavaş yavaş bitecektir artık. Hep Firefox ve Opera vardı aslında. Şimdi Google'da geliyor. Eminimki Firefox'a iyi bir rakip geliyor

asilimy
02-09-2008, 21:48   |  #6  
Yeni Üye
49 mesaj

Bence Google ın yaptığı tarayıcı sadece ie değil tüm tarayıcıları vuracak. Şahsen ben İnternet Explorer 7 kullanıyorum. Çünkü kullanışlı. Ama eksikleri var. Bir yandanda Google'ın sağladığı servislerin neredeyse %80'ini kullanan birisiyim ve Google her konuda beni tavlamayı başardı. Gerçekten kullanışlı ve hatasız bir tarayıcı ise ben bile Chrome kullanırım..

ustunahmet
03-09-2008, 01:54   |  #7  
Yıllanmış Üye
371 mesaj

ben şimdi indirdim süper birşeye benziyor bakalım ilerde nasıl olacak sayfalar çabuk açılıyor baya hızlı

Son Düzenleme: ustunahmet ~ 03 Eylül 2008 01:54
panda34
03-09-2008, 03:31   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

Ben bunu kullanmam ,
Kullanıcı bilgilerini toplamayı seven Google
bu programın içine de koymuştur bişeyler ...

zumsuk
03-09-2008, 03:35   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

oh be nihayet çıktı tarayıcı :) çok kullanışlı çok hızlı.Bir nevi google farklı

Tabi ki eksikleri var.Fakat henüz beta.Siz 3-4 sürüm sonrasını görün.İe nin tabları sinir bozucu idi.Firefoxta ne kadar güzel olsa artık ufak hatalara ramen chrome favorimiz :)

indirmek isteynler yukardaki linki takip edebilir.Google virüs yapsa indirip kurarım arkadaş!!

Fattur
03-09-2008, 15:02   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

:S bence ienin eline su dökemez :P

emfettah
07-09-2008, 14:56   |  #11  
Taze Üye
1 mesaj

bence şu anda bazı eksikleri var arkadaşlardan da benzer tepkiler aldım ama yeniliklerle beraber 1 nomara olur kanısındayım

serkanb
09-03-2010, 01:02   |  #12  
Yıllanmış Üye
136 mesaj

ilk kullandığımdan itibaren  sadec firefox diyorum vazgeçemiyorum saplantı oldu ne zaman format anınada firefox kuruyorum chrome uda denedim eklenti kurdum yok abi işe yaramıyor

nonpasaran
09-03-2010, 02:01   |  #13  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
Alıntı: serkanb  
ilk kullandığımdan itibaren  sadec firefox diyorum vazgeçemiyorum saplantı oldu ne zaman format anınada firefox kuruyorum chrome uda denedim eklenti kurdum yok abi işe yaramı
ya arkadaş 2 senelik konuyu nerden buldun da hortlattın Ağzı kulaklarına varıyor